25.10.08

Veckans fönster


Det här fönstret finns på den gamla järnvägsstationen i Belo Horizonte.
Härifrån går två passagerartåg dagligen, båda mot Vitória som ligger vid kusten. Det är ett gruvbolag som fraktar malm från vår region till hamnstaden, som också tar med passagerare på resorna. Men det är nog mest tänkt för turister...resan på 55 mil tar 12 timmar!
Tågtrafik är inte alls vanligt här i Brasilien. Det mesta fraktas på de urdåliga vägarna, både människor och fraktgods. Om man inte flyger då förstås...avstånden är ju stora.
Veckans fönster är en idé från Susanne, kika in hos henne så hittar du flera som publicerar bilder på fönster.

9 kommentarer:

Della sa...

Fint ljus faller in genom fönstret. Det ser lite gammaldags ut. Jag tittade på en karta över Brasilien i morse för att se var Belo Horizonte ligger och det ser ju inte ut att ligga sååå långt från kusten, men där bedrar man sig allt. Storleken på landet gör ju att man inte riktigt fattar hur långt det är. 55 mil...
Har tillbringat en tid av dagen med att göra min svartvita uppgift på KURSEN (Jönköping ja). Har också lagt ut den för kommentarer på forumet. Får se om det blir några... Det är verkligen en kanonkurs!

Susanne sa...

Vilken fin gammal station som påminner mig lite om de i Italien, speciellt golvet.

Tåg verkar inte alls vara så vanligt i Latinamerika som hos oss i Europa. Det kanske kostade för mycket att bygga upp järnvägsnätet och då satsade man inte på det, vad tror du? Till rälsen behövdes järnskenor, men till vägar behövs inte mer än arbetskraft och eventuell asfalt. Jag antar att grusvägarna är ganska många, eller? Hur är det med vattenburna transporter? Visst används floderna också till transport?

karin a sa...

Så vilsamt och vackert! Synd bara att den inte kommer till mer användning. Känns som om tågresorna är på frammarsch här i Europa, tydligen inte samma sak hos er. Men som du skriver - avståndet har alltid betydelse. :) Hoppas du har något trevligt planerat i helgen och att värmen inte tar kål på er (jag förstår om du inte tänder levande ljus i värmen). Ha en trevlig helg! Kram Karin

Anna sa...

Du.. så snyggt så stiligt och vackert..Jag gillar fönster o dörrar...du vet när jag är i Visby..då njuter jag...går på promenad bara för att titta på dörrarna..och i somras i Provence..m mmm nice nice...många fönster o dörrar att fota.Idag har jag varit i skogen o plockat lite mossa o annat som man kan ha att pyssla med...du vet det går snart till advent och det gäller att plocka innan det fryser...till veckan ska det bli kallt här...det var så härligt i skogen idag...man blir glad i skogen.M mmm så kan det vara en lördag i Småland..

Anonym sa...

Otroligt vackert fönster, och så har du på nåt sätt fångat en sån unik stämning i bilden!

Gitsie sa...

Du är så otroligt duktig, du kan få en bänk och ett fönster att bli hur vackert och stämningsfullt som helst!

Kram

Lusthuset sa...

Vilken underbar vacker miljö. Skulle nästan kunna tänka mig den bilden som en tavla på väggen. Den utstrålar lugn och stillhet. Jag undrar hur lugnt och stilla det är i verkligheten för Brasilien verkar vara ett livligt land (du hör vilka fördomar jag har som aldrig varit där). Ha det bra. Kram!

MICKAN sa...

Underbart vackert fönster. Skulle passa bra här hemma ... hemma.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte varit här på ett tag - tiden är lite knapp ibland. Men min kommentar blir den gamla tjatiga: åååååååå vilka fina bilder du tar!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...