Frukt är också mat...
Översta bilderna visar en bananblomma som man kan tillreda och äta. Men min portugisiska räckte inte till för att förstå försäljarens beskrivning. Är det någon som vet hur man gör?
De två undre bilderna är en Jackfrukt, Artocorpus heterophyllus, Jaca på portugisiska, som man kan äta precis som den är. Smaken är söt och god men konsistensen seg och slemmig.
Flera deltagare i Tisdagstemat hittar du här
22 kommentarer:
Vilken läcker frukt! Det kanske går att googla för att ta reda på hur den tillagas? Kram Sandra
Sandra - jag googlade i lördags när jag varit på marknaden och handlat, men hittade inget recept tyvärr...Kanske finns det någon som vet, annars var den ju ett bra fotoobjekt också.
Såå snygga bilder!
Jackfrukten ser spännande ut, fast slemmig frukt låter inge vidare :-)
Kom att tänka på Madeirabesöket och deras små söta bananer (både utseende och smak, hi, hi) som EU förbjudit till försäljning, för att de är för små. Knäppt! Chirimoja var en lustig frukt, men ruskigt god. Ja, många från ön tog båtar till just Brasilien, där bananerna är stora!?
Be han att skriva ner det så översätter jag det för dig. Snygga bilder! jag blir så sugen på att smaka!
Läckra bilder - man blir riktigt hungrig av all denna mat som serveras runt om på tisdagatema.
Vilka härliga fruktbilder. Bananblomman ser ju väldigt läcker ut! Jag har läst att man kan använda hjärtbladen i sallader och couscousrätter.
Vilken underbar blogg! Och vilka vackra bilder du tar.Har aldrig hört att man kan äta bananblomma, men dom är häftiga att se på!
Erik - nej det blir nog bara en gång och aldrig mera, jag hade lite svårt för konsistensen. Här har vi både stora och små bananer, minst fyra sorter brukar finnas i min affär. Mina favoriter är mindre än de som finns hemma och sötare, Banana Prata (silver). Ruskigt goda! På Madeira hittar man också många spännande frukter.
Ingrid - det låter intressant! Jag fick uppfattningen att de skulle kokas tre gånger innan man kunde äta dem men som sagt språkkunskaperna är begränsade:)
Sonja - tack snälla du för erbjudandet. Jag återkommer!
Tack snälla för alla fina kommentarer! Ninni
Vilka vackra bilder. Bananblomman är helt fantastisk. Du bor i en spännande miljö och är så duktig på att fotografera och dokumentera allt detta.
Hälsningar från ett regnigt och kallt Stockholm
Så otroligt vackert!
Åh, så snygga bilder, trodde det var ett fikon på de översta och det började vattnas i munnen. Tyvärr har jag aldrig hört talas om att man kan äta bananblommor.
Åhh fina bilder på läckra frukter! Det är alltid lika spännande att komma in här för alltid är det någon blomma eller frukt jag inte känner igen sedan tidigare. :)
Ha en fin tisdag! Kram Karin
Jag hade också en bild på en bananblomma som jag tänkte lagt upp idag...men det blev nåt annat istället. Fina bilder som vanligt, men du, kan man faktiskt äta själva blomman? Är det inte frukten man ska vänta på!?!
Vilka fina närbilder. Tyckte trean såg ut som en massa bananer tätt packade först...:-)Sedan förstod jag.
Kan man inte bara peka och säga "obrigado" ;)??
Så härliga bilder på härliga frukter! Mums!
Ahh, jaså var det tillagningen du var ute efter... Ja, då räcker det nog itne med obrigado :)
Kula att få prova nya frukter på plats.
Man kan riktigt se hur "slemmig" den sista är.
Fina foton!
Jättevackert, Ninni!
Skrev svar på dina kommentarer ang. godiset. Fick reda på lite mera.
Kram, Ullis
Underbara bilder på underbar mat!
mvh, Anja
Vackra frukter!
Särskilt den översta, bananblomman.
eller är det den understa som är bananblomman förresten, skalet ser ut som en mängd småbananer...?
kram
Cattis
Mer vackert än aptitretande... men nya frukter kan ju vara helt underbart att träffa på.
Vilka läckerheter! Jag är urkass på frukt, äter bara äpplen o vindruvor..det mesta är för sött för min smak. Så jag njuter hellre av att titta på dina supervackra bilder!
Skicka en kommentar