22.10.09

Jobb och award


Hemma igen efter en veckas arbete på annan ort. Vad skönt det är att få sitta i sin egen soffa igen efter långa arbetsdagar och ensamma kvällar i en lägenhet.
Då, när jag jobbar borta så kan jag gå till arbetet och det är verkligen härligt när man i vanliga fall måste åka bil eller buss. På morgonen brukar jag ta en extra sväng ner till sjön eller som det egentligen är, en utbuktning av älven.
Vilka vyer jag har sett den här veckan! Dimma, spegelblankt vatten och soluppgångar.
Otroligt vackert! Nu hade jag ju inget stativ med mig och de flesta bilderna blev mer eller mindre suddiga. Lite svårt är det också att fånga såna naturupplevelser på bild utan att det ser "billigt" ut.

Under veckan så har jag fått awarder från Kerstin, Veronika och Cecilia. Tack snälla ni!
Med utmärkelsen följer krav på att berätta lite om mig själv:

~Efter att ha bott två år utomlands är jag och min man tillbaka i vårt gamla hus som vi bott i sedan 1987.

~Vi har en trädgård på drygt 1100 kvadratmeter. Den är egentligen alldeles för stor när man som vi har en sommarstuga som vi vill tillbringa somrarna i. Plommon-, päron-, äppel- och körsbärsträd, sammanlagt 18 stycken. Bärbuskar, kryddland och växthus...ja det finns en hel del som ska skötas.

~Våra två "barn" har flyttat hemifrån båda två. Sonen, den yngste av dem, flyttade för tre veckor sedan. Dottern flyttade redan för fem år sedan när hon började plugga.

~Min absoluta favoritsysselsättning är att fotografera och bildbehandla i Photoshop.

~Jag är hopplös på att samla på mig recept. Jag har flera tidskriftssamlare fulla med recept som ska testas. Vissa blir verkligen provlagade eller provbakade och hamnar då i min receptbok om jag är nöjd med resultatet. Men de allra flesta blir stående i hyllan. Men nu ska jag sätta igång att rensa...

~ Att baka gillar jag, framförallt matbröd med många ingredienser som fröer, nötter och frukt.
Men jag tycker också om att baka goda kakor och laga mat.

~ Den 7:e november är det vernissage på den första utställning jag ska delta i. Det är en utställning som kallas "Länskonst" på Hälsinglands museum i Hudiksvall. Det känns spännande och lite skrämmande men det är naturligtvis jättekul att ha blivit en av dem som får chansen att delta.
Så idag har jag lämnat in tre svartvita foton för inramning. Det är bilder från Belo Horizonte som ska delta i utställningen.

Det var lite grand om mig det. Den svåraste biten är ju att välja vilka bloggare som jag ska skicka vidare awarden till. För mig är det omöjligt att välja ut bara sju stycken. Så jag gör det enkelt för mig...
Alla som tittar in här och som jag brukar besöka ska känna sig utvalda.
Det vore ju jättekul om någon också skriver lite om sig själv också...Varsågoda!

29 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Men vad kul med utställning!
Stort grattis till dig.
VArma kramar
Annika
ps första bruna bildenär underbar

Desiree sa...

Vilket mysigt och trevligt sätt att starta dagen med en fin promenad och dessutom fånga den vackra naturen och stämningen som du gör på ett mycket bra sätt genom linsen på din kamera. Men jag förstår att det känns skönt att komma hem och få krypa upp i sin egen soffa efter en hel veckas jobb på annan ort. Vad kul att få lära känna dig lite mer. 1987 var ju inte igår direkt. Men det är ett hus som ni verkar trivas mycket väl i och som verkligen är hemma efter alla dessa år. Hoppas att det inte känns allt för tomt nu när dina barn är utflugna båda två. Det där med att samla recept känner jag så väl till. Jag har också hela pärmar med många recept och massvis med kokböcker men ändå blir det sällan av att man går tillbaka till dessa. Jag hittar istället ständigt nya recept som jag vill prova på nätet. Händer att jag återvänder till en och annan riktigt favorit men nog skulle jag behöva rensa i mina pärmar också.

