9.5.08

Estrada Real


Estrada real eller Caminho dos Escravos (slavvägen) som syns i förgrunden på bilden, är en ca 70 mil lång stenlagd väg som byggdes av slavar på 1700-talet i Brasilien. Vägen förbinder staden Diamantina i Minas Gerais med Paraty som ligger vid kusten i delstaten Rio de Janeiro. På bilden kan man skymta de vita husen i Diamantina i bakgrunden.
Slavarna köptes från Afrika för att arbeta i guld- och diamantgruvorna i Minas Gerais eller just för att bygga vägar.
Estrada Real användes för att få guldet och ädelstenarna från inlandet till hamnarna där det fraktades vidare till Europa.
En annan förgrening av vägen går direkt till staden Rio de Janeiro. Kortare avsnitt finns till andra städer i distriktet och sammanlagt så byggdes det ca 140 mil med bara mänsklig kraft.
Vilket omänskligt arbete slavarna utsattes för...

Kartan här ovanför är lånad från Estrada Reals hemsida, där finns mera information men bara på portugisiska tyvärr. Om man klickar på kartan så öppnas den i ett nytt, större fönster så att det går lättare att se orterna och vägsträckningarna.


4 kommentarer:

Ulla sa...

Vilket oerhört slit det måste varit att bygga den vägen! Omänskligt och hårt arbete.
Dina bilder är intressanta och det måste vara spännande att promenera på den vägen.
Och den gula blomman är så vacker.
Kram Ulla

Karin A sa...

Tänkvärt inlägg Ninni! Arbetet slavarna utsattes för måste ha varit riktigt grymt, och gjordes för att gynna de europeiska kolonisatörerna...ändå kan jag inte annat än att säga "det är väldigt vackert".

Jag önskar dig en Glad Pingst! Kram Karin

Linda Lunda sa...

Tänk så vidrig mänskligheten är!
Du tar fantastiska foton!
Linda

Pumita sa...

Var bor du i förhållande till vägen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...