2.9.08

Tisdagstema - OnyttigtOnyttigt är dagens Tisdagstema och dit räknas nog det som finns på alla mina tre bilder... De två övre bilderna är brasilianska mycket goda onyttigheter, Caipirinha och ostbröd - Pão de Queijo. Caipirinha görs av sockerrörsbrännvin, en slags citroner, socker och is och dricks i alla styrkor och vid alla tillfällen i Brasilien. Ostbröden har jag visat tidagare, se här.
Bilden här nedanför visar vad jag har med mig i resväskan imorgon när jag åker...Ahlgrens bilar, både de sursockrade och standardmodellen. De finns inte att få tag på i Brasilien så de tas fram vid väldigt speciella tillfällen.

20 kommentarer:

Lizaloop sa...

Oj vilka smarriga saker, antar att man lär bli lätt sötsugen av at tkolla på alla tisdagsteman idag...
Jag gillar din header, den är jättefin!
Ha en bra dag
*Kram*

Lizaloop

Anette sa...

Det bar många onyttigheter du visar, fast goda! /Anette

Zanna sa...

Mums drinken ser otroligt god ut :)

Malin sa...

Skulle inte kunna leva utan bilar heller...Tur att de är lätta att packa!

Pia sa...

Gottigt!!

AnnaKK sa...

Visste faktiskt inte att det fanns sursockrade Ahlgrens Bilar!? :-) Måste testas vid tillfälle!

Detta tisdagstema är en sann orgie för en godisgris, kan jag konstatera! ;-D

Anna sa...

Mmmmmmmmmm, vilka härliga bilder!!!

Och smaskigt såg det ut!

// KRAM

Britt sa...

I bland är det fruktansvärt gott med alla dessa onyttigheter.//Britt

Roses and stuff sa...

Tänk vad man längtar efter vissa svenska produkter när man vistas länge utomlands. När jag bodde i London längtade jag som en galning efter inlagd sill och Janssons frestelse - det äter jag nästan aldrig nu när det finns tillgängligt.
/Katarina

Photos by Storm sa...

Är verkligen drinken onyttig. Den ser så god ut? Ja, och bröden tackar jag inte nej till heller./Lis

Vita Lenta nel Bel Paese sa...

Cara Ninni,

Du har en fan. Sono io. Varje gång jag öppnar Din blogg, blir jag lika fötrtjust. Ditt bildspråk bär Din signatur. Det blir allt tydligare. P.S. Daim är vår passion här i Italien. Vi blir ständigt "rånade". Starkt beroendeframkallande - ital vänner dyker genast ned i skålarna. IKEA levererar! Happy landing! Bacione, Ingrid

rajson sa...

Hade inte mage och lägga ut foto på en av mina laster,smågodis!
Önskar er bra "hemresa"!Nu kommer du väl till våren i Brasilien?
HA det gott!

Kersti sa...

Caipirinha är jätte gott. Ostbrödet tror jag också att jag skulle gilla men bilarna kan jag leva utan. Tur att man tycker olika. Jag hoppas att ni får en trevlig resa. Skulle inte ha något emot att resa med.

Karin A sa...

Caipi är jättegott! Inte för att jag dricker drinkar så ofta (det är ju onyttigt :D) men den är en av mina favoriter. Ahlgrens sötsura bilar är smaskens men se upp med att äta för många - det är onyttigt för gommen (svider!). Ha en bra resa tillbaka! Vi hörs då...

Kram Karin

Ps. Hoppas det löser sig med bilderna. Annars får du fråga igen. Jag använder inte IE utan Firefox.

Ninnie sa...

Mmm, gott och blandat kan man ju säga...Vill smaka på alla tre!

Lusthuset sa...

Detta ser ju också gott...och onyttigt ut....och du, SOCKRADE bilar det har jag inte sett förut. Ha en bra resa. Vi hörs. Kram!

Erik sa...

Den där drinken ser härligt läskande ut. Men smakar säkert bäst när sommarvärmen kräver dessa drycker? Ostbröd åt jag en jättegod sort i Italien, minns inte namnet... Ja Ahlgrens bilar har jag glatt stoppat i mig så länge jag minns :-) Tror vi människor behöver onyttig mat också! Gör liksom livet gladare och glädje behövs. Skratt förlänger livet sägs det och det tror jag på. Minns en dryck på Madeira som också hade basen sockerrörsbrännvin, där blandade de i honung och en massa citron till en tuff sörja, mer som snaps. Har tappat namnet, hmm...
Den där Caipirinhan verkar betydligt behagligare ;-)

Marianne sa...

Vad roligt, jag la också ut en närbild på bilar härom dagen! Jag fick ett par påsar i present här nere i Kairo, ingen dålig present!

Susanne sa...

Mmm, Caipirinha är så gott och läskande! Min favorit bland drinkar - tillsammans med mojito. Vi gjorde ibland dem i Nicaragua med den inhemska sockerrörsromen, Flor de Caña.

Nattsyrran sa...

Oj så sugen jag blev på Caipirinha och vilken längtan tillbaka jag fick och så jättekul att hitta din blog. För det första så har du många vackra bilder och för det andra så var jag i Brasilien på semester för snart 2 år sedan och blev verkligen överförtjust i det landet, så det är jättehärligt att se dina bilder från landet långt bort. Må så gott. MVH Susanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...