9.2.09

På fjärilsjakt


Vi kände för en naturupplevelse igår maken och jag så vi åkte till vårt friluftsområde, Mangabeiras. Solen sken och fjärilarna fladdrade runt oss när vi gick skogsvägen.
Det var flera sorters fjärilar och naturligtvis även de stora klarblå som jag jagat så många gånger tidigare. De är hopplösa att fånga på bild och till slut blev så irriterad att jag bara tryckte av en bild.
Så här blev resultatet:) Inte kan man se att det föreställer en fjäril men ni får använda fantasin. Den är 10-15 cm och klart blå metallglänsande. Den största och vackraste fjäril jag nånsin sett.
Men visst blev det en fartfylld bild!

14 kommentarer:

micke bergling sa...

Love it..... Gillar den, för just farten,färgerna . Bra gjort! Till din fundering om det fanns ett original? så klart de finns... jag har lekt lite i PH för att få de som jag ville ha de. Gillar det själv... Dagens bild har nog också en lite annan nyans? Tack för att du delar med dig av dina äventyr med din kamera. :)

Gunilla sa...

Hej Ninni

Rena konstverket. Kanske en ny oupptäckt konstnär. Hoppas på att vi får se denna makalösa fjäril någon gång.
Vi har -17 och klart.
Ha en bra dag
Gunilla

pysen73 sa...

Det blev ändå en häftig bild :o)

Ulla sa...

Ha,ha, ja, det är verkligen inte lätt att fånga fjärilar på bild. De är väldigt snabba och flyktiga. Men jag tror du kommer att lyckas en dag. Det hade varit kul att få se "dina" fjärilar, för de är säkert både stora och färggranna där du befinner dig.
Men du fick ju en häftig bild ändå :)
Ha det så gott!

Annika Christensen sa...

Ur kul bild!!
Ibland skall man nog bsra klicka av.
Jag fick mig ett gott skratt.
Det är ju så det är ibland.
Kul att du visade den.
Ha en bra dag
Annika

Lusthuset sa...

Härlig bild tycker jag. Jag skulle kunna tänka mig ett tyg med det mönstret och färgerna och visst kan jag se den vackra blå fjärilen. Ha det bra Kram!!

Karins fotoblogg sa...

Läckert tycker jag! Jag har kanske frågat dig tidigare, jag minns faktiskt inte men jag gör det igen... :) Vad har du för fotoutrustning? Alltid spännande att höra vad andra har :)
Trevlig dag önskar jag dig!

pudelflicka sa...

Ja detta var rena konstverket.
Ja i Norge har det kommit otroligt mycket snö och jag är tacksam för att vi här i Stockholm har blivit skonat från all denna snö.
Kram Hedvig

Erik sa...

Hi, hi! Ja en del motiv är knepiga... Men ser ändå snyggt ut ;-) Grafiskt, vackra färger! Har du provat att filma fjärilens flykt?

andré sa...

:-) Ja, den var fin!

Photos by Storm sa...

Kan tänka mig att det var svårt att fånga. Men bilden blev bra för det ser ut att vara full fart med lite blått som sticker ut/Lis

Pumita sa...

Med hjälp av fantasin kan jag se många fjärilar! ;) Häftiga färger på din bild.

anna of sweden sa...

Haha! En väldigt fartfylld bild.
Och visst ser jag fjärilen!
Vacker! ;)

Marianne sa...

Jag köpte en sådan där liten hemsk tavla med en uppnålad fjäril, just den där klarblåa, när jag var i Rio för hundra år sedan. Vart sjutton har den tagit vägen tro ...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...