24.4.09

Nyklippt!

Nej det är inte jag på bilden...så kort blev det inte ;) Men tyvärr stämmer nog hårfärgen ganska bra med min...
Jag är nyss hemkommen från frissan efter min första klippning här i Belo Horizonte. Jag brukar annars vänta tills jag kommer till min frisör i Sverige...för säkerhets skull.
Men nu pluggade jag in vad klippa topparna och luggen heter på portugisiska och stegade in på första bästa salong som inte såg alltför lyxig ut.
Kom ut igen 95 Real fattigare(ca 350 SEK) med nytvättat, tre centimeter kortare hår. Perfekt!
Fast jag hade ju sagt åt maken att jag skulle gå på en budgetsalong och komma under hans kostnad för klippning. Han går nämligen hos en riktig dyr "innefrisör" här i BH. Inte för att han bryr sig särskilt mycket om hur han ser ut utan bara för att han hamnade där av en slump första gången han skulle klippa sig.
Nu kostade min klippning dubbelt så mycket!!
Vår helg är helt oplanerad för en gångs skull, vi tar dagen som den kommer.
Hoppas ni alla får en skön helg med vårvärme!

16 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Trodde inte att priserna var så höga, 350 kronor för en klippning?

Det är skönt ibland att inte ha något inplanerat, att bara ta dagen som den kommer. Det är inte ofta det händer när man har barn, alltid är det någon aktivitet inplanerad som innebär att vi föräldrar får köra än hit och än dit.

Önskar dig och maken en härlig helg
Kram

Ninnie sa...

Så härligt att vara nyklippt i håret! Det är så skönt att sitta hos frissan tycker jag, bli lite ompysslad och känna sig ny o fräsch efteråt.
Hoppas ni får en skön o avkopplande helg!
Själv har jag huset fullt denna helgen med alla tre barnen med respektive, (ja även minstingen har numera sällskap...) härligt, roligt, mysigt att ha alla samlade!
(Men fullt upp för mamman....)

sinneskatten sa...

Hoppas att det blev riktigt bra, det där med frisörer går mig på nerverna.
flyttade för nästan 5 år sedan från Örebro hit till västergötland och jag har fortfarande inte hittat en frisör som kan mitt hår.

Anna sa...

Aha..så pass dyrt alltså..intressant..hade gissat på att det skulle vara billigt där..i GH..ha ha det tycker jag är lite kul..DH..mm ja men så blir det ju..jag bor i NÖ ha ha..mmmm Ninni den blomman där men spegelbild i glasruta kanske..jo för så blir det i mitt växthus ibland..skål på dig Ninni..har du glaset i handen nu?

Anna sa...

Mmmm bra jobbat..jag tror säkert du sa Obrigado typ iaf..ha ha..det är det enda jag kan..jag var i Lissabon en gång..Obrigado kommer man långt med..ända till...typ Lisboa

Ninni sa...

Camilla -
jag slank bara in på ett ställe och kollade inga priser alls. Det här var lyxigare än vad jag tänkt mig och det fick jag såklart betala för. Säkert kan du klippa dig för halva det priset kanske ännu lägre om du går på rätt ställe. Vissa av makens arbetskamrater (män)klipper sig för 10-12 Real, alltså 35 - 40 SEK. Så det beror på vart du går.

Ulrica sa...

Nu blev jag påmind... borde besöka frissan. Men här är det dyrt och jag blir aldrig nöjd:)

Men det ska bli varmt till helgen och då känns allt bra igen...:)

Monica sa...

Det är alltid vanskligt att gå till en ny frisör. Hoppas du är nöjd i alla fall :)
Tjing
Monica

Annika Christensen sa...

Gillar din nya sida.
Tyvärr har jag så dåligt med tid att blogga just nu.
Skall ni snart åka hem till Sverige eller blir det till sommaren?
Ha en skön helg själv
Annika

@nemonen sa...

Japp det är viktigt med en bra frisör. Blomman är jättevacker.

HelenJ sa...

Det kan ju vara värt en slant att vara nöjd med sin klippning. Det finns inget värre än att komma från frissan och vara besviken, och sen gå och känna sig obekväm i flera månader medan det växer ut igen. Men budgetsalong och 350 spänn?
Ha en trevlig helg
/Helen

Lusthuset sa...

Jag skall göra precis som du...i morgon dvs klippa mig. Det är liksom ett litet trauma för mig för jag har aldrig gillat när någon sätter saxen i mitt hår, men det är ju inget att be för...jag kan ju inte göra det själv. Vi får väl se hur det tar sig ut. Söt lite åsna i alla fall. Hoppas arr ni får en skön oplanerad helg. Kram!!

Brita sa...

Åsnan är så söt! Det där med frisör är nog svårt, men här hos oss är nog en klippning på 350 SEK = ca 35 € nog inte så farligt. Speciellt om det blev bra klippt också.
Ha en skön helg!

Chesney sa...

Another fabulous set of pictures - love the details in the textures you've captured!

bildburken sa...

Det är slingor med små lampor i, hänger på insidan. Kortet kan vara taget i Jul tid, så det kan vara någon form av jul-dekoration.
Trevlig helg.

annette sa...

Måste ha varit ganska så nervöst första gången, men ibland så känner man ju bara att det måste klippas, exakt samma summa betalar jag för klippning här i stan, härfinns frisörer i varje gathörn, priserna kan vara så låga som 100-150 kronor hos en del, men då tror jag det är mkt svartjobb, betalar hellre lite mer och får det bra klippt.
Underbara bilder njuter jag även här!!

Ha en skön kväll, kan ju vara skönt att inte ha så mkt planerat.

Kram //annette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...