Vad kul och stort grattis till utställningen som du ska vara med i! Häftigt med första vernissagen! Men dina foton är sann konst. Det finns så mycket vackra detaljer du fångar upp så bra. Jag beundrar verkligen din konst och talang för bilder. Lycka till med utställningen det kommer att bli jättekul tror jag.

Varm grattis kram och hoppas att du får en riktigt fin helg med nya stövlar :-)

Love Your Homes sa...

Låter spännande med utställning.....sulle mycket gärna se denna.
Att jag är en gammal globetrotter vet du väl vid det här laget, många är de influenser man tar med sig efter sina år i andra länder och de blir ett bestående inslag i ens vardag, oftast mest positivt.
Det blir en mix av allt möjligt.

Har mina rötter uppåt och blir därför också berörd av de fina bilderna över vattnet, jag vet hur vackert där är.

Um abraco para vôce

Kerstin sa...

Vad kul att få lära känna dig lite mer.
Sitter och ler när jag läser om dina recept. Jag är precis likadan! Men jag samlar inte lika prydligt som du, jag har en stor hög. Och nån gång ska jag också rensa. :)
Men du vad kul med en utställning! Vad stolt du måste vara. Det SKA du vara, dina bilder är ju fantastiskt fina, som bilden här ovan.
Lycka till på utställningen.
Kram

Anna tassar in sa...

Grattis till Awarden..du är verkligen värd den du vet vad jag tycker om dina bilder..mums typ..:)..Så roligt det var att läsa om dig..mmm photoshop är det roligaste jag vet oxå..baka mmmm med frö o nötter..mmm

Utställning... underbart..lycka till Ninni..kram på sig från Anna

Anja sa...

Jätteroligt att få veta lite mer om "fru Piona Fotografia";))!
Jag håller alla tummarna att vernissagen blir riktigt lyckad!
Det är så kul faktiskt att läsa om dig så här eftersom jag har bara "kännt" dig som brasilienbo!/Anja

gitsie sa...

Kul att få veta lite mer vem Ninni är. :)Men jag har ändå en fråga, vad jobbar du med?
Underbar bild, ingen dålig vy att ha. :)
Kram

annette sa...

Kul att läsa lite mer om Dej, känner igen detta med recept;)
Aha Du får jobba borta, är det något återkommande som Du "måste" göra!? Men Du hittade ju lite positivt i det hela i alla fall och det var ju promenaderna till jobbet, är ju ngt jag saknar i mitt pendlande med bil, buss eller tåg, dock kommer jag ju hemma varje kväll "ännu" i alla fall!
Hörde ngt på nyheterna idag, Sveriges kommuner och Landsting vill inte ge oss någon löneförhöjning alls nästa år!!

Vad kul att Du blivit utvald till att delta i en fotoutställning, synd att det är så långt, annars hade jag kommit. Låter oxå så spännande med svartvita bilder.
GRATTIS!!

Ha en skön helg!

Kram //annette

Camillas Foto sa...

Vad kul att läsa lite om dig och ett stort GRATTIS till utställningen, vad kul! Hade varit extra roligt om du vill visa bilderna i bloggen också, det är ju lite långt att åka tyvärr...
Ha en skön helg
Kram

Photos by Storm sa...

Tror nästan jag skulle bjuda hem mig på mat och fika hos dig. Härliga morgnar och visst är det härligt med vatten. Så kul med utställning. Synd att det är lite långt dit bara. Ha en skön helg/kram

Gärdsmygen sa...

Lycka till med utställingen. Det läte ju jättekul!!

Pysen73 sa...

Åh Ninni va roligt!! Önskar jag hade kunnat komma och titta på utställningen!

Anonym sa...

Cara Ninni,

Sa blir den antligen av! Utstallningen. Den forsta, men sakerligen inte den sista. Ar sa nyfiken pa vilka bilder u valt ut fran Belo H..... Vore intressant, i nasta steg (utstallning) att se beroringspunkter/kontraster Belo och Din bruksbygd - mellansvenska natur. Gillade Dina nyanser av brunt, nar jag gick ett steg bakat. Ha det gott och tack for personliga tradar. Bacione, Ingrid i Umbrien.

Chesney sa...

