31.1.09

Månadsbilden - Januari


Det här fick efter mycket velande hit och dit bli mitt bidrag till månadsbilden. Det är ett fotoprojekt som Camilla dragit igång. Tanken är att vi som deltar ska välja ut ett motiv som vi fotograferar vid samma tidpunkt en gång i månaden och visar på våra bloggar den sista varje månad.
Vitsen med det här är ju att visa förändringen som sker med årstiderna. Det är just det som fått mig att tveka över om jag ska delta. Efter att ha bott här i Belo Horizonte sedan oktober 2007 så har jag inte sett mycket av årstidsförändringar.
Vissa träd fäller sina löv och vissa kommer med en enastående blomning på bar kvist under torrperioden. Men de allra flesta är ju gröna året om och blommar då och då beroende på vattentillgången. Andra växter och planteringar sköts ju om och vattnas så där är ju blomningen konstant under året.
En annan anledning till att jag tvekade var att vi flyttar ju härifrån i vår (höst här) så då känns det kanske lite snopet att byta motiv efter några månader...

Men nu är jag med och bilden visar min gata. På vänster sida av bilden, ovanför träden, kan man skymta ett vitt rundat hus och det är där vi bor. Träden som växer längs gatan är Parfymmichelia, 'Michelia champaca', som jag skrivit om här.
Mannen i den gröna västen, mitt i bilden, är en av de många biltvättare som finns på gatorna. De tvättar av bilen både in- och utvändigt medan du gör några ärenden eller under tiden du jobbar. En mycket vanlig syn här i stan.
Just nu är det högsommar och skolorna har sommarlov. Många är borta på semester och det märks på trafiken, därför är det så få bilar i farten på gatan.
Kanske blir det skillnaden till nästa månadsbild...

15 kommentarer:

Anna sa...

Varför tveka Ninni när vi bara sitter här hänförda av allt du visar..inga årstider..du jag skulle gärna ta det om jag fick gå med dig på markanden..mmmm..det är min dröm..men du vet jag är med dig lite ändå..jag tror du känner det..jag kryper ju nästan in i skärmen..nice att få se din gata..nu vet jag var du bor..kanske knackar jag på en dag :D ha det bäst min vän..vilket ju inte är så svårt i din Bella town

Love Your Homes sa...

Boa tarde Ninni, jag kan faktiskt känna att det är en gata i en större brasiliansk stad, det ser precis ut som på Rios gator en liten bit från centro. det har väl något att göra med uppbyggnaden av gator, träden,skyltar.....eu sinto um poco de saudade.
Beijo,Ingela

Pysen73 sa...

Så grönt och lummigt det är fastän det är i stan. Det är man inte bortskämd med här på Sicilien.

Karin A sa...

Kan förstå att du kände dig lite osäker över din medverkan men jag är så glad att du valde att hänga på! Det ska bli kul att se både bilder från "din" gata i Brasilien och dina bilder från Sverige. Nu vet jag inte hur ni bor i Sverige men du skulle ju kunna fota din väg eller gata hemma när du är tillbaka i Sverige...

Kram Karin

Lotta 8`) sa...

Vacker allé ni har utanför huset :) Fniss - jag skulle mycket väl kunna tänka mig att anlita en biltvättare hemma på vår gata i stan..... usch, har så smutisg bil :) Men nu hänger jag inte med, skall ni flytta? Vart? Men det skall bli roligt att se din månadsbild, den tid du bor kvar. Ha en skön söndag :)

Della sa...

Det är ju också en grej att visa - att det inte ändrar sig så mycket mellan de olika månaderna på vissa ställen. Om jag var var på ett sådant ställe skulle jag bara vara glad att det inte ändrade sig. Det ser ljuvligt ut som det är.
Trevligt att få se din gata.

Photos by Storm sa...

Kul att följa en stadsbild. Förstår att det blir svårt att bryta mitt i men jag är säker på att du hittar en uppföljare till din bild även här./Lis

Camillas Foto sa...

Toppen, någon förändring blir det säkert, kanske som du skriver är det fler bilar nästa gång, kanske har biltvättaren en annan färg på tröjan osv. Det här ska bli kul att följa
Kram
Camilla

Matilda sa...

Oj, vilket speciellt motiv, när träden redan är gröna och det ser alldeles somrigt ut. Ska bli spännande att följa dessa foton!

/Matilda

Nettan sa...

Det ska bli kul att följa "din gata", i månadsbild.
Ha en skön söndag// Nettan

Marianne sa...

Så ni ska flytta? Blir det hem till Sverige då, eller vidare ut i världen? Till Kairo kanske så att du kan vara med i fotoklubben? DET hade varit roligt.

En annan bloggare drog igång ett liknande tema, men jag hoppade aldrig på just för att det knappt är några förändringar. Boganvillan blommar mycket eller lite ...

Kram till dig!

Karins fotoblogg sa...

Kul att få följa en annorlunda bild, din gata! Du får väl bara "byta" gata, eller väg när du kommer hem till Sverige. Ang bilderna jag tagit på sonen så är det inte i en studio. Han står framför en vägg i vardagsrummet och jag studsar blixten i väggen bredvid. Har lagt på ett gulaktigt fotofilter i PS.
Kram!

Ninnie sa...

Roligt att få se hur det ser ut där du bor. Och spännande att följa en stadsmiljö månad för månad! Att bo i ett land med fyra årstider med växlande temperatur är bra, det ger ju lite omväxling. Men jag tillhör dem som föredrar sol och värme, och GÄRNA skulle slippa tiden med mörker och kyla. Jag kan bli ordentligt deprimerad och håglös då, just nu känns det ganska tungt o segt.... Skulle alltså inte alls ha något emot att bo i ett sådant klimat som där du befinner dig nu! Men jag njuter av att titta på dina varma, soliga och vackra bilder från Brasilien!

Karin sa...

Roligt hur det kan se ut på en gata i Brasilien och roligt att det är (än så länge) din gata du visar. Härligt med lite lummigt gröna träd, längtar tills träden ser ut så i Sverige. Ska bli jättespännande att följa fortsättningen även om det blir en ny vy. Har tittat in hos dig tidigare och är mäkta imponerad av dina fina foton. Återkommer gärna igen. / M.v.h Karin

Petra C sa...

Vilken fin vy! Den ska bli spännande att följa. har kikat runt på dina andra inlägg också och jag måste få sagt att du visar väldigt vina bilder! Härliga härliga fönster!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...