7.2.10

En tids bloggpaus...


...tror jag att det blir ett tag framöver. Just nu hinner jag varken fotografera eller sitta framför datorn när jag kommer hem från jobbet.
Vi har bestämt oss för att sälja vårt gamla hus där vi bott sedan 1986 för att flytta till en lägenhet. Lägenhet har vi redan ordnat. Nu ska vi bara fräscha upp vårt hus innan det blir dags för försäljning under våren.
Inte nog med det, vi måste rensa och slänga eller skänka bort en hel del av det vi har i källare och uthus. Vi är flera i familjen som tycker om att samla på oss "bra-att-ha-saker". Det kan man ju bittert ångra nu :)
Allt det här tar tid och kraft och då blir det bloggandet som får stå tillbaka.
Men kanske bli abstinensen för svår och då dyker jag upp här igen.
Må så gott allesamman!

44 kommentarer:

Kersti sa...

Det är verkligen så att man inte alltid hinner med allt det som man skulle önska. Att tömma ett hus som man bott i så länge kan nog kräva sin tid. Hoppas att det komer att gå bra och att ni kommer att trivas i lägenheten och välkommen tillbaka när tid gives. Kram

Ninnie sa...

Lycka till med flytten! Att flytta tar mycket tid och kraft....jag har ju precis gjort detsamma. Börjar få lite ordning, men fortfarande mycket kvar...! Och tänk att man kan samla på sig så mycket saker, jag som ändå tyckt att vi INTE sparat så mycket eftersom vi haft så lite förrådsmöjligheter i gamla huset. Men det hade vi visst ändå....
Hoppas nu att ni kommer att trivas i lägenheten! Du har ju vanan inne att byta "hem", men att lämna ett väl inbott hus är väl både positivt och lite sorgesamt...Ialla fall kände jag så över att lämna vårt gamla hus efter att ha bott i 16 år där.
Välkommen tillbaka sen när det lugnat ner sig igen...För hur ska jag klara mig utan dina vackra fotografier....??!!

Pchełka sa...

Ponieważ tłumacz google jest absurdalny! więc chcę napisać ( po polsku), że cieszę się ze zmian w Twoim życiu..aby były na lepsze...Wszystkiego dobrego w nowym miejscu zamieszkania...Podoba mi się zdjęcie ww...serdecznie Cię pozdrawiam :)) Ania

Wenche sa...

läcker bild
Lycka till med flytten .

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Oj, då har du en del att fixa med framöver förstår jag. Spännande att flytta, hoppas allt känns bra med det.
Tack för ditt svar om Brasilien förresten! Jag kanske hör av mig om vi skulle fundera mer på att åka just dit.

Lycka till med allt pysslande med hus och försäljning!

Desiree sa...

Lycka till med flytten. Jag tror det kommer bli jättebra när ni är installerade på nya stället. Även om det är mycket jobb med att flytta är det just sådana tillfällen då man verkligen får en chans att rensa ur och gå igenom allt man har. Det känns alltid så befriande efter när man fått undan sådant man inte använder längre. Hoppas att allt går bra och smidigt.

Chesney sa...

Organizing to pack and move is never fun! Good luck with your move and I look forward to you (and your gorgeous images) return! :)

Ia sa...

Eu vou sintar uma falta!

Ate logo e abracos,
Ingela

Lusthuset sa...

Hoppas verkligen att vi ses snart igen när tiden räcker till. Hoppas också att det går bra med flytten och allt pyssel däromkring. Vi hörs...ha det bra tills dess. Kramar!!

Kerstin sa...

Vad spännande att starta på nytt. Men det är mycket jobb och mycket att tänka på. Det där med att samla på sig "bra-att-ha-grejor" är alltför bekant. Men det känns rätt bra när man har sorterat bort en massa gamla saker som aldrig blir använda. Lycka till med flytten och hoppas att ni kommer trivas i lägenheten.
Men jag måste erkänna att jag kommer att sakna dina bilder.
Så vi får hoppas att du kommer tillbaka snart. :)
Må så gott.
Kram

Magdalena sa...

Hej Ninni!
Kommer du orka leva i en lägenhet?Blir du inte ledsen att sälja huset? jaja,hur som helst har du säkerligen tänkt på alla nack och fördelar...hoppas att allt kommer gå smidigt...kom tillbaka snart,vi kommer sakna dina bilder!
kram
Magdalena

pudelflicka sa...

