31.7.09

Veckans fönster - Öppet


Öppet ska veckans fönster vara enligt Susanne. Mitt bidrag hittade jag i gamla stan i Lissabon när vi mellanlandade där på väg till Brasilien.
Det som fångade mitt intresse var alla plastpåsar som hänger på torkställningen...
Undrar om de ska återanvändas helt enkelt?
Flera öppna fönster finns hos Susanne

Juli - Månadsbilden


Månadsbilden för juli är från Belo Horizonte igen. Bilden är tagen i söndags morse. En lugnare bild än den förra månadsbilden härifrån då det var fest och fullt av folk ute.
Nu är det vinterlov för skolbarnen och många passar på att resa bort. Det syns på trafiken.
Det är ganska skönt för oss att få anpassa oss sakta från vår semestermiljö i Sverige till den busiga storstaden. Nu börjar skolorna igen på måndag och allt går tillbaka till det normala igen med trafikköer morgon och kväll.

Juli har varit ovanligt varm i år sägs det. Senaste veckan har temperaturen legat på runt +30 varje dag. Inte en droppe regn har kommit sedan vi landade för snart två veckor sedan. Men visst är det ganska grönt och fint fortfarande.

Flera deltagare i Månadsbilden finns hos Camilla.
Hoppas ni alla får en skön helg!

28.7.09

Brunmurrigt


Nu har jag kommit tillbaka till det där stadiet som jag var innan vi åkte hem till ljuset i Sverige.
Jag går runt med kameran och letar skuggspel på väggarna här i Belo Horizonte. Här är ännu ljusare än hemma mitt på dagen...ett annat hårdare ljus. Sen går solen snabbt ned på eftermiddagen/kvällen.
Med alla träd som skuggar gatorna så uppstår det effekter på murar och hus som jag fascineras av.

26.7.09

Insekter


I Fototriss den här veckan är det foton på insekter som vi ska visa upp. Av erfarenhet så vet jag hur ont det är om dem här inne i storstan där vi bor, åtminstone synliga.
Kanske är det så att de inte trivs i den smutsiga luften?
Så mitt bidrag den här veckan får bli bilder från det pyttelilla arkivet med insektsbilder.
Den lilla, nästan genomskinliga spindeln har jag fotat här hemma i lägenheten. Den följde med mig hem från blomsteraffären.
De två andra hittade jag i parker i ytterområdena. Den orange sländan(?) som snurrar runt ovanför näckrosen kan ses ur en lite annan vinkel här .
På den sista bilden med den kamoflageklädda fjärilen som sitter på trädstammen finns en liten svart insekt till vänster i bild också.
Flera insektsbilder finns här

24.7.09


Vad vi saknar de ljusa svenska sommarkvällarna!
Här i Belo Horizonte är det dags att tända lampan redan vid halv sex-tiden på kvällen. Men nu är den mörkaste perioden över i och med den här veckan. Nu går vi mot ljusare tider igen. Även om variationen över dygnet inte är så stor som hemma i Sverige så kan det under sommaren här vara ljust ett par timmar längre.

Nu har jag hunnit gå runt lite i stan och det mesta är sig likt.Vissa träd är helt kala men de flesta är gröna som vanligt. Fast rabatter och planteringar ser ganska trista ut så här års.
Vädret är sig likt också, sol och runt 25 på dagen. Cirka 17-18 på natten.
Hoppas att helgen bjuder på vackert väder hemma i Sverige också.
Trevlig helg önskar jag er alla!
En stor grattiskram till min syster som fyller år idag!

22.7.09

Smultronställe


Ett av mina smultronställen är en liten ö vid hälsingekusten i Sverige. I den havsviken har jag tillbringat alla mina somrar sedan barndomen.
På ön där vi nu håller till har familjen varit de senaste 25 åren. För tio år sedan köpte vi en egen stuga.
På våren redan innan isen gått börjar jag längta dit. Till tystnaden och lugnet.
Till den kravlösa tillvaron.
Ingen trädgård som ska skötas. Ingen TV.
Istället har vi havet, skogen och båten.
Vi badar,läser, fiskar, plocka bär och svamp.
Antalet soltimmar avgör om du kan ha pc:n igång eftersom vi bara har solenergi.
Det enkla livet gör att jag njuter extra mycket av alla moderna bekvämligheter när jag kommer hem till civilisationen igen.
För er som undrar...plasket på måsbilden kommer från en tärna som dök precis när jag knäppte av bilden. Jag såg den inte förrän den var uppe igen och jag hade tagit ner kameran.
Flera smultronställen hittar du här

OO - Svalkande


Ordlös Onsdag hittar du här.

