20.2.09

Fredagsfärg - turkos & svart


Veckans Fredagsfärger tyckte jag först såg helt hopplöst ut. Turkost! Men sen drog jag mig till minnes att jag fotat en konstig turkos blomma den första gången jag var till den botaniska trädgården. Så fick jag användning för den också.
Jag lovar, bilden är helt autentisk, jag har inte gjort något åt färgerna i Photoshop.
Jag har bläddrat i floran och hittat namnet på den lite udda blomman. Den heter 'Strongylodon macrobotrys' , "Jade" på portugiska och "Jade vine" på engelska.
Här i Brasilien är det nu karnevalstider. De flesta är lediga från jobbet i början av nästa vecka och många åker till Rio eller till någon annan kuststad för att fira. Andra flyr larmet till något lugnt hotell på landet.
Vad vi ska göra är inte riktigt klart ännu, kanske blir det en resa någonstans.
Önskar er alla en trevlig helg!

18 kommentarer:

Ulrica sa...

Vilken läcker blomma, ser ut som klorna hos en katt. Och vilken färg. Läckert.

annette sa...

Tyckte också det var en svår färg, så jag mörkade mina byggnader ihop med ett turkost vattenfall, då blev det okej;)
Väldigt vacker blomma Du bjuder som jag aldrig sett tidigare.
Karnevalstider, minns när jag bodde i Innsbruck under ett år då var det också karnevaler under februari, men jag tror nog dom i Brasilien vida slår de Österrikiska,men då var jag väldigt ung och tyckte det var en underbar tid!
Ha en bra helg!
Kram //annette

Camillas Foto sa...

Ja, det var en lustig blomma, vet inte riktigt vad jag tycker om den, underlig färg på en blomma.
Vad fantastiskt att det finns dubbdäck till cyklar, det har jag aldrig hört talas om men så bor jag ju i Skåne så det är väl inte så konstigt. Vår vinter är aldrig så lång och i lera behövs knappast dubbdäck.
Ha en skön helg
Kram

Anna sa...

Hoppsan här kommer jag in dansande Ninni..stannar upp för att dra efter andan..så blr det ju när du visar dna gudomliga bilder...mer än nice....va..har du ingen is i glaset..himmel vill du ha lite av mig..jag har ett glas med massor av is här med vanillasmak..vad säger du om det va..sug på den du..ha ha..men du ha en härlig fredagkväll..lova mig det..spring ner på hörnet..fast klockan är bäl inte så mycket än kanske..men men jepp det var allt från syster Anna..

Kerstin sa...

Det var helt klart en annorlunda färg på en blomma. Men den var rätt läcker. :) Jag hoppade över färgerna idag för jag tycker inte att jag hittar nåt som passar in.
Du har helt rätt att dryck är nr 25 på 365 foto. Men 51 som jag skrev är för att det är dag 51 för mig. Jag skriver aldrig in vilket nr det är i temalistan. ;)
Ha en riktigt fin fredag.

Anonym sa...

Cara Ninni,
Ja, turkos ar inte "min farg". Men, som alltid spannande "infallsvinkel" i Ditt "tittskap". Glomde namna i forra kommentaren. Ljusinslappet ar alltid perfekt i Dina bilder.
P.S. Fly larmet och kom hem med stamningsbilder. Trevlig helg. Tante belle cose e Bacione, Ingrid

Gunilla sa...

Alltså helt fantastisk blomma och färg, har aldrig sett någon turkos blomma möjligen plast:o)
Jag ser att ni har 28 grader helt makalöst inte ens på sommaren bli det så varmt. Kanske någon gång. Här hos oss.

Ha en fortsatt bra kväll och en trevlig helg

Gunilla

Annika Christensen sa...

Mycket annorlunda växt må jag säga.
Hoppas ni hamnar på något ställe där du kan ännu fler fina blder och visa oss.
Fast för mig går det bra med karnevalsbilder också.
ha det gott var ni än hamna
kram
Annika

Lusthuset sa...

Vilken otroligt vacker blomma, man tror nästan inte att det är sant, men i dina trakter finns det ju mycket annorluna växter än här i höga nord. Ha en skön helg, med eller utan karneval.
Kram!!

Gunvor sa...

Hej Ninni. Vilken vacker blomma! Gillar färgen turkos!På kläder i allafall och på en blomma var det ovanligt men snyggt.Ser lite ut som en sån där som fångar upp insekter.

Du undrade om min Lomma. Den är nog ganska lika som din fast min hör inte till Ljusdalsdräkten som du nog har. Jag har en Färiladräkt. Du måste testa att ha den nästa sommar när du är i Sverige.
Ha en trevlig helg.Kram!

micke bergling sa...

Wow...vilken färg! snyggt? ja gillar i alla fall dina foton :) hoppas att få se lite bilder från karnevalen då! eller vad du nu hittar på att göra.
Trevlig helg på dig..

Love Your Homes sa...

Jag hade helt glömt att det är karnevalsdags, 30 dagar innan påsk, är det väl.
Que alegria, toma um Chop e vai dancar a samba toda a noite.

Cuidado.
Ia

rajson sa...

trodde knappt att det fanns turkosa blommor!Spännande foto blev det i alla fall!
Lugn helg väntar.Ska rensa hårddisken i den stationära datorn.Nu MÅSTE den till doktorn igen.Ska investera i bl.a. Lightroom och hade tänkt validera skärmen då vill jag att datorn ska vara OK.
Har lovat ha lite "fotoutställning" på jobbet.Allt för att få tummen ur och göra något vettigt av fotona.Vi är ett gäng tjejer som jobbar som privat tdl och har ett nätverk och de ska bli mina första "publik".Nu gäller det att skicka fotofiler till Grimsons för tryck!
Dags för sängen,god natt!

Ninnie sa...

Oj, verkligen en annorlunda blomma! Hoppas du får en trevlig helg, blir det karneval kanske?!

Karin A sa...

Vilken färg på blomman! Tror aldrig jag har sett något liknande. Mycket speciell! Ja nu är det karneval både här och där, kan tänka mig att det är speciellt att uppleva också. Ha en fin helg, vad den än må innehåll!

Kram Karin

Marie Höglund sa...

Nog fredagens finaste, om jag får välja. Trevlig helg. Spännande med karnevalstider. Kan dock förstå att det kan bli ett riktigt halabalou ;-)

Veronica sa...

Annorlunda och snygg!!
Kanerval vad kul antar att det blir färglada och roliga bilder framöver att titta på då =)

Jah Hollis sa...

Ja, det var en säregen blomma. Men färgerna är ju rätt. Hörde förresten att det var en del turister som råkat illa ut i karnevalsyran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...