16.3.09

Agave


Jag är så förtjust i Agavens blommor. De är ju egentligen otroligt anspråkslösa men ändå så ståtliga. Enormt höga. Blomstängeln kan bli upp till 10 meter(!)
Tack och lov att de här som jag hittat ute på stan inte blivit så höga. Den här var ju i rimlig höjd men jag fick ju ändå sträcka på mig för att få bilder trots mina 177 cm.
Vill du läsa mera om den spännande växten Agave så kika här.

16 kommentarer:

Marie Höglund sa...

Häftig växt. Och vad ska jag inte säga om dna bilder. Du är bara så himla duktig N. En fröjd varje gång jag kikar in hos dig. Kram.

Anna sa...

Men ......men men..det sprakar på min skärm..du vet jag har en Big på 24" så din Agave kryper på mig..på ett underbart sätt..du är ju helt underbar hela du..så pass 177cm underbar Ninni...va..som jag alltid förundras här..som jag alltid blir helt såld på dina bilder...jag vill oxå Ninni..kan du fixa ett jobb åt min man..så kommer vi båda två..jag kommer att ha fullt upp med kameran..heeeeeela tiden. :D

Brita sa...

Häftig växt! Skulle inte ha en chans med mina under 170 cm... Tack igen för njutbar stund med dina bilder, kikade in efter några bråda dagar. Tackar så hjärtligt.
Kram

Camillas Foto sa...

Vilka växter det finns hos dig, 10 meter...
Din bild på fikonen är toppensnygg!
Ha det bra

@nemonen sa...

Visst är det så att det ofta är det enkla och anspråkslösa som är det vackra. Jag måste också få ge dig en bukett rosor för den otroligt duktiga fotograf du är.

Lusthuset sa...

Det är verkligen mäktiga växter. Jag såg några stora exemplar på Kanarieöarna (tror jag att det var) och de är verkligen imponerande. Man har ju inte sett blomman så nära. Vackra bilder...som vanligt höll jag på att säga, men så är det ju. Ha en skön vecka. Kramar!!

Anja sa...

Skulpturala och mäkiga växter när de når lite mer imponerande storlekar än de på en vanlig fönsterbräda.

mvh, Anja

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Som vanligt snygga foton!
Vilken underbar port i ett tidigare inlägg, en sån skulle man ha...
/Ingela

Photos by Storm sa...

Vackra bilder på en för mig ovanlig blomma men mycket svårt att föreställa sig att de är så stora. Ha det bra/Lis

pudelflicka sa...

Vackert som alltid hos dig.
Utställningen varar till 17 maj och självklart har man blandade känslor när man tittar på bilderna men jag är fascinerat över hennes känsla i bilderna.
Kram Hedvig

Ulla sa...

Agaven är en vacker växt. Jag har ju sett dem "live" så att säga. Då är de verkligen pampiga med sin höga blomstängel. Härliga bilder på knoppen. De blir sällan lika vackra om man försöker odla dem här och de hinner väl nästan aldrig blomma då heller. De ska avnjutas på plats :)
och Ninni, nä, det blev inte så lång paus denna gången :) Nu fick jag ju inspiration igen när man kan sätta igång med växterna.
Ha det gott!

annette sa...

Har aldrig den växten IRL. så otroligt vacker, och Dina bilder är så underbara, man ser ju verkligen alla detaljer på blomman!
Underbart!

annette

BP sa...

Stort Grattis till vinsten i Bilduppdraget. Underbart foto av ett proffs

Pumita sa...

Ahaa, är det såå de ser ut! För det är väl tequilaväxten, eller? Det finns ju så många olika sorter och jag har inte sett dem blomma.

177 cm?! Är du så lång? Ninni låter så kort i mina öron. Vad lustigt att jag har en helt annan bild... ;)

Rijo sa...

Så fina bilder du tar! *avundsjuk*. Har kikat på en massa nu och jag blir störtkär!! Hinner inte macrofota så mycket jag... har bäbis och tonåring, samt nytt jobb... =). Sen ere juh vinter här, inte mycket att fota då... Må gott!

gert sa...

Tingaling, tingaling.
Jag bara dånar av dina bilder, jag smällter, jag gillar dina bloggar, jaghar så mycket jag vill säga men jag blir stum.
Ha de. gert. Viaköps Trädgård.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...