21.10.08

Mera Ord - Tack AnjaTack Anja för att du hjälpte mig med att få reda på trädets namn. Löven som jag visade igår, se här, kommer från ett träd som heter Bauhinia aculeata, White orchid Tree.
Nu när jag har sett flera bilder på trädet så upptäcker jag att blommorna har jag ju fotograferat tidigare...Men vid den tiden såg jag inte de vackra bladen. Världen kanske blir för liten genom kameralinsen...
Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Anjas blogg, Anjas Hill. Hon har en helt fantastisk trädgård med massor av, åtminstone för mig som är en verklig amatör, ovanliga växter. Dessutom enorma kunskaper!
Här hittar du flera bilder på trädet om du är intresserad.

7 kommentarer:

Anja sa...

Ninni! Jag får faktiskt en liten tår i ögonvrån. Det är så gulligt av dig att uppmärksamma mig så. Jag gör ju faktiskt bara sådant som jag tycker är roligt - och kunskaperna - de finns i min litteratur inte i mitt arma huvud;))!

Tack själv, Ninni! mvh, Anja

Monica sa...

Ja, det är klart att trädets vackra blad oxå måste ha en vacker blomma :) Jag inser mer och mer att jag gillar vita blommor. Det gamla soluret är verkligen fint både i färg och i svartvitt.
Tjing
Monica

Kersti sa...

Blommorna är nästan lika vackra som bladen.

Lusthuset sa...

Vilka vackra blad, liknar änlavingar och det passar verkligen bra ihop med de undersköna blommorna....och med vattedroppar på! Ha en skön kväll...eller vad det nu är för tid *hi.hi* hos dig. Kram!

gitsie sa...

Vilka vackra blommor, det trädet måste se fantastiskt ut när det är i blom. =)

Kram

Caroline sa...

Vacker bild och lyckad också med bra skärpa på alla väsentliga delar.
Ha en trevlig nsdag!

Annika Christensen sa...

Visst är det tur att det finns så många duktiga bloggre och Anja har jag också frågat ibland.
Hon verkar oerhört kunnig.
Fina bilder du visa idag igen.
Hur går det med dina planer?
Ha det gott
Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...