10.7.08

Ficus elastica


På många ställen här i Belo Horizonte finns dessa enorma Ficusträd, Ficus elastica. Det är samma ficus som vi brukar ha som krukväxt i Sverige, den som kallas fönsterficus. Men här i större format, trädet kan bli upp till 35-40 meter högt. Stammen är grov med massor av luftrötter som hänger ner. Just den här bilden är tagen i stadsparken, Parque Municipal.

12 kommentarer:

pudelflicka sa...

Härligt att vi får vara med på dina turer runt om i Brasilien.
Kram Hedvig

gitsie sa...

Hallå! Jag slutar aldrig att imponeras av dina stämningsfulla bilder. Du har fått en utmärkelse av mej. =) Kram

Anja sa...

Snacka om Ficus! Mama mia!

ciao, Anja

Ellas Inspiration sa...

Wow, vilket träd!!

Ha en riktigt skön dag!

Kram Karin

pudelflicka sa...

Jag förstår att ni ser fram i mot å komma hem till den svenska sommaren.
Min äldsta son Christian bor i en lägenhet inte så långt från oss så han kommer ofta inom och hans jobb är att klippa kräset varje vecka. Min yngsta son bor i Linköping och kommer hem på fredag och ska vara hemma en vecka. Det ska bli mysigt och då får jag lite hjälp med hundarna och kan göra annat. Livet är lite annorlunda nu när pojkarna inte bor hemma. Det var alltid någon som kunde hjälpa till med hundarna.
Kram från Hedvig

Bosse67 sa...

Hej Ninni.
Jag brukar vara ganska återhållsam med att lägga till länkar och bokmärken till bloggar, men nu gör jag ett undantag eftersom jag gärna vill ta del av dina fina bilder då och då. Än så länge har jag inte läst så mycket av dina texter, det får komma lite efter hand.

rajson sa...

Nu undrar jag vad har ni har som innomhus växter när allt vi har här hemma är så enorma?
Nu är jag nästan där-ledig!
Trot eller ej men imorgon ska jag spela Riksmästerskapet för D-50 i Golf som start på semestern.Nu är jag inte så duktig som jag låter.Anledningen att jag är med är att tävlingen går på en grannbana som är så trevlig och någon måste ju komma sist!
Jo,en liten uppskattning till dig på min sida!(Ber om ursäkt att jag inte spred din utmärkelse vidare tidigare,gled helt ur minnet.Var jätte glad för den!)

Ulla sa...

Det är ju det som är så roligt när man är utomlands, om man är växtintresserad, att få se krukväxterna och hur de kan bli i sin rätta växtmiljö. Det finns ju inga "krukväxter" egentligen :) Alla växter har ju ett ursprung.
Verkligen en pampig "krukväxt" denna fikus på din bild!
Ha det gott!

Karin A sa...

Milda makter vilken Ficus! Urhäftigt att se en sådan i naturen. :) Idag har jag varit en tur upp till Kinnekulle, sitter här och relaxar lite innan det är dags att sova. Hoppas du har det gott! Kram Karin

Monkan sa...

Oj den var ju ENORM. Stora fönster man behöver då ;-)

Ja det är fascinerande att se så många av våra klena krukväxter hur många gånger större som helst när de är i sin rätta miljö.

Kersti sa...

Oj jag visste inte att de kunde bli så stora. Det är skoj att se våra krukväxter i sitt rätta sammanhang.

matte sa...

Mamma Mia!
tänka att ett så stort träd kan finna sig att krympa ihop sig i en blomkruka... DET är fantastiskt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...