30.11.09

Månadsbilden - November


Igår, på första advent, tog jag en promenad för att fotografera det gamla bruket igen. Grått och regnigt var det ute, ungefär som det varit varje dag i november månad.
Snart börjar även jag, som inte är någon älskare av snö och kyla, längta efter lite vitt på marken.
Mina tidigare månadsbilder hittar du här.
Ännu flera finns hos Camilla.

19 kommentarer:

Chesney sa...

what a sharp contrast compared to your earlier works! Still beautiful though, the color of the structures really stand out with the bare trees!

Photos by Storm sa...

Dina gula hus lyser upp och gatan ser verkligen rofylld ut. Undrar just hur din gata i BH ser ut just nu/Lis

Karin A sa...

Hej Ninni, riktigt höstigt hos dig med. När träden är avlövade ser man husen på ett annat sätt. Vackert mättade färger. Hoppas du hade en fin första advent! Ha en skön vecka!

Kram Karin

Lusthuset sa...

Tänk att vi redan är i november månad med sommaren bakom oss och vinter och jul framför. Din novemberbild ser inte heller speciellt vintrig ut. Konstigt väder vi har. Mörkret sänker sig i alla fall tidigt nu så ljusen och sjärnorna i fönstren kan lysa fint. Hoppas du har det bra och får en skön vecka. Fina och vackra bilder i mångfald hos dig som vanligt. En adventskram från mig i Skåne.

Desiree sa...

Ja just det, det här känner man igen fast nu ser det helt annorlunda ut. Visst har jag längtat efter att få flytta hem men även jag får lite kalla fötter vad gäller just klimatet och framförallt mörkret. Usch det ser jag inte fram emot. Hoppas det kommer lite snö så att det blir lite ljusare. Kanske skulle ni ha ett litet ställe i Bello Horizonte där ni kan tillbringa några av de dystra höst/vintermånaderna när ni gått i pansion. Den mörka perioden i Sverige är allt för lång. Hade varit ok om det bara hade varit i tre månader och sedan hade våren börjat komma. Sköt om dig och hoppas det känns lite ljusare då juleljus och adventsljus kommer upp nu.

Kram

Pilland sa...

Hello there!
Your site is all the times very inviting indeed!
I invite You to visit my updated gallery of knitting works.
Best wishes from Your Estonian follower living in Italy!

Camillas Foto sa...

Husen lyser upp vackert på din gata nu när alla löv är borta, hoppas att du får snö i din decemberbild.
Ha det bra
Kram

Anonym sa...

Cara Ninni,

Efter tva veckors karantan och datorvirus... sa harligt att fa oppna Dina fonster, stanna i Din bruksmiljo en stund och njuta av kontrasterande ljus och kolorit fran Belo och Portugal. En gallerirunda hos Dig och alla bekymmer ar som bortblasta. Underbart! Bacione, Ingrid i Umbrien

Maria i Sennan sa...

Vi kämpar på i det regniga..inte mycket annat att göra...
Men tänk om...det föll lite vitt
Då skulle jag gå ut och göra en Ängel i snön...ta fram kameran och fota....Maria

annette sa...

Tur det är en fin färg på husen som lyser upp tillvaron i vårt tråkiga höstväder.
Skönt för Dej att Du både klarat kameran och brott på kroppsdelar när Du trillat, kameran har jag oxå klarat vid "alla" fall. Dom enda fall som finns omskrivna är ju dom där ngt i kroppen gått av;)

Kram //annette

Karins fotoblogg sa...

Ja, jag undrar också hur det ser ut där du fotade månadsbilden förut. Saknar du?

Visst är det lite trist med det gråa och blöta? Men idag fick vi, i Uppsala, iallfall en underbar solnedgång att beskåda, härligt!

Ha det gott!
Kram

andré sa...

Ja, lite vitt på marken hade inte varit så dumt nu. Här har vi haft vår första riktiga frostnatt inatt med -4 grader. Jag kan tänka mig att din månadsvy ser trevlig ut på våren.

Anja sa...

Lite "osvensk"(och inte vet jag med bestämdhet vad som är svenskt - egentligen) färg på husen, men kontrasterna mellan det gråa vädret och husen blir väldigt effektfullt/Anja

Kerstin sa...

Det är lika vackert som vanligt i din bild. Det är nog färgen på husen som gör det. Hoppas att du får snö till nästa bild. :)
Ha en fin kväll.

Anna smyger in.. sa...

Mmmmm du en månad till har gått..och jag ä här och tittar på din gata..jepp här är det vitt idag..

Annika Christensen sa...

Hej hej
Hoppas du har haft en skön 1:a advent. Kul och se när löven är fällda. Vilken underbar färg det är på husen.
Ha det gott
annika

Cecilia sa...

Ja nu ser det annorlunda ut, inte min favoritmånad precis. Jag längtar oxå efter snön och lite ljust som lyser upp. Ha en trevlig helg!

Kersti sa...

Vi hade kallt några dagar, jag tycker absolut att det är att föredra framför de eviga fuktiga gråväder som verkar parkerat för evigt över landet.Men idag såg jag faktiskt solen. Kram och trevlig helg.

Ninnie sa...

Vacker och ljus är din månadsbild, trots att det är gråa november!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...