8.3.09

Fototriss - Färgkontraster
Dagens tema i Fototriss är färgkontraster. Passar mig ypperligt som gillar färger och bor i ett land där man alls inte har några hämningar när det gäller att välja färg till sitt hus eller vilka färger som passar tillsammans.
Nu ser det ju inte ut så här överallt, de allra flesta hus i Belo Horizonte är vita, grå eller beiga. Men det finns många små privathus som är fantasifullt målade.
Som den översta bilden med brevinkastet som jag tog i torsdags, samtidigt med "Veckans fönster" i förra inlägget. En knallgul vägg med brevinkast och garagedörr målade i syrenlila.
Kanske skulle vi tycka att det var lite för vågat i Sverige??
Mittenbilden visar också ett privat litet hus här i Belo Horizonte målat i rosa och blått. Som om inte det vore nog så valde man grönt till staketstolparna...
Den sista bilden med det ceriserosa huset med limegröna dörrar och fönster är tagen i Trancoso i delstaten Bahia och det huset har jag visat tidigare.
Flera Fototrissdeltagare hittar du här.

24 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Ja, tänk vad underbart med alla färger! Så läckert och tacksamt att fota såklart :)Den sista blir min favorit!
Ha det gott, kram

Pumita sa...

Förstår att det är en lätt uppgift för dig att hitta färgkontraster, hihi! Finfina bilder alla tre!

Rajson sa...

Hoppades naturligtvis att jag skulle finna denna färgprakt hos dig, blir inte besviken!Vilken färgprakt, man kan inte mer än att älska dessa foton!
Igår tog jag en promenad genom en av stadens koloniområde.hittade en riktigt färgsprakande stuga där, riktigt osvenskt.Måste visa längre fram.
Staketet på bild två ser skräckinjagande ut!Tyvärr har vi drabbats av en omfattande villa inbrotts våg här i staden.Mitt på ljusa dagen.Hoppas pensionärerna på vår gata kan avskräcka!
Ha det gott!

HelenJ sa...

Det har säkert med värmen att göra - vi tillknäppta och kyliga nordbor ska ju vara så väldigt diskreta, medan de i varmare länder ofta omger sig med varmare färger också.

Dina bilder är urläckra som vanligt. Särskilt den sista - för tankarna till en karamell =)

Anonym sa...

Underbara glada färgkontraster hos dig. Såå härliga hus med färger som sprakar. Och så alla vackra växter, blommor o blader.Såå vackert! Nu ska det bli kul att byta ut snöbilderna mot härliga varma sommarbilder i stället.
Vet du att här snöar det idag också. Hela dagen har det hållit på. Det blir aldrig nog i denna vinter!
Ha det nu så bra där du är!Kramar!

Jonas sa...

Den sista bilden har ju helt underbara färger!!

Lusthuset sa...

Här var det färgexplosioner skall jag säga. Det var fantastiskt att det ändå är vackert på något sätt. Jag vet inte vad grannarna hade sagt om vi målat huset som den tredje bilden...svimmat och ringt till stadsarkitekten hade de förmodligen gjort. Det krävs kanske Brasiliens sol och de färgstarka människorna för att få det att gå ihop.....men jag tycker faktiskt att det är en helt OK färgkombination. Den bilden blir alltså min favorit. Ha en skön vecka. Kramis!!

Anonym sa...

oj, vilka vackra trissbilder, och vilka vackra platser....
Staketet ser ju allt annat än ofarligt ut, ser verkligen vasst ut.

Ha en ra vecka

Love Your Homes sa...

Oi Ninni,
det är nog klimatet som bidrar till färgvalen, man liksom gillar det i den här miljön.
I Sverige skulle det ju aldrig fungera, fastän färgpigmenten som använts förmodligen är Moder Jords naturliga.

Tack för färgkicken, det är så härligt att få drömma sig tillbaka var o varannan dag..

Vou me descansar, boa noite para você tambem,
Ia

Anonym sa...

oj, det var verkligen färgglatt. Gillar det starkt. Alla tre är snygga på var sitt sätt. De två första mest för formen, den sista för färgen. Ha en bra dag. Om du är i Brasilien så har du dag nu. :)

annette sa...

Så kul att se Dina färgkontraster, skiljer sig färgmäsigt i tonerna från de färger vi oftast ser, är så mättade fäger på ngt sätt, alla bilderna är ju ursnygga och vackra, men mittenbilden vann mitt hjärta öite extra.

Ha en bra dag!

annette

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Min favorit blir den tredje, för de färgerna var helt fantastiska tillsammans.

Annelie sa...

Wow vilka snygga kontraster! Vad härligt att hitta det runt omkring sig så där. Jag själv fick ju leta grejjer hemma för att få fram färger ;o)
Den översta blev min favorit! :)
/Annelie

Anonym sa...

Men så ljuvligt!! TÄnk att få komma och se det där! Whao!
Tvåans bild var en favorit!

Karin Wijk sa...

Ja, färger är precis vad vi behöver i häruppe i det gråkalla Sverige. TACK för det! Helt underbara färgglada hus. gillar nog det sista bäst. / Karin

Anonym sa...

Mycket fina bilder. Den andra bilden är som mest intressant. Varför murade de dit en grön svamp?

Snygga bilder är det iallafall.

Ulrica sa...

Vilka maffiga färger och helt galet matchat. Men om sommaren är jag mer tolerant till galna färger tycker det hör värmen till på något underligt sätt. Men om vintern här hos oss, tror det bara skulle se malplacerat ut. Eller vem vet, jag kan ju ha fel. Hela Sverige kanske skulle bli roligare då :).

Susanne sa...

Helt enkelt fantastiska bilder. Ljuset och färgerna skiljer sig så mycket från vårt land i Norr. Passa på och njut! Jag njuter av dina bilder!
Kan inte välja ut nån favorit för alla är bara så bra!
Kram

Marie sa...

Sanslöst vackra kontrastrika foton. 3:e bilden är min favorit. Kram.

Anonym sa...

Den tredje är såå härlig!

anna of sweden sa...

Vad det är härligt med färger. Den tredje bilden är ju så otroligt läcker. Varför finns det inte fler sådana hus i Sverige ..?

Annika Christensen sa...

Älskar din husbilder från Brasilien.
Det är verkligen kontraster i dem.
Ha det gott
Annika

Mamma Russin sa...

jisses vilka underbara foton du tar.. super fina.. :)

ha en toppen dag..
kram

Anonym sa...

Härliga kontrastrika foton! Perfekt och så vilsamt, på något konstigt sätt. Jag stannade till vid bilderna en stund. Denna brokighet saknar vi i Sverige, så skönt att se alla glada färger :-)
Härlig triss! Tack för ditt tegelväggval hos mig ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...