17.9.08


Vi var på bio häromdagen här i Belo Horizonte. För mig var det andra(!) gången jag såg "Mamma Mia" men jag tyckte att också maken skulle se den så jag släpade med honom, något motvilligt...
Varken han eller jag har varit några älskare av ABBAs musik. På den tiden var det andra grupper som gällde, Hoola Bandoola m.fl.
När jag såg den hemma i Sverige var det fullt i salongen, publiken var i alla tänkbara åldrar och när filmen var slut så applåderades det helt spontant! Härlig känsla!
Även här var salongen fullsatt trots att filmen har gått här en tid redan. Publiken blandad från ungdomar till pensionärer. När filmen var slut hörde man "OTIMO!"-utmärkt!, jättebra! och såg massor av glada miner. Då sträcker man på sig lite extra på sig som svensk...

Vad maken tyckte...jo, han var nöjd att han följde med. Det är en film man blir glad av. Historien är väldigt banal men en stor del av behållningen, förutom musiken, är de vackra vyerna från de Skiathos och Skopelos. De första grekiska öar vi besökte...
Fotot ovan är taget på en annan grekisk ö, Tilos.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar dina miljöbilder.
Den filmen står på min lista.
Ha det gott
annika
Naturliga Ting

Vita Lenta nel Bel Paese sa...

Cara Ninni,

You changed your header! Spännande close-up. Ängsblommor??
Kul att få följa Dig på strövtåg i Belo H. Hoppas på fler "utflykter". ABBA gillar jag först nu. Även för mig gällde progg - om jag inte dränkte mig i jazz (fast i smyg, ansågs inte politiskt engagerat). Numera gör jag inget i smyg. En signora gör som hon tycker. Basta! Bacione, Ingrid

pudelflicka sa...

Har också sätt Mamma Mia och tycker det var en härlig film. Man behöver lite glädje i vardagen.Jag har heller inte varit Abba fan men filmen tyckte jag om.
Kram Hedvig

Ulla sa...

Många ställen har jag rest till, men jag har aldrig varit i Grekland. Så dit vill jag gärna resa också, det verkar så vackert! Kanske nästa år att det kan bli av.
Inte har jag sett Mamma Mia heller, men jag gillar Abbas musik.
Förstår att du sträckte lite på dig som svensk, när filmen fick så bra mottagande :)
Kram Ulla

gitsie sa...

Underbart foto! Jag har faktiskt inte sett "Mamma Mia", får nog ta och göra det. =)

Kram

rajson sa...

Tänk om man kunde resa dit nu direkt!
Såg filmen med mina döttrar,det är ju en riktig mor o dotter film.Dom fick väl en tankeställare att även lilla mamma har varit 20 och tågluffat runt grekiska ö världen.
Som "duktig" flicka så kom man ju tillbaka till kalla Sverige varje gång.
Maken fick vi inte med,men han har sett musikalen med oss i alla fall!
Hemma kommer jag inte in på din blogg på stora datornPå lilla kommer jag in men kan inte komentera!
Så nu måste jag ta avbrott i arbetet,bra eller hur!(FK snurrar på som vanligt-betalfiler som försvinner och kommer fel.Hur länge ska vi stå ut?
Man kanske skulle emigrera till Brasilien,behövs jag där?

Camillas Foto sa...

Åh, vad jag älskar Grekland!
Underbar bild du visar.
Senaste filmen som jag såg på bio är Flyga drake, rekomenderas varmt.
Ha det bra
Camilla

Mors Deka sa...

Jag har varken sett musikalen eller filmen, men jag har sett ABBA live. Jag var 9 år när mamma bjöd med mig till Borgholms slottsruin för att se gruppen showa. Jag har under större delen av mitt liv varit en stor fan av dessa fyra popikoner. KRAMEN!

Nässelblom och choklad sa...

Härligt med färg. Blomman är underbar. Även här i Sverige har vi idag fått se solen. Härligt för den har inte synts på ett tag. Jag vill också se filmen, även om inte abba är några favoriter. Men det låter som om den är ett litet lyckopiller.

Karin A sa...

Så vackert! Blir helt klart sugen på att åka till Grekland när jag ser din bild. :) Filmen gillade jag mycket, kommer säkert köpa dvd: n och ta fram ibland när jag behöver bli på gott humör. Jag såg musikalen i London redan första året den spelades. Det var härligt att se hur publiken riktigt levde sig med i föreställningen...

Kram Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...