30.12.08

Gott Nytt År! Happy New Year!


Jag vill önska er som tittar in här ett fint slut på 2008 och ett gott nytt 2009!

29.12.08

Stockholmsbesök

En snabbvisit till Stockholm och Valdemarsudde blev det igår. Vi passade på att se Lars Lerins fantastiska akvareller som ställs ut på Valdemarsudde till och med den 18 januari. Har ni möjlighet att se utställningen så gör det! Här kan ni läsa mera.
Bilden ovan är lånad från Valdemarsuddes hemsida.

Rosen här nedanför är fotograferad i slottsparken igår.

27.12.08

Veckans fönster


Veckans fönster finns på byggnaden som kallas Övre Hammaren i Högbo Bruk i Gästrikland. Förr tillverkades järn här, numera finns en glasblåsare i huset.
Redan på 1600-talet fanns järnbruk i Högbo. Numera ägs området av kommunen och används som ett friluftsområde. Här finns promenadstigar, motionsspår och skidspår, bl. a. ett konstfruset. Fiska ädelfisk kan man göra i sjön och en 27-håls golfbana ligger inom området.
I vissa av de gamla bruksstugorna håller hantverkare till, andra kan man hyra som övernattningsstugor. Annars kan man bo och äta på Brukshotellet.
Flera fönsterfotografer finns hos Susanne

26.12.08

Frost




Idag var det en härlig dag som gjord för promenader med strålande sol och -4 grader. De senaste dagarna har det inte funnits tid över till det. Efter två dagar inomhus med släktmiddagar så längtade jag ut i naturen. En tur ner till sjön blev det.
Sen en enkel middag bestående av rester och tid över för en bra bok och en stund framför datorn.

23.12.08

God Jul och utmärkelse


Det kom en tidig juklapp från Pysen häromdagen...en utmärkelse! Tack snälla du!
Så här lyder motiveringen:
"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold!
Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"

Jag vill ge den vidare till er som brukar titta in här...

En riktigt God Jul önskar jag er!

21.12.08

Söndagspromenad


Tog med mig hälften av familjen och kameran och gick på en promenad i det fina vädret. Solsken och någon minusgrad. Frostigt och vackert var det ute och lite svårt att gå på grund av halkan. Regnet som kom på lördag kväll hade frusit till is.


Just nu singlar snöflingorna ned här hos oss. Jag hoppas, hoppas att de får ligga kvar åtminstone över jul...

Helheten


Så här ser han ut - hela tomten.
Den här slitna tomten är vår familjs absoluta julfavorit. Han är 56 år gammal, det står nämligen 1952 under den ena foten. Små barn har slitit i hår och skägg och hundvalpar har tuggat på honom men han håller ihop fortfarande även om skägget numera är lite tunt och förklädet rullar sig i kanterna. Efter alla attacker han varit utsatt för så får han numera stå högt i ett fönster . Tidigare hade han sin plats bredvid halmbockarna nedanför granen.

Fototriss - mina juldetaljer 2008

I dagens Fototriss är det meningen att vi ska fotografera små detaljer av julen. Mina bilder kommer alla från samma föremål. Kanske inte så svårt att gissa sig till vad de föreställer...

Vill du se hela föremålet så kan du kika här. Flera deltagare i Fototriss hittar du här .

18.12.08

Veckans fönster


Veckans fönster är av takmodell. Egentligen var det den häftiga julgranen som jag hade som huvudmotiv... Den sträcker sig över tre våningsplan och består mest av guldfärgade kulor och annat pynt, granen skymtar bara fram på vissa ställen.
Takfönstret och julgranen finns i mitt närmaste shoppingcentrum, Diamond Mall, i Belo Horizonte. Det är ett stort köpcentrum med exklusiva butiker, biografer och många restauranger. Öppet 12 timmar per dag. Den största fördelen med stället är att det är luftkonditionerat, det känns alltid lika svalt och skönt att komma in där.
Det fick bli en bild från Brasilien trots att jag hade som målsättning att bara använda motiv från Sverige när jag är i Sverige. Det har inte blivit tid för så mycket fotograferande ännu här hemma. Det är mycket annat som ska göras...
Flera fönster finns att se hos Susanne

16.12.08

Tisdagstema - röd


Så här vackert med snötäckta röda bär hade vi i söndags utanför mitt köksfönster. Det är ett hagtorn i form av ett mindre träd som har så vackra röda bär.
Bären är väldigt populära bland fåglarna också. Igår eftermiddag hörde jag att det var livat utanför fönstret och när jag tittade ut så var det en flock sidensvansar som rensade trädet på bär. Men det får de så gärna göra...de är så vackra att se på.
Flera deltagare i Tisdagstemat hittar du här.

