21.3.09

Veckans fönster


Veckans fönster hittade jag på en av mina promenader i veckan. Ett stort hyreshus i fyra våningar som ser ganska gammalt ut. Ett lite ovanligt hus för att vara Belo Horizonte. De flesta fönsterluckor stängda men på nedersta våningen hittade jag ett där fönstret var öppet. Men ni ser att man också har smidesgaller för fönstren.
Flera deltagare i Veckans fönster hittar man hos Susanne

22 kommentarer:

aksonfoto sa...

Ett vackert fönster med ännu vackrare smide och fönsterluckor.
Som sagt det är inte mycket som sätter i fönstren som vi gör här hemma i gamla Sverige. Det kanske skyddar mot kylan också.
Hos dig vill man ha fritt blås i för att dra ut värmen antar jag!

Trevlig helg!
akson

Randi sa...

Vilket vackert fönster.
Gammalt, slitet och bortglömt men ack så underbart vackert.

annette sa...

Oh, så vackert, underbara lite dova färger både på hus och fönsterluckor, förstår ju att ägarna kanske inte tycker det är roligt när luckorna börjar bli lite slitna och väderbitna, men jag älskar det!!

Lev Väl!

Kram /7annette

Gunilla sa...

Jättefint fönster gammalt och nött men med sin charm.

Ha en fin dag

Gunnilla

Gärdsmygen sa...

Det var visst ett tag sedan jag hälsade på dej på denna bloggen! Så många vackra foton du visar! Trevlig helg!

Amanda sa...

Ett vacker fönster, det gör inget att färgen flagnat, i mina ögon blir det vackrare. En härlig rosa färg. Galler fyller ju några funktioner, står emot inbrott och släpper in lite luft. Ha en skön helg nere i Brasilien. /Amanda

Nettan sa...

Väldigt vackert fönster du visar!
Fint galler också.

Hoppas allt är bra med dig.
Här i Jämtland är det fortfarande massor av snö, det dröjer nog innan det har smält bort.

Du får ha en riktigt trevlig helg.
Kram // Nettan

Kadermo sa...

Vad många fina fönster du hittar där nere i Brasilien. Kul att få ta del av dina upplevelser.

Pumita sa...

Haha, blir så full i skratt för jag kommenterade precis hos Carpe Diem att jag egentligen inte är så förtjust i rosa... men att hennes fönster var jättefint... för det är det. Och det är ditt också! Riktigt läckert! Det kanske är så att jag inte vill kännas vid att jag tycker om rosa. ;) Luckorna är superfina.

Marie Höglund sa...

Trots att fönstret är slitet och gammalt gillar jag det. Är vackert med rosa och det svarta gallret. Lite tjejigt här också ;-)
Må gott så här på lörda´n.

Della sa...

Vilken bild! Perfekt fångat. Jag gillar den lite dova rosa tonen på huset och luckorna. Det är alltid en glädje att gå in hos dig och titta på bilder.

Lusthuset sa...

Ja, tänk så olika fönstren ser ut hos dig på sydliga breddgrader och hos oss. Olika funktioner. Hos dig är väl det viktigaste att stänga ute solen och värmen, men hos oss vill vi ju ha in ljuset. Vackert fönster. Skall kolla i mitt fönsterarkiv för att hitta ett lämplig nordligt fönster. Ha det bra. Kramar!!

Karin A sa...

Vackert fönster! Tänk så hyreshusen ser ut i Brasilien, lite annorlunda jämfört med de i Sverige!

Ha en skön helg!
Kram Karin

@nemonen sa...

Mycket vackert fönster med palmer som vajar utanför. Den utsikten skulle man ha.

Kersti sa...

Jag har börjat samla på fönster så kanske en dag att jag ansluter mig. Godkänd på första uppgiften så nu har jag 1 poäng. Lite stolt över det faktiskt. ha de bra där i värmen. Skulle behöva lite av den just nu när termometern står på 0. Kram

Ulrica sa...

Trots gallret så är det himla vackert. För mig är det lite romantik över fönsterluckor, och jag skulle gärna ha ett hus med sådana vid fönstren.

Ulrica sa...

Trots gallret så är det himla vackert. För mig är det lite romantik över fönsterluckor, och jag skulle gärna ha ett hus med sådana vid fönstren.

Susanne sa...

Jag säger som Pumita: Jag är inte heller speciellt förtjust i rosa, men fönstret här med sina gammalrosa toner är vackert.

Anja sa...

Det är verkligen lätt att älska dina vackra fönsterfoton!
Just den här med vacker patina skulle jag gärna ställa rakt upp och ned i min trädgård!

mvh, Anja

Camillas Foto sa...

Behagligt höstväder, + 27 grader är ju mer än vad vi har på sommaren i Sverige.
Ha det bra
Kram

Erik "Semlan" sa...

Vackert, lite lustig färgskala på hus och fönster :-) Fast helt klart inte så ovanligt där i Brasilien... Ja, gallerförsedda fönster kan nog behövas där skillnad mellan rik och fattig är stor. Tillfället gör tjuven brukar man säga. Utan galler kanske tjuvar skulle hoppa in? Tack för fönstertitten hos mig Ninni!

*Birgitta* sa...

Det är väl bäst att ha smidesnär för öppna fönster i Brasilien - annars får man kanske objudna gäster. Gillar vinkeln :)
Ska lägga in dig i min blogroll :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...