26.8.08

Tisdagstema - Gammalt & Nytt


Dagens Tisdagstema är Gammalt & Nytt. Letade fram en bild som jag tog i juni "hemma" i Belo Horizonte, Brasilien. Det gamla får symboliseras av åsnan som fortfarande används som transportmedel i Brasilien. Den här stod parkerad utanför "SuperNosso", livsmedelsbutiken där jag brukar handla, bredvid de lite nyare transportmedlen, bilarna.
Flera deltagare i Tisdagstema hittar du här.

17 kommentarer:

Lotta sa...

Åsnan stod parkerad... det låter allt gulligt det! Men tänk vilken skillnad det är i världen! Fin tolkning av tisdagstemat =)
Såg också bilden "utan ord" - och även den var fyndig. Tror jag hakar på det temat jag med, tycker om beskrivande foton. Ha en bra tisdag 8`)

Anette sa...

Tänk att de fortfarande använder åsnor. Det måste väl ändå vara en ganska stor stad? Häftig bild. /Anette

Zanna sa...

Gulligt med parkerad åsna :) Bra tolkning

Ninni sa...

Glömde det ja:-) Jovisst stan är stor, letar man på Internet så finns uppgifter på allt mellan 1,5 miljoner till upp till 5 miljoner innevånare. Allt beror på hur mycket förorter man räknar med tror jag. Skulle tro att 1,5 miljoner är bara själva innerstan.

♥ LottaM ♥ sa...

Härlig kontrast snyggt foto. Ha de gott!

Anja sa...

Härlig tolkning med underbar bild.
ja. Det är så världen går framåt!

mvh, Anja

Camillas Foto sa...

Hej!
Tack för kommentaren på min blogg, du får gärna länka till mig.
Vad spännande att bo i Brasilien, hur hamnade du där?
Nu ska jag titta närmare på din blogg.
Ha det bra
Camilla

rajson sa...

Tänk om man hade så gott om tid att man kunde använda åsnan som transportmedel!
Rart åkdom!

Karin A sa...

Hej Ninni! Jag är imponerad över din tolkning - få har lyckats få in både nytt och gammalt i en enda bild. Härligt och kontrastfyllt! Tänk att ta åsnan till affären och handla mat... :)

Ha en skön tisdagskväll! Kram Karin

Kersti sa...

Är det ingen risk att någon stjäl åsnan när man parkerat den utanför. Den är väl lite svår att låsa.

gitsie sa...

Åh jag älskar åsnor. =) Vacker bild och tolkning.

Visst är det en Shar Pei som är på bilden, kompisen föder upp rasen så jag träffar ofta på dessa skrynkliga varelser. =)

Kram

Vita Lenta nel Bel Paese sa...

Cara Ninni,

Snubblade över Din fotoblogg, när jag sökte "expatrierade" blogvänner med starka bilder och "infärgning" av nytt - och gammalt hemland. Sono molto felice! Vilken tur att jag funnit Dig! Du har just det jag söker... Jag bor seddan flera år i Italien, Umbrien. Jag skulle bli mycket glad, om jag fick länka Dig till min blogg http://wwwricciericicom-ingridj.blogspot.com Hoppas, hoppas...
Bacione, Ingrid

Love Your Homes sa...

Bom Dia Ninni, jag blir alldeles lyrisk av att hitta din blog (via Ingrid i Umbria).
Rio var min hemstad under ett par år i 20-års-åldern, ett bra tag sedan.
Dagens bild slår rakt i hjärtat.

E uma alegria,até a próxima vez,
a Ingela.

Erik sa...

Härlig tolkning! Kul med arbetande djur i stadsmiljön, må så vara elefanter som åsnor som hästar... Antar att där åsnorna får arbeta saknas pengar..? Så det är kanske både gammalt och fattigt. Fortsätter de höja bensinpriserna så kanske djuren kommer tillbaka mer. Skulle inte göra mig något, snarare trevligt.

Photos by Storm sa...

Inga höga hastigheter med det "fordonet". Fin bild/Lis

Mammasbilder sa...

Verkligen mysig bild! Hela din blogg är mysig!Tittade på din detaljbild på Fototriss förra veckan..jag har en nästan identisk Lomma jag med, som min svärmor har sytt. Tennbroderiet sydde jsg själv.Ha det så bra/Gunvor.

Susanne sa...

En sådan typisk gatubild som skulle kunna vara tagen nästan var som helst i Latinamerika, tror jag. Det gamla lever jämte det nya moderna. Inte bara i trafiken utan även t.ex. med butiker och varuhus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...