31.3.09

Månadsbilden - Mars

En alldeles färsk bild eftersom minnet är så kort. Inte trodde jag att månaden mars redan var slut! Annars brukar jag passa på att ta de här bilderna när inte trafiken är så tät. Då slipper man stressa så väldigt mellan bilarna för att undvika att bli påkörd.
Bilisterna här i stan är hårdföra typer som inte har mycket till övers för oss gångtrafikanter. Att stanna vid ett övergångställe för att släppa över någon gående är synnerligen ovanligt. Det förekommer inte. Däremot är det mycket vanligt att köra mot rött så även om man har grön gubbe vid övergångsstället så gäller det att se upp. Annars får man snällt vänta tills gatan är tom.
Hur det går för dem som inte har så snabba ben vet jag inte. Man ser så sällan äldre människor ute som man kan göra i Sverige. Rullatorer har jag inte sett sen jag kom hit.
Som synes så skiljer det sig inte så mycket mot bilderna i januari och februari. Sämre väder är det. Idag regnar det häftigt emellanåt men det är ljummet regn som kommer ner. Termometern visar +25.
Bilden är tagen idag, tisdag eftermiddag kl. 14.00
Idén med Månadsbilden kommer från Camilla. Titta in hos henne så hittar du flera som publicerar sina månadsbilder

15 kommentarer:

@nemonen sa...

Så varmt, grönt och skönt

Anja sa...

Känner doften av en varm och våt asfalt! En alldeles härlig bild!
Det där med grön gubbe är bara en rekommendation i många länder - inget man behöver efterleva. Vid t.ex. trafikolycka går det inte att komma dragande med att den andra körde mot rött...typ !

mvh, Anja

Karin A sa...

Ja det se sannerligen lite fuktigare ut än på de andra bilderna. Det är lätt att glömma bort hur bra trafiken ändå fungerar i Sverige. Men det är klart att det kan nog bli bättre både här och i Brasilien. Ha en bra vecka! Kram Karin

Anna sa...

Aha...regn och + 25 ja men du..det verkar ju vara en riktig vinter där hos dig då..förstår att du har fleecen framme då..:)men Ninni..vårvarma vindar drar in här nu..idag har vi haft +11..man blir glad och det känns som rena värmen kan jag meddela. Imorgon ska det bli strålande sol och ännu högre temp...gissa om jag njuter..

Ninnie sa...

Nej, inte stor skillnad från de andra bilderna...Men regnvåt asfalt, det får mej att tänka på vår... När asfalten blivit varm av solen, och så regnar det på den...då luktar det vår...
MEN, jag ser en sak som skiljer bilderna åt, i högra hörnet är där en gul ko som tittar fram!

(Min månadsbild kommer imorgon)

Lusthuset sa...

Hos dig är ju som du säger skillnaden inte så stor och hos dig går det mot höst...om man nu märker det när det alltid är grön. Här spirar våren så sakteliga. Det skulle jag nog sakna om jag bodde i ett land med annat klimat. Verkar vara en grön och vacker gata i alla fall. Ha det bra i din höst! Kram!

strömmas sida sa...

Vojne vilken värme :-).

Vilken skillnad på fotot mot för om jag fotar här utanför på vägen.
Men snön har tinat av vägen ialla fall.

Natthälsningar
strömma

Roses and stuff sa...

Trafiken blir hetsigare i Sverige också, tycker jag. Här 'på landet' utanför Göteborg, är det ovanligt att bilister stannar vid övergångsställena. Men jag förstår att det är bra mycket hetsigare i Brasilien.
Kram Katarina

Gunilla sa...

Hej.

Jag det är klart att gå över vägen där du är ,så gäller det att vara snabbfotad och och inte tveka.

Härligt med varmt regn och 25 grader. Men vi hade fantastiskt väder igår sol och +7 så nu smälter snön. Men några gröna gräsmattor syns inte på länge ännu.

Ha en fin 1:a April och bli inte lurad :o)

Gunilla

Photos by Storm sa...

Nej, inte så stor skillnad möjligtvis mer action. Grönskan har du haft hela tiden. Ha en skön onsdag/Lis

gitsie sa...

Det låter som en dröm med den temperaturen, själv längtar jag efter sommaren så jag håller på att bli galen. Men idag ser vi ut att få väldigt fint med strålande sol, men några tjugofem grader har vi inte. ;) Kram

Ingrid in Umbria sa...

Cara Ninni,

Latinsk bilkorning ar lika het som latinsk tango. Har ar ocksa trafiken en krigszon. Ett enda stort primalskrik.
Har knoppas det och Du gar mot host. Blogging is fantastic. Man befinner sig i flera arstider samtidigt. Harligt! Fin ny header!!! Bacione, Ingrid

Camillas Foto sa...

I februari var gatan tom, inga bilar på väg och bara en parkerad. Idag är det full fart, liv och rörelse. Härlig bild, kan nästan känna doften av nyfallet regn.
Ha det bra

Nettan sa...

Inte så stor skillnad!

Nu är min Marsbild uppe, titta gärna på den.

Ha det så gott // Nettan

Della sa...

Regn i värme brukar lukta så gott. Här har det precis börjat lukta vår - lite jord, lite fukt, lite gamla växter. Jag tycker det är så härligt för det förebådar någonting väldigt trevligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...