4.9.09

På väg hemåt


Nu har vi lämnat Brasilien...
Naturligtvis med väldigt blandade känslor. Vemod blandat med en längtan hem till Sverige. Vi har ju ända sedan i våras planerat och ställt in oss på att vi ska flytta just nu.
Men ändå när det väl är dags så känns det sorgligt att lämna alla härliga och generösa människor vi lärt känna under de här två åren.
Brasilien är ett fantastiskt land på många sätt som jag verkligen rekommenderar alla att besöka.

Vi valde att stanna till i Portugal på vägen hem. Från Lissabon tog vi bussen ner till Lagos på sydkusten. Här blir vi kvar en vecka innan vi tar tåget norrut tillbaka till Lissabon för att fortsätta flygturen till Sverige.
Tillgången till Internet där vi bor just nu är väldigt begränsad så det är därför mina inlägg och kommentarer kommer så sporadiskt...om någon funderar :)

33 kommentarer:

Chesney sa...

I would hate to leave this too, what beauty!

annette sa...

Ja, jag har ju som Du redan vet funderat, skönt att inget allvarligt hänt, men en dålig internetuppkoppling kan vara nog så allvarlig att lida av;)
Förstår att det är blandade känslor, två år är en lång tid, många möten och människor som kommit i Er väg.
Så smart att "suga" lite på sol och värme innan Ni kommer hem, för även om hösten fortfarande är väldigt varm och skön så kommer ju snart mörkret och då är det ju mkt värt att ha laddat batterierna.
Njuter av Dina bilder här idag och tror nog att det skall planeras en resa till senare i år!
Ha det så gott nu i Portugal.

Kram //annette

Magdalena sa...

Underbara bilder som vanligt...
oj va svårt att flytta från det man har van sig vid, speciellt människorna...själv kunde jag inte vänja mig med att vara tillbaka och det tog mig runt 2 år innan jag förstod att nu ska jag stanna hemma...
Lycka till, och njut av er vecka i Portugal.
Kram,
Magdalena/Color Sepia

Pysen73 sa...

Det är ju faktiskt inte alls konstigt. Njut av tiden i Portugal, hemma rapporteras det om höstrusk...

Gärdsmygen sa...

Där hade jag gärna stannat en vecka jag också. Ser jättehärligt ut. Njut!

pudelflicka sa...

Jag förstår att det är med blandade känslor ni lämnar Brasilien.
Stor kram från Hedvig

Pchełka sa...

fajny klimat, zarówno na pierwszym jak i drugim (temat mi bliski) zdjęciu...oprócz nie pasujących mi jakoś plastikowych drzwi...:)

Anette sa...

Förstår precis att det måste vara blandade känslor att flytta hem igen. Brasilien verkar vara ett härligt land som vi har fått uppleva genom dina fina bilder! Nu får vi njuta av fina svenska bilder istället och så har du förstås ett fullt arkiv :-) Välkommen hem! /kram Anette

Anna sa...

Obrigado..
Men Ninni..vad ni hittar på en massa härligt heeela tiden dina bilder är ju så härliga så man smälter..men du välkommen hem till en mysig höst sedan då..för här är hösten på god väg nu..

Jag har just bakat en kaka som doftar i hela huset..snart blir det kaffe..du...bada lite för mig med..

Maria sa...

Oj, ja det förstår jag att det är med blandade känslor. Det är svårt att lämna något som man trivs med (och som kanske har lite skönare klimat än Sverige), men ganska skönt att komma hem.

Jag gillar verkligen den översta bilden, särskilt att det är samma färg på brevlåda och soffa och det vita och terrakottan som dominerar bilden! Jag hade kanske beskurit den lite längre ned i överkant, så sladden till vänster hade försvunnit och jag funderar lite över krukan längst till vänster. Den känns lite halvvägs kapad, men jag förstår att det kanske var svårt att få med hela krukan. Vad händer om man skär ännu mer så att halva krukan står innanför och halva utanför bilden? Det blir kanske ännu mer kapat?

Love Your Homes sa...

Inte så tokigt att besöka Faro på hemvägen.

Ni är väl för härliga globetrotters som åker buss i Portugal....

Abraco e até logo,
Ingela

Cecilia Artista sa...

Jag förstår också att det är med blandade känslor du återvänder till Sverige. Men du verkar ha haft en fin tid i Brasilien. Och därmed fina minnen och fina bilder att glädjas åt framöver!

Jag känner mycket väl igen raukarna i Lagos. Hoppas ni får en riktigt trevlig tid där! Vi kanske tar en tripp in i Portugal senare i år.

Tant Brun sa...

Jag kan förstå att det är svårt att lämna ett så vackert ställe, där kulturen är en helt annan och vyerna helt underbara. Hoppas du får det bra här hemma hos oss i svedala..
Kram och välkommen hem
Bibban

Lusthuset sa...

