20.2.09

Veckans fönster


Veckans fönster får inte vara med för att det är vackert eller pittoreskt. Utan snarare är de väl ganska fula. Men häromdagen när vi satt på balkongen och åt frukost så höll jag på att sätta mackan i halsen när jag såg tjejen som klättrade ut och började putsa fönster. Ni ser trädtopparna och telefonledningarna där längst nere.
Hon står utan något som helst skydd i en planteringslåda och putsar fönstren utvändigt! På 11 våningen!
Det är inte första gången jag ser det, men den första gången när jag kom mig för att hämta kameran. Fönstren är så tokigt konstruerade här att de inte går att tvätta på annat sätt än att klättra utanför.
Vi har likadana och sovrumsfönstret brukar vi hjälpas åt med att putsa. Maken står på tå på en stol inne i duschen med en långskaftad mopp, typ Vileda, i handen som han sträcker ut genom toafönstret och försöker gnugga bort all smuts från rutan i sovrummet. Samtidigt drar jag rutan fram och tillbaka inne i sovrummet:))) Det är faktisk en riktig cirkuskonst!
Men aldrig att jag skulle skicka ut någon annan att tvätta fönstren åt mig. Då får de nog hellre vara lite smutsiga.
Flera och vackrare fönster finns att se hos Susanne

30 kommentarer:

Marie Höglund sa...

Inte sant!!!!! Det var min första tanke när jag såg bilden. Visst kan man bli irriterad och frustrerad på sina smutsiga fönster, men hallå!!!! Det finns gränser för vad jag är beredd att betala för att få dem rena:-). Ja kanske inte så vackra, men inifrån har man säkert en vacker utsikt. Bara så du vet, här i huvudstaden snöar det stora, tunga flingor sakta ner från himlen och jag längtar inte alls till dina breddgrader, ha, ha ;-)

Anna sa...

Men himmel va..nä..hjälp..ja då är man väl inte rädd om livet..hon har säkert bott där i en evighet och glömt bort att vara rädd..coolt att du fick med det på bild..du vet jag letade länge längre ner..men så står hon längst upp..fy.f-n så otäckt..va..vad säger du Anna..jag som aldrig säger sådana ord..eller jo..kanske typ när det verkligen är befogat..men Aldrig annars..man ska välja sina ord..

Camillas Foto sa...

HerreGud, jag får svindel bara jag tänker på att stå utanför fönstret som kvinnan på din bild, hemskt. Förstår att du och din man håller er på insidan.
Ha det bra
Camilla

Anja sa...

Huset ser ut som våra hus i förorter, sk. hus byggda för Miljonprogrammet på 60-0ch 70-talet.

Ett människoliv är väldigt lite värt....

mvh, Anja

pudelflicka sa...

Fattar inte att någon går ut och putsar fönster på det sättet. Har man inte egna fönsterputsare som tar hela byggnaden ?
Önskar dig en skön helg.
Kram Hedvig

annette sa...

Så bra att Du tog fram kameran den Här gången, hur kan man bygga så idiotiskt, förenat med livsfara att putsa dessa fönster.
Kan Du inte be någon fota när Ni tvättar sovrumsfönstret;) Vore kul i veckans fönster!
Ha en bra dag!
annette

Thorgun sa...

Ojojdå, hon är säkert en riktig fönsterputsare, då gör man sådant sålänge man är ung. Sedan blir man lite klokare, eller osmidigare ;)

Anonym sa...

Vilken underbar bild var min första tanke! Så såg jag människan, livsfarligt!
Att de bygger på det sättet. Är tanken att man ska strunta i att tvätta eller att man ska göra som personen på bilden.

Måste var härligt att kunna sitta ute och äta frukost i den miljön. Fast det kanske blir avgastak precis som i stora farliga staden jag bor i.

akson

Anonym sa...

*my gooood* Aldrig i livet att jag skulle klättra ut där och putsa fönstrerna!

Kadermo sa...

Uj uj, jag hade då inte vgått ut där. Men i har lyckats hitta en alternativ metod i alla fall.
Underbar ögonblicksbild.

Nettan sa...

OJ; OJ Fy vad det såg hemskt ut med kvinnan som putsar fönster!! ALDRIG att jag skulle göra som hon, Hellre då smutsiga fönster.
Du var då väldigt på passlig som fick en så bra bild.
Kramar till dig // Nettan

Erik "Semlan" sa...

iiiii! Vilket makalöst reportagefoto! Det tjejen är modig eller..? Tvätta fönster kan vara lite knepigt, men att göra så där, aldrig! Du har fått med husfasaden snyggt, så det känns i maggropen ;-) Lång fönsterskrapa eller strunta i tvättandet... aldrig ställa mig på det viset (iiiii igen!)

Lusthuset sa...