21.7.09

Söndag kväll i Lissabon


Vi är på plats i Brasilien igen. Resan hit gick bra, men visst känner man sig lite seg både i huvud och kropp när man suttit på planet en hel dag.
För första gången sedan vi började åka den här rutten med en övernattning i Lissabon så hann vi uppleva lite av staden i kvällsol. De tidigare gångerna har det redan varit mörkt när vi kommit fram.
Nu hade vi dessutom turen att hamna på ett hotell som ligger i de gamla delarna av staden.
Det lilla vi hann med att se gav mersmak. Det får nog bli en resa där vi stannar i Lissabon en längre tid.

18.7.09

En mörk och en ljus



Två av våra clematis blommar just nu. Den vita 'Summersnow'(tack Annika för rättelsen) och den vinröda 'Royal Velours'.
Här finns flera bilder på den vita 'Summersnow'
Jag är så glad att jag hunnit med att se både pionernas och clematisens blomning innan vi åker tillbaka till Belo Horizonte.

17.7.09

Ännu ett rött fönster


Röda fönster från Industrilandskapet i Norrköping fotat förra sommaren när jag var där på mitt första besök. Men förhoppningsvis inte sista. Jag tycker det verkar vara ett fantastiskt område med museer och vackra gamla byggnader.
Hos Annette ser du huset sett från ett annat håll. Hon brukar ofta visa fina motiv från Industrilandskapet.

Veckans fönster - rött


Rött ska veckans fönster vara. De här kommer från "labbet" på bruket här i närheten. Huset används nu som café. Fina dagar som idag är det skönt att sitta utomhus vid vattnet.
Veckans fönster hittar du hos Susanne


Det blev en liten utflykt till kusten idag. Vi håller på att förbereda oss för att åka tillbaka till Belo Horizonte men ville passa på att njuta lite av det fina vädret.
Vi hamnade i Utvalnäs, ett fiskeläge strax norr om Gävle. Där finns en fiskrestaurang som visade sig servera väldigt god mat och ha en helt suverän utsikt. Den översta bilden är tagen från vårt bord.
Dessutom säljer man rökt lax, böckling och olika sillinläggningar i en liten fiskebod. Så vi fick med oss lite smått och gott till kvällsmat också.
På söndag är det dags att flyga till Lissabon. Planet till Belo Horizonte lyfter sen tidigt på måndag morgon och vi är "hemma" i lägenheten på måndag kväll.
Hoppas att ni alla får en solig och skön helg!

12.7.09

Bildligt talat


Här hittar du flera bidrag

Fototriss - siffror


Under en långpromenad idag passerade vi en byggarbetsplats och där hittade jag motiv till veckans Fototriss. Jättelika kabelrullar av trä med siffror på.
Som tur var hade vi packat ner regnkläder i en ryggsäck för det regnade titt som tätt. Men just nu skiner solen igen.

Flera bidrag hittar du här.

10.7.09

Veckans fönster - Grönt


Veckans fönster ska vara grönt enligt Susanne. Här kommer en fri tolkning.
En vitmålat fönster på grön vägg och med en hel del gröna växter utanför fönstret, bla schersmin och körsbärsträd.
Vildvuxet som överallt i vår trädgård. Just nu ligger det mesta ned efter det kraftiga regn och blåsten som vi drabbades av igår.
I höst ska det gallras ännu mera in trädgården annars finns det kanske risk att vi inte ser ut genom fönstret nästa sommar :)
Flera gröna fönster hittar du här

8.7.09

Årets första besök på Wij


Regntungt, blåsigt och kallt var det i Ockelbo idag när vi besökte Wij trädgårdar. Inte något roligt fotoväder med en grå himmel och växter som vajar i vinden. Rosorna som är som finast nu i rosenträdgården nickade av tyngden alla regndroppar och gräsen låg i drivor.
Nu måste det bli ytterligare ett besök eftersom vi missade Ulla Viottis utställning i valsverket. De hade precis stängt när vi kom dit! Då hoppas vi på ett vänligare väder.
Bilder från mitt besök på Wij förra sommaren hittar du här.

3.7.09

Veckans fönster - Högt


Veckans fönster ska vara högt beläget. På den gamla fyren i fiskeläget Bönan strax norr om Gävle finns det fönster som blir mitt bidrag den här veckan.
Veckans fönster finns hos Susanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...