7.10.08

Bilder från Tiradentes


Vi fick en härlig helg i Tiradentes! På alla sätt och vis.
Enligt väderleksprognosen skulle det bli mellan 20-25 grader och risk för regnskurar. Så vi packade både tröjor och regnkläder! Det kan bli väldigt rått och kallt även för en svensk...
Nu blev det strålande sol och +35 istället. Så det blev inga långpromenader utan vi gick från det ena skuggiga stället till det andra i sakta mak.
Vi hade bokat rum på en liten Pousada mitt i stan. Den visade sig vara ett fynd!
På den övre bilden ser man Pousadan till höger.

Enkla , fräscha rum och god frukost. Rummen är inredda med möbler tillverkade i gammalt virke, något som är populärt i Brasilien. Man kan se spår av den gamla färgen och ytan är ofta lite ojämn...
Underbara golv av mörkt röda klinker! Vita väggar med fönsterfoder i engelskt rött och dörrar i ockragult.

Tyst och stilla och med en ljuvlig liten trädgård att sitta och läsa eller ta en kopp kaffe i. Precis vad vi behövde som är vana vid en hög ljudnivå i stan.

Tiradentes är en liten stad med ca 10.000 innevånare. Under högsäsongen så invaderas stan av storstadsbor både från São Paolo, Rio de Janeiro och Belo Horizonte. Här kan man också få se turister från andra länder något som inte är så vanligt här i Minas Gerais. Men nu var det lågsäsong, lugnt och skönt och ingen trängsel.
Det syns att det är en välmående stad efter brasilianska mått. Det mesta är väl underhållet.
Staden är uppkallad efter Tiradentes som föddes i trakten på 1700-talet och var en av ledarna för befrielserörelsen för ett fritt Minas Gerais, fritt från de portugisiska härskarna.
Han avslöjades, blev avrättad och fick sedan namnge staden.


Igreja Matriz de Santo Antônio är den största och viktigaste kyrkan. Den är dekorerad med ett halvt ton guld invändigt! Något att fotografera tänkte jag, men nitiska vakter ser till att fotoförbudet efterlevs.
Den ligger väldigt vackert, högt över staden och med utsikt över São Josébergen.


Julstjärnan - Euphorbia pulcherrima - har tappat alla sina blad utom högbladen. Ganska dekorativt eller hur?
Stora torget, Largo das Forras, där alla samlas på kvällen. Som tur är så skuggas det av stora träd så att man kan vila där en stund även dagtid.

18 kommentarer:

pudelflicka sa...

Underbara miljöer du visar. Det måste vara fantastisk att få möjlighet att åka runt så här. Vi tackar som får vara med genom dina bilder.
Kram Hedvig

Pumita sa...

Härliga bilder som vanligt! Blev lite fundersam över namnet Tiradentes, hihi. Om det betyder samma sak som på spanska dvs. tirar och dientes. ;D

Susanne sa...

Åter igen fullständigt fantastiska foton som ger en inblick i miljöer vi inte är så vana vid i Sverige. Och dina bildtexter gör dem ännu mer intressanta. Jag får sådan lust att åka dit.

Kersti sa...

Vilka fantastiska bilder från er helgtripp. Visade dem för mannen här hemma och vi blev lika sugna på att resa till Brasilien båda två. Maken har varit i där två gånger men det var många många år sedan och alltid vid kusten eftersom han anlänt med båt.

Anja sa...

Så ljuvlig reportage! Vad du måste njuta av att se allt det vackra och dessutom bo där!

Så damen heter även Birgitta eller Britta!

mvh, Anja

Eva sa...

Kära du, det är jag igen!
Glömde att kommentera dessa underbara bilder! Vilka färger!
Gillade bilden med, vad jag tror är en fotografateljé. Tycker skylten med fotografiet var så himla härlig.
Det är bara att gratulera, du kan din sak.
Är du fotograf "på riktigt"? Eller gör du det "bara" för att det är så fantastiskt roligt?

Må så gott i värmen.
Kram Eva

Anonym sa...

Den första bilden är helt underbar, det känns som att kliva in i en sagovärld - kanske i hobbitvärlden i sagan om ringen :)

....................................... sa...

Vilka fina miljöer, man vill bara vandra omkring och njuta
/Boa

Ulla sa...

Åh så härliga bilder! Det måste varit underbart att få tillbringa en helg i dessa sköna miljöer! Ett halvt ton guld, ja, det låter något det :)
Julstjärnorna är dekorativa när man ser dem så som på dina bilder, även om de tappat bladen.
Ha det gott!
Kram Ulla

Pysen73 sa...

Åh, så mysigt det ser ut!!
Jag skrattade lite åt namnet, för om man översätter det från italienska blir det ungefär "dra ut tänder"... :o)

Karin A sa...

Tack för att du delar med dig av allt du besöker och upptäcker! Vilken vacker liten stad och dina bilder är ju helt fantastiska, liksom färgerna. :) Är det bouganvilla (hmm - stavning?) som väller över muren? Ha det gott! Kram Karin

Camillas Foto sa...

Underbara bilder, stället ni bodde på ser ut att vara hämtat från paradiset.
Ha det bra
Camilla

Ninnie sa...

Underbara bilder! Ni verkar ha haft en underbar helg. Det är så roligt att se bilder o läsa om ditt liv i Brasilien. Tänk om jag kunde komma dit nån gång....Så spännande o lärorikt att få se o uppleva ett så pass annorlunda land. Jag njuter verkligen av dina vackra bilder!!

Annika Christensen sa...

Vad fint du visar för oss. Vilka miljöer helt underbara. Verkligen ett fin ínlägg som får oss här hemma i Sverige att längta bort.
Kram
annika

Love Your Homes sa...

Oi Ninni, jag har inte varit så bloggaktiv senaste tiden och missat dina bilder från utflykten. Underbara miljöer från en svunnen tid.
Parabéns Ingela

Photografica sa...

Vilka fantastiska färgen & makalösa miljöer!!!!

Mors Deka sa...

Så otroligt vackert. Jag hoppas jag kommer till Sydamerika och Brasilien någon gång i framtiden. Som du framställer det, liknar det ju paradiset. KRAMEN!

Lillianna sa...

Vilket underbart ställe!!

/Lillianna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...