22.4.09

Mariana återigen


Vi återvände igen till Mariana bara en månad sen vi var där senast.Mariana är den äldsta staden i Minas Gerais. Den grundades i slutet av 1600-talet och är en av de städer som byggdes upp av portugiserna under guldrushen. Den gamla delen av staden är verkligen charmig med många gamla hus bevarade. Den är mer turistvänlig än någon av de städer vi besökt tidigare. Här finns nämligen välkomstskyltar på engelska!
Många hantverkare och konstnärer har ateljéer i gamla stan. Vi tittade in till en finsnickare som gör möbler och här är bilder från hans verkstad. Palmen växer på den minimala innergården som är en del av hans verkstad. Stackarn, han hade så mörkt och murrigt invändigt så jag har svårt att förstå hur han kan jobba under såna förhållanden.
Så även att fotografera utan blixt innebar stora problem, det kan ni se på bilderna.


Det härliga torget med alla stora träd som ger skugga är samlingspunkten både dagtid och kvällstid. Det finns massor av parksoffor där man kan ta igen sig i skuggan, läsa en tidning eller bara prata bort en stund.

Vandrar man längst upp på kullen så ser man en del av det "vanliga" Mariana. Liksom överallt annars här i Minas är naturen bergig. Städer och byar klättrar uppför bergsluttningarna.
Här och här finns flera bilder från Mariana.
Den gamla "Bubblan" i förra inlägget är också fotograferad vid torget. De tillverkades här i Brasilien ända in på 90-talet tror jag och det finns fortfarande många exemplar rullandes ute på vägarna.

23 kommentarer:

rajson sa...

Tänk att få gå runt så där och leta efter alla dessa fina och spännande motiv!
Ditt foto nedan "gammal" är ju så behagligt!Läckert med bildbehandlingen som förstärker den gamla känslan.Gillar att gamle "che" får vara med på ett hörn!
Undrar vad jag gör för fel som inte lyckas få till stora foton. Tycker att jag ändrar som ska i Htlm-texten efter konstens regler men det händer nada!?

rajson sa...

Tänk att få gå runt så där och leta efter alla dessa fina och spännande motiv!
Ditt foto nedan "gammal" är ju så behagligt!Läckert med bildbehandlingen som förstärker den gamla känslan.Gillar att gamle "che" får vara med på ett hörn!
Undrar vad jag gör för fel som inte lyckas få till stora foton. Tycker att jag ändrar som ska i Htlm-texten efter konstens regler men det händer nada!?

Love Your Homes sa...

Oi Ninni,
que beleza, da para se descansar...

Ni verkar ha haft det lyckat.

Parabens,
Ingela

pudelflicka sa...

Vilket vackert bildreportage du har gjort.
Kram Hedvig

Anonym sa...

Cara Ninni,

Gissade att bubblan bara var ett skramskott. Du tar andan ur mig. Precis de miljoer jag vill vandra i resten av mitt liv. Att vara hantverkare i denna miljo - vilken ynnest! Underbara bilder! Ge oss fler, och fler och... Nar kommer de i tryckt form? Du maste skriva BOKEN efter Din "resa". Vi vantar alla! Bacione! Ingrid

Tant Brun sa...

Underbara foton..tack för titten på dom
Bibban

annette sa...

Sitter här helt mållös, tittar och njuter gång på gång av Dina underbart vackra bilder från helgen, vilken känsla, vilket ljus och så underbara motiv, salighet brukar man prata om och det upplever jag just nu!
Tack för att jag se och njuta av Dina bilder!

Kramar!

annette

Anna sa...

Men vilken vacker plats..kan tro att det var ett nöje att vandra runt där..mmmm jag njuter Ninni..aha..tillverkades Bubblan så pass sent där..intressant..då är det ju klart att den kan se så fräsch ut..

Karin A sa...

Vilken härlig plats och vilka härliga bilder! Gillar verkligen hur du uppmärksammar och förevigar det som inte alltid är det första ögat ser. :) Härligt och färgstarkt!

Kram Karin

Mia sa...

Åh, en sån underbar bildserie!! Helt fantastisk. Har även njutit av din "gammal"-bild. Verkligen ögongodis!

Lusthuset sa...

Vilka fantastiskt fina bilder....jag bara njuuuter!!!
Kram igen!!

Chesney sa...

Each and every one of those pictures are stunning!!

Della sa...

Så fantastiskt! Både bilderna och miljön. Det ser så fridfullt ut. Jag förstår att ni åkte tillbaka dit igen - vilka fotomöjligheter. Du tar så bra bilder så det är inte sant. Motiven, färgerna... Jag vill se mer!

gert-åke sa...

Oj Oj Oj, Vilka bilder och vilken plats, man blir som ditt förra inlägg, ordlös.
Ha de gott. Mbh gert-åke. Viaköp Trädgård, Skåne.

Veronica sa...

Wow, där skulle jag vilja strosa omkring med kameran i högsta hugg, men det sköter ju du så bra!!!
Jättefina bilder!!!
=)

Erik sa...

En härlig fotopromenad du bjuder på. Verkar så mysigt och trevligt där i Mariana. Tidningsläsande herren i fönstret är en pärla. Även palmen på innergården gillar jag mycket :-) Det verkar finnas många motiv i denna slitna stad. Tack för dina fina foton Ninni!

Karin sa...

Otroligt inspirerande att titta in hos dig! Jag bara njuter. Så fina detaljer och vinklar i dina motiv. Och restaurangkillen i fönstret är så snyggt fångat. Och vyn över husen är ju helt sagolik med och de pampiga bergen i bakgrunden.
/ Ha en härlig dag!

Nattsyrran sa...

Åhhhh... så vackert, charmigt och alldeles underbart. Nä nu längtar jag verkligen efter en långresa. Det är väl bara att börja spara.... Må gott =)

andré sa...

Suck, det ser ju alldeles underbart ut...! Palmen på mini-innergården var ju inte dum! :-)

Ulrica sa...

Ååååå vilka vackra bilder. Vackert ljus, du har verkligen fångat staden. Perfekt exponering och så snygga kompositioner. Kanon.

Ulrica sa...

Ååååå vilka vackra bilder. Vackert ljus, du har verkligen fångat staden. Perfekt exponering och så snygga kompositioner. Kanon.

bildburken sa...

Vilka härliga bilder du har :)

Maria Berg sa...

Det är bara så underbart gubben i fönstret. Och alla snidade saker, fint jag vill utomlands!
/MB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...