26.6.08

Sol och regn i Arraial D´Ajuda

En veckas semester i Bahia mest för att bada och sola var det tänkt. Vi vill visa vår dotter, som är på besök i Brasilien för första gången, lite mera av landet. Det började bra med två dagars sol som vi tillbringade mest på stranden och vid poolen. Promenerade, läste och badade. Jätteskönt!
Utsikt från vår balkong på övre våningen.

Kvällspromenad på stranden


Igår morse möttes vi av det här när vi drog ifrån gardinerna. Regn... som vi inte sett sen i början av april i Belo Horizonte...
Sen dess har det regnat, kraftiga störtskurar och duggregn omväxlande. Men det är varmt så våra våta kläder torkar snabbt.

Vi passade på att utforska vi vår lilla by, Arraial D´Ajuda, lite bättre. Sprang runt med kamerorna och tog bilder mellan skurarna och passade på att kika i de små butikerna när regnet öste ner.
Arraial D´Ajuda är en liten by som ligger precis vid Atlanten ca 1 mil söder om Porto Seguro i delstaten Bahia. I Porto Seguro landsteg de första portugiserna år 1500.
Byn är mycket "turistvänlig" men på ett fint sätt. Det finns bara små pousador (mindre hotell) några ligger uppe i byn medan andra, som vår, ligger direkt på stranden. Stränderna är lååånga och nu när det inte är högsäsong behöver man absolut inte trängas. Det är jätteskönt att gå på långa promenader i den fina sanden.

Idag har vi varit till en grannby, Trancoso. Flera bilder därifrån kommer senare...

12 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Det ser verkligen härligt ut! Och vilka läckra färger!

pudelflicka sa...

Tack för att vi får vara med på dina utflykter ! Det ser härligt ut till tross för regnet.
Kram Hedvig

Anonym sa...

Ser ut som om ni har det superhärligt även om det regnar utimellan. Här hemma i Sverige (umeå) har vi bara runt 11 grader varmt, mulet med regntunga moln och lite väl blåsigt, det blir inga strandbesök idag inte :D

Anonym sa...

Herreje så läcker tillvaro. Nu suckar jag!

mvh, Anja

Anonym sa...

Alltid lika trevligt att "följa med" på dina utflykter :-)
Vackra bilder :-)
Även regn kan vara fint, sällan varmt regn här hos oss..! Vilken vacker, färgglad turistbyrå. Härligt med de färgglada husen. Vore rätt trevligt om färgprakten var större, modigare även i Sthlm. Men vad skulle skönhetsrådet säga då?

Anonym sa...

Så härliga bilder! Och det finns väl inget mer avstressande än att gå på en strand. Vilken otur att ni skulle få regn just på semestern, så typiskt....även om regnet kanske behövdes.
Kram Ulla

Anonym sa...

Synd att det regnar såå infernaliskt men himmel vad fint det ser ut. Jag vill ut och resa!!

Rajson sa...

Blir mer och mer sugen på uppleva Brasilien jag med.
Inte ens ösregn kan göra det landet färglöst!
Undrar varför vi är så nordiskt svala.Om någon så är det vi här uppe i norr som skulle behöva lite färg i allt det grå vädret!
Skulle chocka grannarna med att måla stugan liknanade näst sista fotot!
Ha en trevlig avslutning på semestern!

Anonym sa...

Vad härligt det ser ut!! Det är nästan så att jag längtar dit!! :O)

Underbara bilder!!

Jag önskar dig en trevlig helg

KRAM
Anneli

Della sa...

Vilka härliga bilder - speciellt den där sista föll jag helt för. Det spännande att få följa med på semestern.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Vad roligt att se dina bilder från semestern!

Jag har precis läst om D´Ajuda i en bok, undrar om det är samma by som det här... Boken är deckare av den norske författaren Jo Nesbo och det var några skurkar som hade tagit sin tillflykt till D´Ajuda =)

Ninnie sa...

Så härligt det ser ut, med alla vackra starka färger, himlen, havet, sanden och grönskan. Underbart! Trots regnet ser det så fint o härligt ut, skulle vilja vara där...Här regnar det med, men det är k-a-l-l-l-t, och grått....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...