25.7.08

Fredagsfärg - Rosa


Rosa stjärnfloka.

Jag hittade en ny fotoutmaning hos Susanne, Fredagsfärg. Nu är det ju snart lördag men jag hänger på iallafall...
För oss väntar några dagar på ön igen nu när det vackra vädret har kommit. Där finns ingen Internetuppkoppling ännu så då får bloggen vila ett tag. Hoppas ni har möjlighet att njuta av det solen och värmen ni också!

23.7.08

Ordlös Onsdag


Flera deltagare i Ordlös Onsdag hittar du denna vecka hos Betraktelser från omvärlden. Klicka här för att komma dit.

22.7.08

Fototriss - Gammal

Temat för denna veckas Fototriss är gammal. Gamla hus och prylar är något som tilltalar mig.

Vårt hus i Sverige är byggt 1927. Locklistpanelen på fasaden och de ursprungliga fönstren finns kvar.

Kannan som jag brukar använda som vas har varit min mormors.

En gammal dörr som inte är målad på många, många år...
Vill du själv delta eller titta på andra deltagare i fotoutmaningen Fototriss så kika här.

20.7.08

På ön


Vi har tillbringat en skön helg på ön i skärgården. Det blev inga bad i havet, termometern visade på + 18, men det kändes lite kallt.
Det var mestadels sol men vi fick också några regnskurar. Bryggan, som fått sig en törn av isen under vintern, rättades till och på kvällarna så metade alla utom jag som föredrog att sitta inne i värmen med en bok...
Det är så skönt att vara hemma i Sverige igen.
Fotot ovan är taget av min dotter.


14.7.08

Mot Sverige!


Äntligen! Tidigt i morgon bitti sätter vi oss på planet här i Belo Horizonte och flyger först till São Paolo, byter plan där och åker vidare mot München där vi byter igen för att ta oss till Arlanda. Sen blir det bil den sista biten norrut. En resa på sisådär 1000 mil på 25 timmar.
Det ska bli härligt att komma hem till Sverige igen. Vi har inte så många planer på vad vi ska göra utan vi tar dagen som den kommer. Vädret och humöret får bestämma.
Så nu blir det en tids uppehåll här på bloggen. Hur länge återstår att se...det kan bli några dagar eller längre. Men jag hoppas att ni hittar hit igen!
Hoppas ni får sköna, soliga sommardagar...

13.7.08

Fototriss - Byggnader




Den lilla enkla kyrkan i Inhotim fick bli mitt bidrag till Fototriss den här veckan. Inhotim ligger cirka fem mil söder om Belo Horizonte och kyrkan ligger strax utanför konstmuséet som vi besökt några gånger.
Flera deltagare i veckans Fototriss hittar du om du klickar här


11.7.08

Långpromenad


Det blev en långpromenad idag, från friluftsområdet Mangabeiras och hem till oss i Lourdes. Det tog oss fyra timmar...fast i ganska lugn takt. Dottern och jag hade kamerorna med så det blev många stopp på vägen. Bilden ovan är tagen i Mangabeiras.

Men oj...min blogg har fått utmärkelser! En utmärkelse från Annika , en från Gitsie och en från Rajson. Tack snälla ni...det uppskattas verkligen ska ni veta!
Det hör till att man i sin tur ska skicka utmärkelserna vidare. Det känns omöjligt att välja ut några stycken av alla inspirerande bloggar!
Jag väljer att ge dem vidare till alla de som jag brukar besöka och som brukar besöka mig här. Ni vet vilka ni är...

10.7.08

Ficus elastica


På många ställen här i Belo Horizonte finns dessa enorma Ficusträd, Ficus elastica. Det är samma ficus som vi brukar ha som krukväxt i Sverige, den som kallas fönsterficus. Men här i större format, trädet kan bli upp till 35-40 meter högt. Stammen är grov med massor av luftrötter som hänger ner. Just den här bilden är tagen i stadsparken, Parque Municipal.

8.7.08

Tisdagstema Före - Efter



Före och efter är veckans Tisdagstema. Mina foton visar en vit lilja före innan den slår ut helt och hållet och efter blomningen när den har vissnat ner.
Flera deltagare i Tisdagstema hitter du om du klickar här

7.7.08

Fototriss - Färg




Vilket roligt tema i Fototriss denna vecka! Färg!
Jag valde bilder med mina favoritfärger: en limegrön hortensia, en rosa vägg med ett svagt rosa fönster och en röd lilja.
Flera deltagare i Fototriss hittar du om du klickar här

6.7.08

Ipê i lila



Nu är det dags för den lila varianten av Ipê -Tabebuia rosea - att blomma. Blomningen är kortvarig nu i torkan och ganska snabbt ligger blombladen i drivor på gräsmattan...
Den rosa Ipên skrev jag om här.

3.7.08

Bilder från Trancoso


Några bilder från den lilla byn Trancoso dit vi åkte en regnig dag under semestern. Husen är målade i starka kulörer utan rädsla för att blanda färger som synes...Här limegrönt och chockrosa!


Trancoso kyrka med havsutsikt från baksidan. Till och med kyrkan hade färglada vimplar som prydnad. Vi lyckades aldrig förstå om det var ett bröllop eller någon annan festlighet på gång.

Utsikten från kyrkbacken.

Girlanger som matchar bouganvillan

1.7.08

Tisdagstema - Sommar


Veckans Tisdagstema är sommar. För mig är sommar förknippat med sommarstället vid havet hemma i Sverige. Ljuvliga lata dagar på bryggan med en bra bok, kalla bad, utedass, skrikande måsungar, Sommarprogrammen och Sjörapporten på radion, mygg, sitta inne framför brasan med en bok medan det regnar utanför,abborrfiske, de första kantarellerna som växer nere vid stranden, surströmming på verandan och lyskväll som avslutar sommaren.
Vill du se flera tolkningar av sommartemat - klicka här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...