6.8.09

Skogspromenad


Helt plötsligt när man vet att det inte är så många veckor kvar av vår tid här i Brasilien så blir det bråttom. För nu ska vi hinna allt som vi tänkt göra men ändå skjutit upp på obestämd framtid.
Som t.ex. att gå på den guidade turen i Botaniska trädgården. En tur i ett skogsområde där man annars inte har tillträde.
Sagt och gjort. I söndags morse satte vi klockan på ringning och pallrade oss iväg.
Guidningen sker bara på portugisiska, tyvärr. För mycket är ju botaniska uttryck och så långt har inte vi kommit ännu. Men med gemensamma ansträngningar så fattade vi ju ända en del.
Vi fick se många träd som vi aldrig sett tidigare och aldrig ens hört talas om. Många som är unika för regnskogen. Vi såg apor som kastade sig i trädkronorna ovanför våra huvuden och minicapivaris som gick omkring ibland träden.
Frökapslarna som ser ut nästan som keramikkrukor är jättestora. Man kan ledigt stoppa in knytnäven i dem.
Tyvärr så var det väldigt svåra förhållanden för att fotografera. Solen sken och i skogen var det stora kontraster mellan mörker och skugga. Så bilderna är därefter.
Men det var en fin tur och på slutet gick vi förbi stallet där den ridande polisen har sina hästar. Därför blev det några bilder även på dem.
Det är mest ungdomar som arbetar i parken och de är alltid så trevliga och hjälpsamma. Det första vi möttes av när vi kom in var en kille som kom fram till oss och sa att varsågod att ta frukter från marken om ni vill ha. Han visade oss var vi kunde skölja dem.
De röda frukterna på bilden kommer från ett träd med det latinska namnet 'Syzygium malaccense', Malacca Apple på engelska. Något svenskt namn har jag inte hittat.
Goda var de, frukterna,med vitt saftigt fruktkött med en lite syrlig smak.

23 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej!

Vad fantastiskt det måste vara att vistas i en så annorlunda natur än i Sverige.

Underbara foton och du har lyckats bra trots de dåliga ljusförhållandena.

Må gott, önskar Irene

Lantliv sa...

Som vanligt när något skall avslutas så blir det bråttom på slutet...tycker man hattar runt...tips.....skriv ett schema och bocka av...
Fantastiska foton har du tagit...
Vad har du för kamera?
Tjing Anne-Lee

Anonym sa...

Inte så många veckor kvar? Vad har jag missat? Ska ni flytta från brasilien?

Love Your Homes sa...

Aaah, sao pomagas!
fast jag har aldrig fattat om de var med långa hår innan de var mogna, har du?....

Abrocos Nininha

Ia

christina sa...

Hej, Ninni! Underbara bilder från er guidade tur! Tänk att det finns så mycket spännande, vackra ting i naturen och runt i kring oss som vi inte sett än och en del av oss aldrig får se. Genom kameran kan alla få uppleva detta! Tack!

Javisst, var min bild med fiskarna från Cypern.


/kram Christina

annette sa...

Skogspromenad var rubiken, hm tänkte jag, ett ord vi brukar använda här i Svedala;)
Vilken tur att Ni masade Er iväg i söndags för det hade ju varit otroligt synd om Ni missat den upplevelsen. (Och vi också;)
Vilka fantastiska träd, med massor av spännande att uppleva på stammarna, troligtvis urgamla och jättehöga tror jag.
Härligt med personal som bjuder på sig själva och även på frukter. Hästbilderna är ju läckra, en som tittar genom springan och så ett huvud och en bak, flyttade Du om dem själv för att motivet då blev mer fotografiskt lockande;))
Tack för att jag fick uppleva den skogspromenaden genom Dina bilder och ord!
Kram //annette

Della sa...

En helt ny bekantskap de där frukterna. Önskar jag kunde smaka.

Gunilla sa...

