6.6.08

Vinter i Belo Horizonte


Jag har fått frågor om hur vintern är här hos oss i Belo Horizonte. Det här är den första vintern vi upplever här och hittills har den varit helt OK.
Solen lyser på oss i stort sett varje dag och det är oftast över + 25 grader mitt på dagen. Nätterna är svala, ca +15 grader här mitt i stan. I högre belägna stadsdelar kan det bli kallare, kanske neråt +8.

I våra kvarter i stadsdelen Lourdes är de flesta träd helt gröna.

Snart överblommat tulpanträd.

Ett för mig okänt träd med lustiga bruna fröställningar.

Regn har vi inte haft sedan i april. Så grönskan ser på vissa ställen lite "trött" ut. Dagarna är kortare nu, det blir ljust strax före 6.00 på morgonen och solen går ned vid 18-tiden.
Vissa träd har tappat alla sina löv, andra är fortfarande gröna och vissa har börjat blomma eller blommar fortfarande. Julstjärnor, det afrikanska tulpanträdet och Ipê blommar. (Klicka på namnet så kommer du till tidigare inlägg.)
Så på det hela taget är det en mycket behaglig årstid. Vintern är nog den bästa tiden för oss som är vana vid det svenska klimatet. Luften är mindre fuktig och värmen inte så tryckande. Man kan gå på en promenad utan att bli genomblöt av svett. Det påminner mycket om en svensk sommar när den är som bäst.

Det enda man saknar är de ljusa kvällarna och kanske ett stilla sommarregn...

5 kommentarer:

pudelflicka sa...

Din vinter känns ganska så bra tycker jag.Det höres ut som en normal svensk sommar.
Bilderna du visar är så fina. Kram från Hedvig

Susanne sa...

Vilken vacker trottoar. Kan tänka mig att det är svalt och skönt att gå under träden när solens hetta är som värst.

Det kala trädet liknar något som man i Nicaragua kallade paste, och som har frukter vars innandöme man använde som tvättsvamp.

Anonym sa...

Åh, vad skönt!
Och vilka ljuvliga bilder!
Bor ni där på heltid? :)
Kram, kram!

Britt sa...

Det låter som en rätt behaglig vinter tycker jag. Men så är jag ingen älskare av vinter heller. Ha det bra.//Britr

Anonym sa...

Den här bloggen hoppas jag att någon grundskoleelev hittar när de skall göra ett "eget arbete" om tex Brasilien! Tänk så mycket roligt och lite annorlunda info de skulle få som det är annars svårt att hitta.
Du är så duktig Ninni!

mvh, Anja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...