21.8.08

Nytt objektiv

Efter mycket velande hit och dit bestämde jag mig för att beställa ett Macroobjektiv och igår kom det äntligen. Ett Tamron SPAF 90mm F/2,8 Di Macro som passar till min Nikon.
Kunde ju inte motstå att prova det lite även om jag egentligen inte hade tid...

Så ut i trädgården för att hitta något att fota. Några humlor surrade runt i Kärleksörten så de fick bli mina första fotobjekt. Men modeller som hela tiden rör sig och ett objektiv utan autofocus... det var inte helt lätt!
Jag försökte med några blommor också men även de rörde sig i vinden. Det krävs nog en hel del övning - och en vindstilla dag - innan man får till det som man tänkt...Men roligt är det!!

12 kommentarer:

pudelflicka sa...

Grattis till nytt objektiv. Första bilden var så häftig.
Kram Hedvig

Pysen73 sa...

För att vara ett första försök och dessutom på ett rörligt motiv kunde det väl knappast bli bättre! Bilden är jättefin ju!

Camillas Foto sa...

Hej!
Det där objektivet har jag funderat en del på att köpa, enligt en massa tester skall det vara mycket bra och din bild blev ju lyckad! Det tar alltid lite tid att lära sig ny utrustning, lycka till!
Camilla

Helena/Bildbloggerian sa...

Åh, grattis till en massa kommande härliga fotostunder! Jag har ju ett snarlikt (Canon 100 mm F/2,8) som jag köpte i somras och det är så otroligt kul att fota makro! Det blir en helt ny typ av bilder man kan ta - så du lär inte ångra dig att du slog till på ett sånt objektiv. Kanonbra för porträtt också!

Men det är som du säger, det tar ett tag innan får kläm på fotandet eftersom det är så kort skärpedjup att skärpan lätt hamnar fel om man rör på sig det minsta medan man fotograferar. Ha det så kul! =)

Anonym sa...

Underbar bild , någon gång i framtiden ska jag med köpa mig ett macroobjektiv men än så är det en dröm :D

Mors Deka sa...

Jag har en liten present till dig hos mig. Välkommen att hämta den. Leat på. KRAMEN!

Mors Deka sa...

En underbar bild. Jag vill så gärna ha en systemkamera. Har en gammal, gammal, men jag vill ha en digital. Det är så mycket enklare. Ska börja spara så fort två bostäder blivit en. Kanske redan i höst. KRAMEN!

Kersti sa...

Så skoj med nytt objektiv. men humlor är inte lätta att fånga jag tror de är lite blyga. Trots det lyckades du ju väldigt bra.

matte sa...

Oj! va häftigt! jag vill också haaaa!

Susanne sa...

Vad roligt att du köpte ett makroobjektiv! Trots att autofokus saknas tror jag att du kommer att bli jättenöjd. Har du stativ också? För det underlättar verkligen vid makrofotografering har jag märkt.

Vacker humla!

Annika Christensen sa...

Kul med nytt objektiv eller hur. Vilken bra början. Nu kommer vi säkert att få se ännu mera fina bilder.
Ha det gott
Annika

Bosse67 sa...

Ett nöje att se din humlabild, likaså att läsa kommentarerna från alla fotointresserade. Jag blir också sugen på en "riktig" kamera i stället för min lilla kompakta Pentax. Men jag har en hel del trevligt utbyte av den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...