18.4.08

Inköpsrunda i kvarteret

Kände att jag måste få fresta er lite...Gick en liten promenad till frukt-och grönsaksaffären i nästa kvarter och kom hem med tre (!!) kassar...Det är sååå svårt att motstå all denna fräscha frukt och grönsaker.
På väg hem passerade jag ett annat grönsaksstånd på gatan alldeles utanför vårt hus. Det är en gammal man som brukar sälja sina egna grönsaker, korv, honung och inläggningar på fredagar och lördagar. Han säljer också den speciella färskost som finns här i Minas Gerais. Den påminner mycket om den färskost som finns att köpa bl.a. i Hälsingland, ko-ost eller getost. Vit, ganska fast och smakar egentligen bara lite salt, men den är mycket god tycker jag.
Nu såg jag att han hade sockerärter som jag tycker så mycket om. De röda bären, Acerola, köpte jag också av honom. Här gör man juice av dem. De smakar lite syrligt och är saftiga och mycket C-vitaminrika. För den som är intresserad finns lite mera upplysningar här


Avocado (två stora längst upp på den nedre bilden), ananas, mango, maracuja, papaya, äpplen och bananer hamnade i mina kassar. Banana Prata är vår favoritsort, det brukar finnas 3-4 olika sorter i affären. De här är mindre än de som brukar finnas i Sverige och mycket sötare. Dessutom håller de längre och blir inte så lätt klämda och bruna.
Maracuja, den gula frukten till vänster, är en slags passionsfrukt som är mycket god, smakar som de små bruna som brukar säljas i Sverige.
I morgon kompletterar jag med lite kött och fisk sen klarar vi oss ett tag...
Hoppas att ni alla får njuta av en solig och skön helg!

6 kommentarer:

pudelflicka sa...

Vad man blir avundsjuk på all din frukt och grönsaker. Till frukost eller lunch äter jag en massa olika frukter.
Kram Hedvig

Anonym sa...

Det där såg riktigt frestande och gott ut! =)

Jag slänger in en länk till din blogg på min sida, jag hoppas att det är ok annars får du säga till så tar jag bort den. =)

Annika Christensen sa...

Vad sugen jag blir.
Annika

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Åh, det är det där som är så härligt när man är i varmare länder - att kunna köpa frukt och grönsaker som är alldeles färska! Och inte transporterade med långväga flyg eller lastbilar innan de äntligen landar i grönsaks- och fruktdiskarna på ICA...

Anonym sa...

Åh, förstår att du kommer hem med kassar från frukt&grönt affären!
Anar att det är samma typ av underbara små söta bananer som vi åt på Madeira. Blir avis ;-)
Hur är det med priserna? Kan även lokalbefolkningen unna sig all frukt, dvs är det billigt att vara nyttig (vilket det ju inte direkt är här i Sverige...).
Fina bilder, vackra stileben :-)
Bra länk, tack.

Anonym sa...

Jag blir så glad varje gång jag ser att någon trevlig blogg länkat till oss!

Verkligen tack för att länken till vår artikel om acerola på Nyfiken vital.

Jag är också imponerad över hur snyggt du fått till din blogg med den vackra bilden längst upp. Överhuvudtaget mycket fina bilder värda många besök.

Ska helt klart tipsa om du din blogg på min fotoblogg när jag får lite tid i helgen och gjorde en Stumbleupon på den direkt.

En av de vackraste bloggarna jag sett på flera veckor!

Stort lycka till med den!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...