So peaceful and serene, I could stare at this all day! It is fun learning little bits about my virtual friends! Can hardly wait to hear how your exhibit goes!

HelenJ sa...

Vilken underbar vild - och vilket härligt sätt att börja dagen på!
Grattis till utställningen! Hade jag bott närmare hade jag gärna gått på den!
Ha en bra helg
/Helen

Della sa...

Grattis! Kul att få veta lite mer om dig också. Och väldigt snygg bild över sjön/älven. Det är lite svårt att fota nu tidiga morgnar när det är så mörkt. Men lite suddiga bilder kan ju också vara trevliga. Jag skaffade stativ för ett tag sedan, men tror du att det har fått följa med ut någon gång..?? Nix. Det verkar så knöligt att släpa på.
Ha det bra!

Brita sa...

Vilken härlig stämning på bilden, kan riktigt känna den fina, krispiga luften friska upp ända här.

Jätte skoj med utställningen, måtte ha varit svårt att välja ut endast 3 bilder av alla dina fina. Hoppas du visar dem nåt tag, det är ju lite långt dit även härifrån.

Hoppas du har ett trevligt veckoslut!
Kram B

pudelflicka sa...

Vackert fotograferat och du har fått fram en härlig stämning i bilden.
Kram

Cecilia sa...

Jag bara håller med alla andra. Kul att få läsa det du skriver om dej själv. Å va roligt med utställing, lycka till!

Mats Andersson sa...

Lycka till!
- många fina bilder du har.

/Mats

@nemonen sa...

Trevligt att läsa lite om dig. Underbart vackert foto.

Nässelblom och choklad sa...

Roligt att få läsa lite mer om dig! Vad kul att du ska vara med på en utställningen. Jag brukar ju vara i närheten av Hudiksvall när jag är på landet, men nu har vi stängt igen så det blir ingen höstlovsresa dit. Vad synd, det skulle vara så kul att få se bilderna på "riktigt". Det där med recept är helt sanslöst, jag river också ut och sparar - men använder nästan aldrig några av dem. Otroligt finna höstbilder. Jag gillar bilderna på kastanjer och höstlöven på mur alldeles extra mycket. Ha en bra vecka!

A home far away sa...

Underbart fint foto, trots uteblivet stativ!

Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

http://pillandvetrina.blogspot.com sa...

Hello there and have a happy week! You may find important news and possibility to make free publicity for Your blog from my address.
Best wishes!

Kersti sa...

Jätte skoj att du ska vara med på en utställning. Synd att Hudiksvall är så långt bort det hade varit så skoj att se i verkliga livet.
Gick förbi på Krokvägen idag i mörkret på hundpromenaden. Nu har det blivit så att jag alltid tänker på dig när jag passerar de huset. Hur är kursen, hinner du med den nu när du jobbar?

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Åh så himla roligt att få vara med på en utställning! Hade ju varit jättekul att se bilderna live, men även om jag ska hemåt Hälsingland framöver så vet jag dock inte om jag kommer till Hudiksvall.

Lycka till och hoppas du får möjlighet till fler utställningar! Du tar ju så otroligt vackra bilder med mycket känsla i, så nog har du material att ta av :)

anna of sweden sa...

Utställning! Vad jätteroligt! Synd at tjag inte befinner mig lite närmare. Då hade jag kvistat förbi.

maría cecilia sa...

Hello Nina, all your pictures are stunning, but this one is so special to me, it makes me feel something so good!!
Cariños
María Cecilia

Maria Berg sa...

Vad himla spänande med utställning, håller tummaran för dig!! Tyvärr lite långt att åka men jag får njuta av dina bilder här på bloggen.

Så nu är du hemflyttad - hur känns det nu när du hunnit lnad ordentligt?

Två barn och båda flyttat hemifrån. Tänk den dagen kommer här också fast det dröjer vår minsta är 3 år.
Jag fick också den awarden (och lite av dig) så om du vill läsa mina sju saker finns dem här.
http://alltkangronska.blogspot.com/2009/10/liten-award-fran-magdalena.html

Skall titta runt lite mer och njuta och hämta inspiration i dina bilder.
/Maria Berg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...