Ja, oj vad det ser livsfarligt ut!! Så många fula fönster det finns nuförtiden i alla dessa moderna betonglådor.....men det kan ju faktiskt finnas fina fönster där också men de flest är tradiga (för att uttrycka sig på ren skånska). Hoppas tösen klarade livhanken, men jag hade blivit klart nervös. Ha det bra..tur i alla fall att ni inte hänger utanför fönstren. Kram!!

HelenJ sa...

Och jag som tycker jag är dumdristig som sitter halvvägs ut genom ena fönstret för att putsa det andra - på andra våningen här hemma.
Hade jag varit så högt upp som hon är hade jag nog hållit nog inte gått närmare fönstret än en meter ungefär - på insidan! Tycker inte om såna höjder!

Men oavsett vilket är det en underbar ögonblicksbild!
/Helen

Kersti sa...

Man kan få svindel för mindre. Jag skulle välja att ha smutsiga fönster helt klart. Det har vi faktiskt nu trots att vi bor på nedre botten. Ska ta tag i det när våren kommit lite längre. Nästa vecka är här sportlov och imorse la sig ett tunt täcke av snö här utanför. Några minusgrader förstärker känslan av att det inte är riktig vår ännu. Kram

Susanne sa...

Hjälp! Verkligen otroligt riskabel fönsterputsning. Undrar hur man tänkte när man konstruerade fönstren på det sättet. Jag skulle nog satsat på de nya fönsterputsmedlen som tagits fram med hjälp av nanoteknik. Väl en gång putsade så lär all smuts glida av. Fast de är nog inte ute i handeln ännu.

Hur är det förresten med karnevalsstämningen i Belo Horizonte? Inte likadant som i Rio kanske?

Gärdsmygen sa...

Verkar ju direkt livsfarligt! Jag hade aldrig vågat göra det eftersom jag är höjdrädd, och i det här fallet är det ju direkt dumdristigt. Här borde finnas pengar att tjäna för ngn smart....? eller är det redan ngn som utför dessa tjänster för besvärligt belägna fönster?

Tilda - fotoblogg sa...

Hjälp :S Men fin bild i alla fall! :D

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Oj oj, hon kan ju inte lida av svindel i alla fall... och inte vara rädd om livet heller...
Jag kastar en blick på mina egna fönster, de behöver putsas men plötsligt verkar det inte så jobbigt - vi bor i ett enplanshus :-)
Ha det så gott.

dahlarna sa...

Hjälp! Vilken modig - eller dum - tjej som klättrade ut där! Hoppas att du har en skön helg!

Pumita sa...

Oj, hjääälp! Jag skulle inte klara av att titta!

Kom att tänka på den där fönsterputsaren i New York... bara tanken får mig att rysa... som ramlade ner från en ställning på 47. våningen. Den 37-årige ecuatorianen överlevde. De flesta benen på hans kropp var brutna och han hade fått hjärnblödning - bl.a. - men han var ändå vid liv och räknar med att kunna gå igen. Hans bror som jobbade med honom klarade sig inte.

Mimo sa...

Jösses, blir nervös bara jag ser på fotot. Lider av höjdskräck!!
Antar att arbetsplatsolyckor är ganska vanliga i Brasilien...

Photos by Storm sa...

Förstår om ni satte frukosten i halsen. Totalt livsfarligt. Tack för att man slipper det/Lis

anna of sweden sa...

Den bilden skulle du kunna sälja!
Jag säger bara; O meu Deus!

Love Your Homes sa...

Gulp!! Inga skylifters här inte....har du förresten sett byggnads ställningarna av bambu i Asien som används vid skyskrapornas byggen.

Förstår om du satte mackan i halsen.....

Abraco,
Ia

Ulrica sa...

Flickan är helt skvatt galen. Jag får svindel bara jag tittar på bilden. Tänk om det kommer en vindpust och hon tappar balansen. Men bilden är helt magisk, platsar på vilket magasinomslag som helst. Vilken fantatiskt ögonblick som du har fångat.

Marianne sa...

Exakt så där gör de i Istanbul också! Dessutom har de för sig att det är jätteviktigt att fönstren är prickfria alltid, så de gör det ofta. Jag höll på att svimma av skräck varje gång jag såg det. Och jag förbjöd vår hjälp att göra så. Herre gud, vad är lite lort mot att riskera livet!

Kram!

Annika Christensen sa...

Super super kul, häftig spännande jag allt...
Annika

Ninnie sa...

Men...det där ser ju inte klokt ut...Nog för att det är trevligt med rena fönster, men hade det där varit det enda alternativet så hade jag definitivt struntat i fönsterputsning!
Ser ju fullkomligt livsfarligt ut!?!

S O F I A sa...

Maj gad! Jag hade blundat om jag såg något sådant...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...