8.1.09

Börjar längta hem...


Kanske är det så att man ställer in sig eller också beror det på det trista väder vi haft idag eller att det är vardag igen efter alla helgdagar...men nu längtar jag hem igen.
Till Belo Horizonte och värmen...till att kunna gå ut och handla så här som på bilden vilken dag som helst...till frukost på balkongen...till en Caipirinha och middag på en uteservering en helt vanlig torsdagkväll.
Väl där kommer jag säkert att längta hem till den svenska våren och till att träffa alla nära och kära...och till tystnaden här där vi bor i Sverige.
Tänk att man aldrig är nöjd någon gång...

21 kommentarer:

Susanne sa...

Åh, jag längtar också hem! Det är så kallt i Italien. Fast egentligen skulle det vara ännu skönare dit du längtar så jag får väl säga att jag längtar bort från kylan till värmen.

Tildè sa...

Ja det låter underbart... Att ha värme och sol om kring sig! Att inte behöva klä sig varmt och så blir man ju mycket piggare och gladare!

Förstår att du längtar åt båda hållen!
Mysig bild.. :-)
Kram Tildé

della sa...

Jag skulle också kunna längta hem till något sånt som du beskriver.

Anna sa...

Ja men om du har en liten plats över så kan jag följa med..det var ju just marknader du skulle visa mig Ninni..blomstermarknaden..men du vet det är inte så noga jag kan gå på grönsaksmarknaden oxå..ja och sitta på din balkong och språka lite..det skulle vara nice..vad säger du..:D

pudelflicka sa...

Jo man vill ha båda och ! Men det är väl bra att känna så.
Kram Hedvig

Roses and stuff sa...

Men så fantastiskt att ha tillgång till båda världarna..!
Kram Katarina

HelenJ sa...

Men så är det ju, vi längtar alltid vidare...
Och det är väl det som driver oss framåt, att ha mål och visioner i stort och smått.
Jag längtar också till värmen, idag var det -16 när jag gick upp och nu regnar det. Hemska skånska vinter! /Helen

Monica sa...

Förstår fullkomligt :) Bilden i förra inlägget är makalöst vacker tycker jag....
Tjing
Monica

Gunilla sa...

Ja jag skulle hemskt gärna åka tillbaka till Brasilien. Jag kommer ihåg hur det var då vi var till Natal , Jag kan packa nu för semester har jag kvar.:):)
Vinter har jag fått nog av, jag ser på tempen +26
i Belo Horizonte (suck)

När far du?

Gunilla

Annika Christensen sa...

Ja fast allting har ju sitt men jag förstår att du längtar med sådant väder vi har här så måste det vara underbart!!!
Annika

Anja C. Hill sa...

Det är bara att "ta ut svängarna" Ninni i din fantastiska 'längtansvärld'! Du har ju resurserna så att passa på medan du kan! Det är väl härligt att "aldrig vara nöjd"? Du har ju två världar - medan vi andra bara har "Landet som icke är";))!
Det roliga för oss är att få dina fina bilder och reportage från fjärran värld som du förmedlar genom dig. Kommer du sedan att semestra i Sverige igen på sommaren någon gång?

mvh, Anja

Ninnie sa...

Jag förstår att du längtar till solen o värmen igen! Jag längtar hela tiden efter sommar och värme....synd bara att det är så långt kvar tills den kommer till Sverige.
Men nästa årstid heter ju VÅR, och det känns underbart.

Nettan sa...

Jag är avundsjuk på dig som kan bo i värmen, och bo i Sverige också.
Så skulle jag vilja ha det , absolut!
Men jag förstår dig också, att du längtar till nära och kära.

Ha det så gott.
Kramar // Nettan

Tyra in Vaxholm sa...

Carpe diem/ Tyra

Ulla sa...

Det kan ju bli svårt när man har två hemmaplatser.
Man längtar kanske alltid till det ena när man är på det andra :)
Men jag skulle också gärna vilja resa till värmen, åtminstone ibland :)
Ha det så gott!
Kram Ulla

Caroline sa...

Man nästen ser hur mycket smak det är i grönsakerna. Inte bleka tomater som man knappt kan bita i eller paprikor som är färska i veckor - vad är de preparerade med?!

Love Your Homes sa...

Tänk om man fick gör en liten egen blandning av allt det bästa och ta med sig hela tiden, men vi uppskattar ju desto mer när det äntligen sker det vi väntar på. Ibland ofta eller mer sällan.....

När åker ni hem till Belo H.

Abraco Ingela

anna of sweden sa...

Själv saknar jag marknaderna i Portugal.
Och luncherna vid havet.

Erik sa...

Där är väl utlandssvenskens dilemma/tjusning, denna känsla av att det är bättre på den nya "hemmabanan", och så hemlängtan när man väl är utlandssvensk (på nya hemmabanan). En slags rastlöshet. Så var det för min farmor och farfar under rätt många år, på äldre dar ibland lite komplicerat när till exempel köksredskapen inte var likadana här i Sverige och nere i Spanien. Skapade ibland onödigt letande efter någon sak på fel boplats.
Saknaden efter släkt var nog det svåraste för mina farföräldrar, när de var i Spanien. Teknik kan ju aldrig ersätta en fysisk kram ;-)
Så jag kan relatera till din känsla. Din blogg är ju ett slags minnesfönster, Skype är ju rätt bra (då ser man ju vännen/släktingen).
Men ditt foto från Belo Horizonte gillar jag, lätt få fatt i bra råvaror ;-)

Mors Deka sa...

När jag tittar ur genom mitt fönster, förstår jag verkligen varför du längtar hem. Jag skulle vilja följa med. Just nu är det inte inbjudande att bo här. Grått och blött. Vart tog kylan vägen? KRAMEN!

Kersti sa...

Tänk vilken rikedom att kunna ta del av båda. Men visst försatår jag att m,an kan längta till där man inte är. Men även själva längtan i sig kan ha sina poänger. I går när solen strålade och jag åkt nästan en mil på långfärdsskridskorna, då var vintern härlig. Idag vill jag gärna åka med till Brasilien. Till värmen och färgerna. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...