17.7.09

Ännu ett rött fönster


Röda fönster från Industrilandskapet i Norrköping fotat förra sommaren när jag var där på mitt första besök. Men förhoppningsvis inte sista. Jag tycker det verkar vara ett fantastiskt område med museer och vackra gamla byggnader.
Hos Annette ser du huset sett från ett annat håll. Hon brukar ofta visa fina motiv från Industrilandskapet.

10 kommentarer:

annette sa...

Hade tänkt skriva i det förra inlägget att det hade ju varit toppen om Du visat samma hus, och nu gjorde Du det, kul del Du fotade och visst är det rött, i år är det nymålat och betydligt skarpare färger, vad mutade Du maken med!?
Läste lite om det innan men just det huset står det väldigt lite om.

"Västgötegatan 21. Bergsbrogården. Schweizeriet. Bergsbron 8. En av ägarna till Bergsbrogården, Beurling, uppförde 1801 ett litet runt lusthus i grekisk tempelstil, helt i trä. Det ligger än idag romantiskt inbäddat i grönskan på Speyermans holme. 1868 flyttades ytterligare ett lusthus till Speyermans holme. Det är uppfört i romantisk schweizerstil"

Om Du kommer ihåg så ligger det ytterligare ett lusthus precis bredvid och det är det som det skrivs mest om i det jag kopierade.

I det grå som har grekisk tempelstil har det förekommit "kärleksdrama" mellan en piga och en dräng ända tills Beurling kom på det och satt där själv en kväll istället för pigan;)

Ha en fortsatt skön helg!


Kram //annette

Susanne sa...

Jo, jag kikade hos Annette och såg husets röda fönster.

Undrar lite vad din man (?) hittat i trappan.

Ninni sa...

Ja Susanne,säkert studerar han hur de byggt trappan eller lagt stenarna på kanten. Han brukar alltid hitta intressanta byggnadsdetaljer att studera medan han väntar på mig:)

Anna sa...

Mmm du jag kan tro att man gillar det där motivet..och jag tror oxå att din man har ett tålamod som är guldglans på när du Ninni så noga och med känsla ska ta dina bilder..:)

Ingrid in Umbria sa...

Cara Ninni,

Vi tycks ha samma intresse for brukets arkitektur och historia. Tack och lov for allt som finns bevarat och for allt som rustas med varsam hand. Kikade bakat i Dina poster (som vanligt ligger jag minst tre steg efter varje gang). Fantastisk skargard Du vistas i! Ni reser tydligen snar tillbaka till Belo H. Gissar att Du kommer att kanna saknad. Saknad och langtan ar i alla fall mina standiga foljeslagare - trots att jag kanner mig nojd, eller kanske just darfor... Buon week-end, cara, e bacione! Ingrid

Berglings sa...

Roligt att se... gillar det och dina bilder från bruket var bra.

Cecilia Boivie sa...

Åh, vad jag gillar dina bilder på gamla hus. Färgsättning och snickerier på just de här husen är verkligen vackra.

Desiree sa...

Otroligt fint fönster men även det nedanför och själva byggnaden ser också superfin ut. Ni verkar verkligen ta tillvara på de sista dagarna med några härliga utflykter. Det är bra att ni får njuta av vackert sommarväder in i det sista. Jag hoppas att flygresan går bra och smidigt tillbaka för det är ju en lång resa. Sköt om dig.

Kram
Desiree

Anja sa...

Ett rött fönster är väldigt anonymt - på våra breddgrader - tycker jag. Särsklit det där lite engelskt röda./Anja

photokerstin sa...

Här har jag promenerat mycket när jag bodde i Norrköping...håller med dig om att området är trevligt.
Roligt att se bilder därifrån då jag inte har några egna.
Du tar mycket fina och vacka kort.
Kerstin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...