Lycka till med flytten. Förstår att du får fullt upp nu med att göra klart för att sälja huset.
Kram Hedvig

Della sa...

Det låter som om du har nog att göra utan bloggandet.:)
Jag hoppas ändå att du hinner fotografera lite och samla på hög så att vi kan få titta senare.
Ha det bra!

Karin A sa...

Klart att det vanliga livet måste prioriteras framför bloggen/kameran. Men jag tror det är många med mig som kommer att sakna dina inlägg och dina fina kommentarer. :) Kanske får man mer ork framåt våren också!? Lycka till med flytt, städning, rensning och renovering! Ha det gott!

Kram Karin

rajson sa...

Vi är många som kommer sakna dina fina och alltid lika spännande bidrag.
Men förstår dig fullständigt. Göra en såpass omfattande flytt måste ta på krafterna både psykiskt o fysiskt.
Men det positiva att efter detta är det "värsta" flytten gjort, dvs tömma ett hem där barnen växt upp. Nu gäller det bara att ungdomarna tar sitt ansvar och tar hand om sitt.
Kommer ju ihåg hur lätt det var att dumpa allt det gamla hemma hos mor och far.
Kramar och hoppas du dyker upp så småningom!

rajson sa...

Vi är många som kommer sakna dina fina och alltid lika spännande bidrag.
Men förstår dig fullständigt. Göra en såpass omfattande flytt måste ta på krafterna både psykiskt o fysiskt.
Men det positiva att efter detta är det "värsta" flytten gjort, dvs tömma ett hem där barnen växt upp. Nu gäller det bara att ungdomarna tar sitt ansvar och tar hand om sitt.
Kommer ju ihåg hur lätt det var att dumpa allt det gamla hemma hos mor och far.
Kramar och hoppas du dyker upp så småningom!

Nattsyrran sa...

Lycka till med flytt och fix! Och Välkommen tillbaka!!!

Cecilia Artista sa...

Ibland hinner man inte med allting som man vill. Tiden räcker inte till och man måste prioritera. Ta din bloggpaus du och kom tillbaks när det passar dig! Jag väntar på att se alla dina vackra bilder! Tack för ditt mail!

Karins fotoblogg sa...

Oh, så spännande! Lycka till med allt och framförallt den nya lägenheten!

Må så gott du också Ninni!
Kram!!!

Anja sa...

Det går verkligen att förstå att allt ni har framför er tar tid och kraft.
Visserligen kommer jag att sakna väldigt mycket alla din underbara bilder, men jag kan ju gå in i din blogg och bläddra tillbaka t.ex. till Belo Horizonte....
Ha det gott och överansträng dig inte - förresten - lägenhet? /Anja

Anonym sa...

Cara Ninni,

Ja, hoppas abstinensen blir riktigt svar! Du har ju skamt bort oss "tittare" sa till den milda grad. Men jag forstar att Du far fullt upp framover. Da har Dina tomtehattar (sa fint motiv, Ninni!!!) smalt undan och varblommor vagat sig upp. Hoppas att uppbrottet inte blir svart och att vemodet gar att svalja. Kan trosta Dig med att flytt och nya bopalar faktiskt ar stimulerande ocksa. Man vander ett nytt blad... Ha det gott! Bacione, Ingrid i Umbrien

annette sa...

Förstått att det var en bloggpaus på gång, glad att det " bara" var en flytt och inget annat jobbigt som hänt.
Föstår precis problemen med att flytta från ett hus till en lgh, och allra helst om Ni är fler som tycker om att samla på bra ha grejor;)

Lycka till med flytten, ser fram emot när Du kommer tillbaks, hoppas snöeleändet är borta då!!

Ha det så gott!

Kramar!

annette

Espresso sa...

Cool idea for a photo :D

Photos by Storm sa...

Åh, förstår att ni har ett stort jobb framför er. Vågar inte tänka på om vi skulle tömma vårt hus där vi bott i snart 25 år. Kul med ny lägenhet. Hoppas du har lite tid att fota mellan varven så att vi får följa dig här på bloggen. Kramar, så "ses" vi senare/Lis

Nässelblom och choklad sa...

Så fin bild på vinterstaketet! För att inte tala om dina längtansbilder i inläggen nedan. Kan tänka mig att du har mycket att göra med att rensa ut grejer ur huset. Inte lätt att ta med sig allt till en lägenhet. Svårt beslut att ta, men även om ni kommer att sakna vissa bitar blir det mycket annat som kommer att ge större frihet och enkelhet i tillvaron. Lycka till med allt! Kram/Eva

OF SPRING AND SUMMER sa...

