23.7.10

Hemresan


Många mil blev det.
Drygt 400, från Portugals sydkust till södra Norrlandskusten.
Motorvägar, vägtullar, bensinstationer men också Guggenheimmuseet i Bilbao - vilken byggnad!!! och Monets trädgård i Giverny. Läckra trerättersluncher på franska värdshus och mindre lyckade kvällsmackor efter tyska motorvägar. Jakt på hotellrum i sena natten när vi var trötta och svettiga. Och en skön iskall dusch när vi äntligen hittat ett rum.
Men alla de där bilderna som jag skulle ta på vägen hem...inte fanns det någon möjlighet att stanna efter vägen. Inga rastplatser i de natursköna områdena. Och att köra på småvägar gjorde inte saken mycket bättre. Där finns det ju inte heller någonstans att stanna.
Visst, jag fotade när jag inte körde. Ut genom sidorutan i 140 km/h. Framrutan blev ju snabbt prickig av alla döda insekter vi krockat med så där var det ingen idé att ens försöka. Men de bilderna har ingen annan än jag någon glädje av att se.
Tack Cecilia för att du inspirerade oss till att besöka Guggenheimmuseet. Jag ser redan fram mot nästa besök.

15 kommentarer:

Filttoffel sa...

Snyggt

rajson sa...

Välkommen hem!
Oj, vad jag känner igen den där frustrationen när mängder med fotoobjektiv rusar förbi.
Har funderat att skriva till de Europeiska turisbyråerna eller vägverken och upplysa om detta.Tänk om vi fick trevliga rastplatser med utsikt!
Även om inte bilderna genom fönstret uppskattas av omgivningen så blir det ett bra minne för en själv.
Den bistra sanningen om bilsemester när man har bråttom!
Kameran har fått vila nu de senaste dagarna på semestern.
Umgåtts med tjejerna med respektive här i stugan. Intensivt med kul! Nu ska vi vila upp oss kommande vecka!
HA det gott!

Pchełka sa...

very nice photo report ...b.rgds.

Annika Christensen sa...

Du är verkligen min favorit fotograf!
Alltid så kul att titta in här.
Lite avis blir man allt med allt du upplever.
Kram
Annika

Sophia Callmer sa...

Oj, lång resa hem, känner igen känslan, ingenstans att stanna, bilderna bara flyger förbi och där sitter man i sin bil.
Bra gjort att plåta Monets bro UTAN turister, var där förra hösten och trots att vi blev insläppta innan ordinarie öppningstid med bara en japansk turistbuss var det ett tålamodsprövande jobb att plåta utan att det stod turister överallt.
Guggenheimmuseet och Spanien, det får bli nästa reas för mig, har längtat till Spanien länge, tack för inspirationen.
Ha det fint i svenska sommaren!
Sophia

Anonym sa...

Cara Ninni,

Sa skont att Ni "landat" utan problem. Ni verkar kloka nog att ta kultur- och gastronomiska uppehall. Vi gjorde forr langsamma forflyttningar genom Europa - med manga avstickare fran (trista) Autobahn. Underbart, men kravde mkt tid. Medryckande foto, Ninni. Kul att fa aka med! Ha det gott i fortsatt varme! Bacione, Ingrid i Umbrien

Lusthuset sa...

Ja det blev ju en låååång resa hem. Skönt att vara hemma igen? Fina bilder som verkligen ger en känslan av resa. Det har du ju verkligen gjort. Jag håller med Annika i kommentaren innan att du är också min favoritfotograf. Var ni i Givery...eller det kanske inte var den bron? Ha det nu så bra och vila ut ordentligt. Kram!!

Anna smyger in.. sa...

Oj vilken resa..mååånga mil men så pass härligt med dessa stopp på vägen..vackra bilder som man gärna vill bli serverad en regnig lördag som den här..

annette sa...