14.12.08

Fototriss - naturligt runda former


Ett minigranatäpple...
...den runda, röda solen på väg ner i Piran, Sloveninen

och en knopp från en vit Chrysantemum är mina bidrag till veckans Fototriss.
Kravlade upp ur soffan där jag legat de senaste dagarna, däckad av feber och rejäl förkylning som bröt ut på planet hem till Sverige och letade fram de här bilderna ur arkivet. Så det blev inte alls bilder från Sverige som jag tänkt!
Snön ligger fortfarande kvar utanför fönstret så kanske jag hinner få några snömotiv innan den försvinner...
Flera bilder på temat hittar du här.

10.12.08

Mot snön?


Nu är resväskorna packade. Vi har lämnat flip-flopsen och tagit på oss lämpligare skor för svenskt klimat. Jackorna som vi inte använt sen i januari har plockats fram.
Strax efter klockan 19 ikväll lyfter planet mot Lissabon. Vi lämnar ett soligt och somrigt Belo Horizonte. Det är varmt, +29 i skuggan. Kanske möts vi av snö i Sverige?
Det ska bli sååå roligt att komma hem för att fira jul och nyår.
Nästa gång jag dyker upp här så blir det med bilder tagna i Sverige.
Må så gott allesammans!

Julstämning i Belo Horizonte




På Praca de Liberdade här i Belo Horizonte spar man inte på ljuset så här strax före jul. Alla träd är upplysta, ljusslang utlagd runt rabatterna, upplysta stjärnor och fjärilar står i fontänen och runt parken. Visst är det mysigt!
Parken används som motionsspår av de som bor i stadsdelen. Både morgon och kväll springer eller går folk runt, runt, varv efter varv.

Ordlös Onsdag


Ordlösa bilder finns hos Akson

8.12.08

2397 igen


Här är ytterligare en bild från Rua Bahia 2397 här i Belo Horizonte. Siffrorna som jag hade med i Fototriss igår. På begäran från Bosse och Erik.
Tyvärr Erik, så var jag lite snål med omgivingarna...jag var så focuserad på siffrorna:)
Men ni undrade båda över storleken på siffrorna. Det är åtminstone 2 meter upp till det lilla taket som man skymtar upptill i bilden. 190 cm make gick ledigt under. Uppskattningsvis är siffrorna ca 40-50 cm höga...
Namnet och numret sitter i ett av hörnen på huset som "huggits" av.

Huset kallas Edificio "Dona Clara" och jag gissar att det är en condomina ungefär som den vi bor i. Något som liknar våra bostadsrätter i Sverige. Man äger sin lägenhet/hus och betalar en avgift till föreningen för gemensamma kostnader.
Gemensamma utrymmen som ex. pool och träningslokaler finns ofta. Däremot är det sällsynt med tvättstugor!
Portvakt/vakt dygnet runt har man i de flesta hus. Ingen slipper in utan att portvakten ringer och frågar om besökaren är välkommen. Det är många som hellre bor i höghus inne i stan än i villa. Det upplevs som så mycket tryggare. Många är rädda här.
Här kan man dessutom hyra ut sin lägenhet i andra hand utan speciellt tillstånd från föreningen. Mannen som hyr ut vår lägenhet äger flera lägenheter i vårt hus. Antagligen en bra investering...

Utan Ord


Hos Pumita hittar du flera bilder Utan Ord.

7.12.08

Fototriss - siffror

Siffror huggna direkt i sten på husgrunden. En nummerskylt för huset alltså.
En gammal fin, fast lite sliten klocka med många siffror. Bilden är tagen i klostret i Caraca. Därifrån har jag visat bilder tidigare, se här.
Siffror på emalj, också ett husnummer, som satt på ett rivninghus vi gick förbi nu på förmiddagen när vi var ute och promenerade.
Vi har jätteskönt väder här, ett riktigt bra promenadväder. Mulet och 24 grader varmt.
Andra bidrag till Fototriss hittar du här.

