Hej! Vet du om papaya går att odla i Skåne, håller på att skapa en känsla av ett Grekiskt torg av innergården, palm, banan, oliv, kamelia m.m. Ha det bra. gert-åke Viaköp Trädgård, Skåne
Visst är det Papaya! Som ännu inte är riktigt mogna. Det lustiga är att trädet finns hemma på min gata mitt i stan i storstaden Belo Horizonte. Antagligen självsått i en helt bortglömd plantering har det växt upp snabbt och satt frukt. Kanske är Papaya så snabbväxande och lättodlat att det liknar ett ogräs...Jag vet inte. Jag har ingen annan erfarenhet av papaya annat än att äta den goda frukten men jag ser av Gert-Åkes kommentar att man kan odla den i Skåne.
:-) Det var ju inte meningen att orsaka förvirring..! "Hem" betyder i det här fallet till Indonesien, som egentligen är min frus hem, men på ett sätt känns så för mig med, efter att ha bott där i ett antal år.
Har du förresten provat att äta (efter tillagning) papayabladen? Det är otroligt beskt, men bra för magen enligt mina barns gammelfarmor... :-)
Så många det växer på ett och samma träd... det har jag aldrig sett. Coolaste vinkeln också, man vill nästan huka för man tror man när som helst ska få en i huvudet:)
Jo, visst bor vi fint, och vi känner oss otroligt lyckligt lottade. Det finns ju alltid hus på Ingarö till salu... men vi är nog ett undantag som får långtidshyra. Annars skulle detta förbli en dröm som vi aldrig kunnat förverkliga. Julia försöker fånga småfisk med hinken, det går sådär:) Men det håller barnen sysselsatta länge, så skönt när små saker kan roa länge.
Tänkte först på en vindruvsklase men jag förstår att det här är något mycket större. Ser i kommentarerna att det är papaya och jag hade ingen aning om att det växte på det sättet, i stora klasar. Ha en bra kväll (eller vad det nu är hos dig)/kram Lis
Gammelfarmor brukar bara koka bladen lite lätt, och äter sen dem tillsammans med ris. Prova gärna, men det är som sagt väldigt beskt (men kanske bra för magen).
Svärmor brukar göra någon slags soppa av bananblommorna, men det händer inte så ofta och jag vet inte närmare hur den tillagas. Jag kan ta reda på det om ett par månader om du vill... :-)
Jag får nästan svindel! Jag svindel när jag tittar upp men inte ner. Vet inte vad det heter när det är tvärtom. därför kan jag inte åka skidor för jag nästan svimmar när jag tittat på liften. Läckert perspektiv i vilket fall som helst. Ha det gott Annika
Vi mixade fullmogen papaya med mjölk och honung till våra frukostar i Nicaragua. Fast det gäller att dricka direkt för det finns något slags geléaktigt ämne i papayan som gör att drycken stelnar efter en stund. Men gott är det!
30 kommentarer:
Åh, vad många på en och samma planta! Fast ännu lite väl omogna, eller hur? Papaya är det väl?
Wow, there are tons! Great find!!
Oj! Så många på ett och samma träd, bäst att inte stå under när dom faller, ursnygg bild!
Ha en bra dag!
annette
OH! jag som bara älskar allt om växer, tänk att få njuta av frukterna från träden.
Härliga färger i din bild!
MUMS!!!!!
Solmogna papaya är kalasgott!
Vissa dagar blir jag verkligen avis på dig och den miljön du befinner dig i. Idag är en sådan dag!
Underbart bild med ett otroligt stort skärpedjup! Antar att det är mumsiga papayor du dokumenterat.
Snart ligger de i nå´n affär, kanske hos oss i Sverige ;-)
Wow Ninni, jag får nästan lite svindel när jag tittar på din bild. Häftigt tagen =)
Åh, så vackert!! Vad mycket du har hunnit posta i helgen. Ahh, jag skulle kunna stanna här på din blogg hela dagen.
Fantastiska bilder.
Härlig vinkling på bilden, är det papaya tro, eller något helt annat?
Hej!