Varmt Välkommen hem!
400 mil, ja det är några mil att njuta av vackra omgivningar på, samtidigt som det är just som Du skriver lite frustrerande att inte kunna fota som man vill.
Tycker vi som tycker om att fota kanske skall bilda en förening som jobbar för att parkeringsfickor skall byggas minst var femte kilometer. Fast då kommer vi väl aldrig hem;)
Lite kul med Dina bilder, för dom kommer ju faktiskt från ett flertal länder som Ni åkt igenom.
Trerätters i Frankrike tycker jag låter njutningsfullt, mindre njutningsfullt att jaga hotellrum.
Trevligt att göra hemresan så innehållsrik med en massa fina platser som besökts.
Ha det så bra även om det idag kanske är regn och svalare även hos Er.
Kram //annette

Photos by Storm sa...

Skönt att hemresan gick bra. ¤00 mil, det är långt. Jag känner igen det där med att fota genom bilrutan. Ha det bra/Kram

Ninnie sa...

Ni verkar ha haft en fin hemresa, med mycket att se. Att resa med bil är alltid roligt, för då blir ju resan också en upplevelse. Inte som att flyga, då man missar allt "på vägen". Fast visst är det så att mycket susar man bara förbi...Ser att ni besökt Monets Giverny, där är vackert men tjockt med folk! I alla fall när jag var där en dag i juli för några år sen. Dessvärre har jag inte några bilder kvar därifrån(inte heller
från vackra Normandie som var målet med den resan) eftersom min dator kraschade en gång och jag inte haft vett på att spara bilderna nån annan stans...Sorgligt, men jag har iallafall några bilder på papperskopior eftersom jag hade två kameror då, en digital o en manuell (heter det så?!?).
Nåväl, skönt att resa hem gick bra i alla fall. Hoppas få se fler vackra bilder från er resa....=)

Pumita sa...

Det känns som att jag har fått vara med på din resa. Tack för det, Ninni!

Blir alldeles sjuk av avund när jag ser dina bilder från Giverny! Det har länge stått på min önskelista, topp-3 faktiskt, och nån gång MÅSTE jag bara komma dit. :)

Kikade förresten på bilderna från ditt portugisiska hem och det ser helt ljuvligt ut.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Ljuvligt att följa med dig:-)

Nattsyrran sa...

WOW!!! Spännande resa med många vackra vyer!!! Många mil i bil..... Välkommen hem igen!! Känner igen det där med att fota under resan men det är näst intill omöjligt att stanna hela tiden, då är man inte hemma förrän till jul=)
Kram

Cecilia Artista sa...

Härliga bilder från din Europaresa Ninni!
Så kul att du också älskar Guggenheimmuseet i Bilbao. Det verkar som spanjorerna också gör det. Det brukar vara fullt med folk som flanerar där hela tiden. Dessutom har ju museet satt Bilbao på kartan vilket naturligtvis är bra för dem! Sen hade jag tänkt tipsa dig om Monets trädgård - men det behövde jag ju inte. Senast jag var där var på våren och då var det riktigt fint och inte alls så mycket folk.

Ibland åker vi lite väster ut och då blir det gärna Bilbao, Bordaux och tex Giverny. Ofta på nerresorna åker vi mer österut så att vi kan åka den underbara kustvägen genom hela Spanien. Ja vi varierar oss för att få se olika delar av Europa. Så härligt!

För övrigt känner jag igen mig i din frustration över alla fina bilder man skulle kunnat tagit om inte bilen gick i full fart och det var omöjligt att stanna .. Men vi brukar svänga av från motorvägarna och gå ur bilen förstås och se det vackra och fota.

Betr hotell så brukar vi boka den första natten då det är lättare att räkna ut vart vi ska. Sist blev det hotell i Faro. Ca 50 mil från Nerja. Men sen jagar vi också hotell på kvällarna. I början blev det vid 22-23-tiden vilket var alldeles för sent. Mörkt var det och ofta fullbokat. Så vi brukar nu försöka få tag på något lite tidigare, runt 19 kanske.

Vill du se fler alternativa vägar så titta gärna in på mina inlägg från de senaste Europaresorna. Finns under Etiketter t h på bloggen.

Kram
Cecilia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...