Jaha...det är så dags nu. Jag förstår att det känns på även om ni mentalt förberett er på flytten hem till Sverige. Två år är ju en lång tid och jag förstår på dina inlägg och bilder att ni rotat er ganska mycket i Brasilien. Väkommen hem får man väl säga då. Det skall bli spännade att följa Ninni i Sverige istället för Ninni i Brasilien. Ha det så skön och njut av Portugal och kom hem ordentligt. Kram!!

Kersti sa...

Så klokt att ta sig lite tid på hemresan. Tid att liksom landa. Jag tror säkert att man kan hinna med både och. Om inte kan du ju göra fler stockholmsresor:). Vi kom inte till Wij trädgård i sommar heller trots att vi hade ambitionen. Men nästa sommar då ska det bli av.

Anonym sa...

Välkommen hem! Önskar dig fina dagar innan hemkomst! Lissabon är en mycket trevlig stad.
/Johanna

Monica sa...

Vilken härlig badvik! Vi satt precis och sa att det skulle vara så skönt med en vecka eller två med sol och bad :) Där skulle man vara....:) Förstår att det är svårt att lämna Brasilien och alla vackra platser där, som vi fått ta del av via dina bilder. Men gamla Svedala är inte så dumt heller :) Välkommen hem!
Tjingeling
Monica

Della sa...

Jag har undrat var du var, men nu har jag koll. Välkommen hemåt!

Camillas Foto sa...

Passa på och njut av värmen i Portugal
Kram

Cecilia Boivie sa...

Du har verkligen visat många fina bilder av Brasilien, och väckt mitt intresse för landet. Tack för det. Kanske åker jag dit någon gång, vem vet.

Lycka till med resan och välkommen hem!

Anonym sa...

Cara Ninni,

I skrivande stund ar Ni sakert hemma i farstun. Forstar Dina kanslor. Hoppas Du har manga bilder kvar att publicera. Det har varit sa spannande med kontraster Sverige/Brasilien. Ser fram emot tillbakablickar. Ha det gott o Bacione, Ingrid

Marie Höglund sa...

Ser inte så dumt ut där på stranden :-). Ja då får jag säga välkommen hem snart till dig då.

Karins fotoblogg sa...

Tack snälla Ninni för din kommentar! :) Du fotar väl ordentligt så att du har en massa bilder och visa upp när du kommer hem? Fast jag antar att du då har en hel del bestyr med att komma i ordning... Vad var det, 38 kartonger? :)

Kram!

christina sa...

Ja, att lämna kan vara svårt och 2 år är ju en ansenlig tid. Njut i Portugal och packa upp dina minnen och foton när du kommer hem. Många härliga bilder har du bjudit på från Brasilien. Jag kan tänka mig att det finns fler i arkivet.

/kram christina

Karin A sa...

Kan tänka mig att det känns ledsamt att lämna Brasilien men oj vad många minnen ni kommer att bära med er. Genom dina bilder blir det lättare att återvända. Så underbart med semester i Portugal. Ha en skön vecka där! Kram Karin

Desiree sa...

Oj har du alltså flyttat hem nu för gott? Vart i Sverige blir numer hemma för dig? Jag kan förstå din saknad. Klimatet är nog en stor faktor som du kommer att sakna. Jag hoppas att du snart kommer att känna dig hemma och trivas riktigt bra i Sverige också. Sköt om dig och jag måste nog erkänna att jag är lite avis på att du faktiskt har flyttat hem. Själv längtar jag mycket tills den dagen då vi får flytta tillbaka. Längtan till vänner och familj blir bara större och större för oss fast problemet är att få huset här sålt. Ha det bra som sagt och jag är säker på att du kommer att ta många underbara bilder hemma i Sverige också.

Kram

Kerstin sa...

Det är tur att Brasilien finns kvar så ni kan hälsa på när ni vill. Men nog förstår jag att det är vemodigt att lämna stället. Det är tur att ni har många minnen med er.
Ha en fin resa hem, Ninni.
Kram

Anja sa...

Oj, så väl jag förstår den vemod du/ni känner.
Desto underbarare för dig/er att kunna titta på dina underbara bilder ha kvar så mycket av platser, stämningar och känslor därifrån.
Välkommen hem!/Anja

Annika Christensen sa...

Hoppas att du har många bilder därifrån som du inte visat!
Fast egentligen spelar det nog ingen roll för du tar så fina bilder var du än kommer.
Ha det gott
Annika

anna of sweden sa...

Åh, jag saknar Portugal känner jag!
Så otroligt många fina fototillfällen.

Ulrica sa...

Välkommen hem!

YUYUY sa...

I love the calm that is in both photos.

photokerstin sa...

Jag älskar den där blåa färgen...och mot allt det vita gör det sig ändå bättre./Kerstin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...