Du och dina vackra bilder kommer att saknas här i bloggvärlden!!
Lycka till med flytten och ha det så bra tills vi hörs igen.
Varma kramar Ingrid

Camillas Foto sa...

Lycka till med flytt och försäljning!
Hoppas att du kommer tillbaka igen
Kram

Cecilia sa...

Lycka till med allt du har, flytt, försäljning, rensning. Klart att det blir svårt att hinna blogga. Ha det nu så super bra. Ta hand om dej och din familj. Kram Cecilia

Gunilla sa...

Vilket stort steg att flytta från ett hus till en lägenhet.
Mycket jobb ochså, alla saker som man gärna skulle vilja ha kvar men det finns inte plats.
Men det blir säkert bra och hoppas att ni kommer att trivas.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

LissenTo sa...

Har själv rensat ett helt hus, efter att ha bott där i många år. Så jag förstår att du har mycket att göra en tid framöver. Men jag hoppas att du kommer tillbaks sedan, när allt lugnat ner sig. För jag vill se mer av dina fantastiska bilder.
Lycka till med flytten.
Kram Lissen

Tammie Lee sa...

this is such a fun photo! I guess there was no wind. And you have sunlight in that fluffy snow. I love this.

annette sa...

Hoppas allt går bra med renovering, flytt och allt!

Kram //annette

Veronica sa...

Ja, jag förstår. Man hinner verkligen inte med allt man vill hinna med. Hus barn jobb träningar om det fanns mer tid på dygnet kanske. Vi har varit lite sugna på lägenhet oxå men det får bli lite längre framöver när barnen börjar skola i stan. Ta den tid du behöver så kommer fotolusten tillbaka och blogg världen finns ju kvar, kram på dig =)

Maria Berg sa...

ta den tid du behöver och lycka till med husförsäljning och det är många som kommer att bli glada för sakerna ni väljer att skänka bort,
MB

Pumita sa...

Ville bara skriva att du är saknad! Önskar dig allt gott och lycka till med flytt etc.!

agaw sa...

beautiful pictures :)

annette sa...

Saknar Dej, jag vet ju varför Du inte är synlig, men jag skriver ändå några ord ibland och hoppas Du inte snöat in däruppe, tror Ni tillhör den del som liksom vi fått massor av snö och bara väntar på mer;) OBS! Inte längtar!

Ha en bra vecka!

Kram //annette

annette sa...

Så bra att Du hittade ngt positivt med att vara borta och arbeta under veckan, kan tänka mej att det är skönt att vila från renovering;)
Ja, Du vintern vet i sjutton när den försvinner, vill inte tro på vad en patient sa i början av veckan. I bondepraktikan den dagen stod det att om det var frost den natten så blir det 30 frostiga nätter till! Och frost och kallt var det den natten!!

Ha det gott!

Kram //annette

Photos by Storm sa...

Hur går det med allt rensande och fejande? Saknar dina fina bilder och jag hoppas du tar en paus ibland och ger dig ut med kameran. Trevlig helg!/Kram

annette sa...

Ninni, lite roligt detta med patienterna, dom flesta av oss som jobbar på min arbetsplats pendlar, patienter som gått hos oss länge vet ju om detta.
Ändå så har en del som vanligt suttit en kvart innan vi öppnar och sedan kommit med kommentaren: Jaså Du har lyckats ta Dej hit idag";)

Vissa dagar har det varit mkt återbud från patienter utanför tätorten, men annars har dom kommit.
Hoppas som Du att vintern tar slut snart för det är tungt, och inget finns det att fota heller;)
Ha en bra vecka och hoppas det går bra med renoveringen.

Kram!

annette

Anna smyger in.. sa...

Aha...oj..ja men näää..eller hallå..va..ja men lycka till då..jag saknar dig och kommer ha koll här om något nytt inträffar..

Ninnie sa...

Hej Ninni, hur har det gått med flytten?
Hoppas du mår bra, och att vintern börjar ge vika uppe hos dej också. Här smälter snön, fast det är långt kvar tills allt är borta. Fåglarna börjar kvittra i alla fall, ett härligt tecken på att våren är på väg.
Kram, ha det bra önskar Ninnie.

sebi_2569 sa...

beautiful photo;and nice blog; bravo

Klimakteriehäxan sa...

Men hörru vilken lång paus! Saknar dina fantastiska foton!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...