6.12.08

Veckans fönster


Det här fönstret fotade jag i söndags när vi var ute och gick här i Belo Horizonte. Jag hade passerat huset i våras men då hade jag ingen kamera med mig...mycket ovanligt.
Men jag fäste mig direkt vid huset. Jag gillar den vackra färgen på fasaden och de blå fönsterbågarna. Sen ser det lite anskrämligt ut på vissa ställen. Takterassen är inte putsad osv.
Det enda jag vet om det är att det är en spansk bar. Nu när vi gick förbi så var det ordentligt igenbommat med rejäla galler för dörren.
Växten som breder ut sig framför fönstret är Lyckoax - Justicia brandegeana - den brukar finnas att köpa som krukväxt hemma i Sverige.
Hos Susanne samlas vi som gillar att fotografera fönster. Titta gärna in här så hittar du flera av oss.

5.12.08

Fredagsfärg - Gul och svart


Dagens kombination i Fredagsfärg är gul och svart. Det är inte en av mina favoritkombinationer. Inte fanns det så många bilder i arkivet med den färgställningen heller.
Men en bild på en Papaya hittade jag eller Mamão som den heter här i Brasilien. Den har jag lärt mig tycka om sedan jag kom hit. Den finns olika sorter att köpa året runt, små och stora. Till överkomligt pris också, just nu kostar den ca 7 kr/kilot.
Hoppas att ni alla får en skön helg! Ta det lugnt och stressa inte i onödan!
Flera gul-svarta bidrag finns här.

4.12.08

Flera utmärkelser...

Från Ninnie, Syster Lilli och Lis/Photos by Storm har jag fått ytterligare utmärkelser...Tack snälla rara ni! Jag får lov att fundera på hur jag ska göra med att skicka dem vidare...nu har jag ju gjort det lätt för mig tidigare. Återkommer...

Flera bilder från "Feira Nacional de Artesanato"

På den stora hantverksmässan som vi besökte i lördags visades allt möjligt. Mycket från Sydamerika men också från Asien.
Årets mässa hade en speciell utställning som visade japanskt konsthanverk. Det är i år 100 år sedan den stora japanska invandringen till Brasilien startade.
Men tyvärr så var det på tok för mörkt och trångt att fotografera i den avdelningen.

Korgarna på bilden här i nedre högra hörnet är gjorda av en slags gräs som man binder ihop. De glänser så vackert och det framgår inte riktigt av bilden. Av gräset gör man också olika typer av smycken som ringar, örhängen och armband.
Keramiken som jag visat tidigare i veckan tyckte jag mycket om men jag missade helt vem som gjort den och inte köpte jag något av den heller, dumt nog...
Jag får skylla på trötthet...det tar på krafterna att gå i en jättelik mässhall i värmen.

Mycket färggrannt och glittrigt visades...kanske inte helt i min smak. Men roligt att se ändå.
Jag som älskar korgar kunde ju inte låta bli att köpa en väldigt annorlunda korg gjord av Kayapó, indianer från Pará i norra Brasilien.
Lite annat blev det också bla. en jättehängmatta som både maken och jag kan ligga i...

2.12.08

Utmärkelser

Om ni visste så stolt och glad jag känner mig...inte mindre än fyra utmärkelser har jag fått de senaste dagarna!
Det är Nattsyrran, Marianne , Marie S. och Veronica som varit så generösa och visat mig sin uppskattning. Tack snälla ni!!
Nu säger reglerna att man i sin tur ska dela ut den till sju av sina favoriter...men det är en omöjlighet att välja ut några av alla de bloggar som jag brukar besöka. Jag tycker att ni alla är värda en uppmuntran.
Tack vare Hedvig så upptäckte jag igår att det är över ett år sedan jag började blogga!
Tiden går fort när man har roligt sägs det ju. För visst är det kul! Roligt att hitta nya fantastiska "vänner" i bloggvärlden, lära sig nya saker och få inblickar i era liv.
Jag är så glad att jag fick tid och möjlighet att starta med bloggandet. Det ger mig ofantligt mycket!
För att inte tala om alla kommentarer som ni skriver...
Tack snälla ni för alla små avtryck som ni lämnar när ni tittar in här.

Tisdagstema - Nära


Min tolkning av nära blir ett foto från konsthantverksmässan som jag besökte i lördags. Det var en stor utställning med många deltagare och jag lyckades inte få med mig namnet på den som gjort den här keramiken.
Flera tolkningar av nära hittar du här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...