22.1.10

Veckans fönster - kulturellt


En kulturell mötesplats. Så beskrivs Linköpings Stifts- och landsbibliotek på kommunens hemsida. Det här är en bild jag tog i slutet av december när jag var på besök i Linköping och gick förbi huvudbiblioteket.
Jag som är en flitig besökare på det gamla biblioteket i min hemstad njuter verkligen av en så här vacker byggnad. Tänk att få sitta ned i en av de snygga fåtöljerna en stund och bläddra i en bok.
Jag stod ute i kylan och tog den här bilden in mot den stora glasväggen.
Flera kulturella fönster hittar du här.

23 kommentarer:

Anna susar in.. sa...

Ja det förvånar mig inte alls Ninni att du levererar typ..värstingen varje gång..himmel så totalt fullkomligt bra bilden är..10-0 till dig..och typ MVG..

enn-08-i-exil sa...

Morrn.

Kul bild, av kultur....

Kultur kan vara så mycket....

Ha de bra.

Hasse A

Anonym sa...

I would need 2 of those chairs (one for my feet naturally!)! What a wonderful shot and composition...now you have me in the mood for reading a book! :)

annette sa...

Det biblioteket är verkligen fint, har varit där några ggr, väldigt trivsam och harmonisk miljö.
Tycker Din bild verkligen ger mej den fina känsla jag upplever när jag är innanför det fönster Du fotat från!

Ha en skön helg!

Kram //annette

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Jaa du, där hade man gärna suttit och känt sig kulturell! ;o)
Stolarna ser jättehärliga ut.
Ha en fin helg,
Lydia

Della sa...

Biblioteksfönster passar bra som illustration av kulturellt. En sådan där fåtölj önskade jag mig när jag var liten, men jag fick aldrig någon.

Magnoliatorget sa...

Åhh, det ser nästan ut som att bilden skulle ha kunant vara tagen utanför kulturens hus i Luleå - samma slags design, stolar osv. :)

Pchełka sa...

Very nice place...bright and big open space...Beautiful picture!!!!

Lusthuset sa...

Kära snälla Ninni...vilka vackra bilder både uppåt och neråt i bloggen. HUR har jag kunnat missa dem!! Bibliotek är verkligen ett kulturellt allrum tycker jag....oftast den mysigaste plats man kan hitta.....säger jag som "gammal" biblioteksmänniska. Vilka lyxigt vackra fåtöljer. Där hade man gärna suttit och läst eller bara njutit av miljön. Bilderna i dina tidigare två inlägg var ju också bara så underbara. Där skuller jag också kunna trivas. Det kliar verkligen i fingrarna nu efter det gröna, efter frön och lökar. Suck!...men den tiden kommer väl såsmåningom. Ha en skön helg. Kram!!

Cecilia sa...

Jag bara älskar bibliotek. Det borde vara straffbart att lägga ner ett enda. Visst är det fantastiskt att kunna låna böcker hur mycket som hellst.
Håller oxå med om att stolarna är underbara.
Ha en bra helg!

Anja sa...

Fin bild som får en att vilja sitta där inne!/Anja

Cecilia Artista sa...

Snyggt foto på fin biblioteksmiljö! Jag tror stolarna är Ägget av Arne Jacobsen - så fina! Jag skulle gärna vilja ha ett par att relaxa i!

Jag gick in och tittade på Burgau. Tyvärr kom vi aldrig dit utan vände tillbaks efter Lagos i våras. Burgau verkar ju vara en riktigt trevlig by. Liknar mycket de andalusiska vita byarna och även Nerja! Jag håller tummarna!

Vi bilar ju alltid fram och tillbaks till Spanien/Sverige och funderar just på om vi ska ta en lite längre tripp i vår och åka från södra Portugal och upp genom hela landet och sen till norra Spanien. Det skulle vara så intressant. Förutom Lagos och sydkusten så har jag bara varit i Lissabon en gång och det var länge sedan.

Ha en trevlig helg Ninni!

lottens vita och gröna sa...

njuter av dina fina bilder, härliga blogg!

varmkram lotten

Susanne sa...

Åh, tänk om man fick sitta där i en av de där fåtöljerna med en bok i handen, djupt tillbakalutad, snurra lite lätt och ibland titta upp och ut genom fönstren för att se en kameralins riktas mot en.

Cecilia Artista sa...

Snygg bild från biblioteket! Det ser inbjudande ut! Stolarna är väl Ägget av Arne Jacobsen. Jag skulle gärna vilja ha några att relaxa i!

Jag var inne och tittade på en sida om Burgau. Det verkar ju vara en riktigt fin by. Tyvärr vände vi när vi var i Lagos i somras. Burgau liknar dessutom mycket en andalusisk vit by och även Nerja! Jag håller tummarna Ninni!

Jag och min man diskuterar just nu om vi ska åka från södra till norra Portugal och sen upp till Spanien och Baskien när vi bilar hem i vår. Det vore nog en fin resa. Förutom Lagos har jag bara varit i Lissabon en gång.

Ha en trevlig helg!

Camillas Foto sa...

Verkligen vackert!
Fåtöljerna ser så mysiga ut, där skulle man kunna sitta och filosofera över livet en bra stund.
Ha det bra
Kram

Gunilla sa...

Ninni+foto=Kultur.
Du är ju makalös på att hitta motiv som talar för sig självt.

Vilka snygga fåtöljer. Riktigt kult, Fladdermus fåtöljer.

Nu hittar jag inga flera ord för att beskriva din fotokonst:o)
Ha det riktigt gott och en fortsatt fin helg.
kramen/Gunilla

Jah Hollis sa...

Fin bild. Fast det verkar inte vara kö till fåtöljerna. Eller var det kanske stängt. :-)

Anonym sa...

Cara Ninni,

Vem vill inte in fran kylan, sla sig ned i en Agget-fatolj och njuta av bilderbocker. Nu far Du mig att langta igen - till ett svensk, lagmalt estetiskt bibliotek. Ha det gott! Bacione, Ingrid i Umbrien

larans sa...

Fantastiskt välgjord och vacker bild med en fin inramning. Definitivt en favorit!

Karin A sa...

Jag hade gärna slagit mig ner i en av fåtöljerna och läst en bok. Det är härligt med bibliotek! :) Fin bild!

Kram Karin

Erik "Semlan" sa...

Påminner lite om biblioteket i Visby. Linköpings bibliotek har jag aldrig besökt, det var många år sedan jag besökte staden. Ser verkligen inbjudande ut. Som valigt ett snyggt foto från dig, Ninni. :-)

Malin sa...

De är sköna att sitta i också! Nästan för sköna, nickade till där ibland då jag pluggade...
Kul att se en bild från "min" stad.

// Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...