Vilka fantastiska variationer på trädstammar. Helt otroligt vad naturen kan åstadkomma. jag trodde först att det var lerkrukor som låg på marken men nu vet jag.
Du tar alltid så talande bilder nästan så att det inte behövs något annat. Fantastiskt duktigt.
Flyttar ni hem till Sverige eller?

Ha det gott
Gunilla

Monica sa...

Ja, den skogs promenaden påminner ju inte om den du tar hemma i Svedala...eller? Säkert otroligt spännade med annorlunda träd och djurliv :)
Tjingeling
Monica

Gärdsmygen sa...

Frökapslar!? Jag trodde det var lerkrukor och undrade varför de låg där. Så mycket spännande du får uppleva och kul att du delar med dej vis dina fina bilder.
Nej jag jobbar inte i tandvården. Var på besök hos min syster som är tdlk.

HelenJ sa...

Vilken tur du kom iväg på den där turen - så vi fick se dessa vackra bilder. Träden är helt fantastiska och lerkrukorna som tydligen var frökapslar... Jag gick in på SKUD och kollade, och de röda frukterna heter faktiskt "malajäpple" på svenska. Rätt logiskt, eller hur? =)

Anna sa...

Himmel Ninni att gå i skogen hos dig är som ett äventyr..underbara bilder..mmm jag njuter verkligen ska du veta..kram på dig..

Lusthuset sa...

Vilka fantastiska bilder...du är en sann bildkonstnär. Det finns inget annat ord för det. Bilderna på hästarna är fantastiska...som du förstår är jag väldig svag för hästar. Otroliga träd...verkar urtida på något sätt. Skall du flytta hem till Sverige för gott?? Ha en skön helg och då finns det nog mycket att göra för er. Kram!!

Kerstin sa...

Tack för rundturen. Vilka häftiga trädstammar, den ena ser ju ut som en gigantisk rosstjälk.
Jag kan förstå att ni börjar känna en viss stress att hinna se allt ni vill innan hemresan. Men tänk vad mycket ni har fått se redan. Och tänk vad mycket vi fått se som följer din blogg. Jag är tacksam. :)
Må så gott, Ninni.
Kram

Chesney sa...

Thanks for taking us on your forest walk with you - wow the sights you saw were stunning (and so are your images)!

sinneskatten sa...

Tack för att du låter oss följa med på din skogsvandring i Brasilien .
Med dina bilder så inser man att världen är en spännande plats, och tur att internet finns.
Carina

Pysen73 sa...

Wow vilka frökaplsar!! Jag trodde det var gamla vaser/urnor innan jag läste texten!
Jag tycker att du lyckades bra med bilderna trots förhållandena, du är ju så himla duktig!

andré sa...

Mmm, dina bilder är lika magiska som vanligt! Jag vet inte heller något svenskt namn på frukterna, men de är vanliga i Asien också (vilket det engelska namnet förstås antyder) och finns i olika varianter. Läskande gott, och dessutom bra mot magbesvär sägs det. :-)

sinnlighet sa...

Hej Ninni, jag blir stum av andakt inför Dina bilder!

Agneta

Nattsyrran sa...

Underbara bilder, "trots" det starka ljuset. Träd kan verkligen vara fascinerande och lite av dina bilder kände jag igen mig från när jag var på djungeltur i norra Brasilien. Frukten känner jag inte alls igen men den såg bra smaskig ut=). Kram

Susanne sa...

Jag blir förstås nyfiken på om det blir till Sverige ni åker om ett par veckor eller till något annat land. Tycker det är underbart att få följa livet i Brasilien, åtminstone till en del, genom dina fina foton. En stor och positiv kontrast till de bilder som oftast visas från det stora landet: bilder av favelas, gatubarn och fattigdom.

Cecilia Boivie sa...

Fantastiska trädstammar. Tänk vilken annorlunda naturupplevelse, jämfört med Sverige. Jag blir riktigt sugen på att besöka Brasilien. Har aldrig varit där.
Ha en trevlig helg.

Annika Christensen sa...

Vilken hästbild! Vilken blick!
Alltid kul att titta in här.
Du är super!!!
Kram
Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...