Vet du om papaya går att odla i Skåne, håller på att skapa en känsla av ett Grekiskt torg av innergården, palm, banan, oliv, kamelia m.m.
Ha det bra. gert-åke Viaköp Trädgård, Skåne
Vad är det för frukt.?
Jag tycker det ser ut som någon nöt.
Är dom stora som kokosnötter?
Men fint har du fångat bildligt talat.
Många som trängs.
Ha en fin dag
Gunilla
Mmm, underbart. Om två månader har jag också den utsikten, då vi åker "hem"....
Ljuvligt foto och de där blir säkert alldeles lagom mogna för att äta så småningom:-)/Pialotta
Fantastiskt foto och så många frukter. Den gröna färgen med det grå är vackert. /Amanda
Vilka gröna frukter!
/Caroline
Visst är det Papaya! Som ännu inte är riktigt mogna.
Det lustiga är att trädet finns hemma på min gata mitt i stan i storstaden Belo Horizonte. Antagligen självsått i en helt bortglömd plantering har det växt upp snabbt och satt frukt. Kanske är Papaya så snabbväxande och lättodlat att det liknar ett ogräs...Jag vet inte.
Jag har ingen annan erfarenhet av papaya annat än att äta den goda frukten men jag ser av Gert-Åkes kommentar att man kan odla den i Skåne.
:-) Det var ju inte meningen att orsaka förvirring..! "Hem" betyder i det här fallet till Indonesien, som egentligen är min frus hem, men på ett sätt känns så för mig med, efter att ha bott där i ett antal år.
Har du förresten provat att äta (efter tillagning) papayabladen? Det är otroligt beskt, men bra för magen enligt mina barns gammelfarmor... :-)
Så många det växer på ett och samma träd... det har jag aldrig sett. Coolaste vinkeln också, man vill nästan huka för man tror man när som helst ska få en i huvudet:)
Jo, visst bor vi fint, och vi känner oss otroligt lyckligt lottade. Det finns ju alltid hus på Ingarö till salu... men vi är nog ett undantag som får långtidshyra. Annars skulle detta förbli en dröm som vi aldrig kunnat förverkliga. Julia försöker fånga småfisk med hinken, det går sådär:) Men det håller barnen sysselsatta länge, så skönt när små saker kan roa länge.
Du har så mycket roliga träd och blommor att fotografera, alltid lika kul att se.
Ha det bra
Tänkte först på en vindruvsklase men jag förstår att det här är något mycket större. Ser i kommentarerna att det är papaya och jag hade ingen aning om att det växte på det sättet, i stora klasar. Ha en bra kväll (eller vad det nu är hos dig)/kram Lis
Vilken rikedom - är det någon som tar hand om dom här sedan?
Gammelfarmor brukar bara koka bladen lite lätt, och äter sen dem tillsammans med ris. Prova gärna, men det är som sagt väldigt beskt (men kanske bra för magen).
Svärmor brukar göra någon slags soppa av bananblommorna, men det händer inte så ofta och jag vet inte närmare hur den tillagas. Jag kan ta reda på det om ett par månader om du vill... :-)
mmm visst är papaya ljuvligt gott! Fin bild också, förstås.... :-)
Jag får nästan svindel! Jag svindel när jag tittar upp men inte ner. Vet inte vad det heter när det är tvärtom.
därför kan jag inte åka skidor för jag nästan svimmar när jag tittat på liften.
Läckert perspektiv i vilket fall som helst.
Ha det gott
Annika
Tänk vilken prakt utan ägare?!
JAg som trodde att de hängde en och en!
Tjusigt!
Wow! Vilken vinkel. Blir lite yr. Känns som att jag nästan får dem i huvudet.
Mums...Papaya är jättegott. Kul att se hur de växer :)
Tjing
Monica
Se upp! Inte vill man få de där i huvudet. Gillar bilden!
Vi mixade fullmogen papaya med mjölk och honung till våra frukostar i Nicaragua. Fast det gäller att dricka direkt för det finns något slags geléaktigt ämne i papayan som gör att drycken stelnar efter en stund. Men gott är det!
Skicka en kommentar