4.5.09

Gröna kullar


Vi gjorde en åktur med bilen i helgen. Vi tog vägen mot Rio de Janeiro någon mil och svängde sedan av mot Casa Branca. Då hamnar man i ett naturskyddsområde där ingen bebyggelse finns.
När man kommit upp på kullarna kan man njuta av en väldigt fin utsikt in mot Belo Horizonte och andra städer i omgivningarna...om det är klart väder. Nu var det så regntungt, disigt och grått. Men jag kunde ju inte låta bli att fotografera ändå.
Minas Gerais är en bergig del av Brasilien. De här kullarna är runt 1000 meter ö.h.
Längst upp efter den smala vägen har man ordnat en parkeringsplats. Låga stenmurar finns på den ena sidan men på den andra inga som helst skyddsanordningar. Tar man ett kliv för långt ut så faller man handlöst många meter ner...
Här passar då fiffiga människor på att göra sig av med sina gamla bilar ... Trist eller hur!
Vi hade sett på kartan att man skulle kunna ta sig till ett av våra favoritställen här i trakterna, Inhotim, om man fortsatte den lilla grusvägen. Så det blev nästa etapp på utflykten. Mer om det imorgon...

14 kommentarer:

Chesney sa...

What majestic looking hills! Wow! It is a shame people dump their old vehicles there - really ruins the landscapes!!

Tant Brun sa...

Jag tittar och njuter och vips så ligger där rishögar. Synd om den fina naturen tycker jag. men vilka vidder helt underbart.
Bibban

Roses and stuff sa...

Så vidunderligt vackra kullar - och så trist med bilar som dumpas i denna vackra natur.
Katarina

annette sa...

Strunt i bilarna, jag blundade just då, istället fullständigt drunknar jag i dessa gröna kullar, dras med och det känns precis som om det vore jag som stod där på kanten och fotograferade, underbart TACK!!

Kramen // annette

Pysen73 sa...

Så inbjudande det ser ut! Ja, inte sista bilden då, men de första två... Så trist att folk gör så. Tyvärr ett fenomen som man ser lite varstans...

Karin sa...

Lite roligt! Tittade först på alla bilder och tänkte ljuvliga kullar, ser lika idylliskt ut som i "Sound of music" och sen i den sista bilden blev intrycket lite mer åt skräckhållet ;-)Trodde att det var en väldigt olycksdrabbad dal!
Sen läste jag vad du skrivit ...
Men även om det inte är så kul att naturen används som soptipp, så var det ju tur att ingen kommit till skada.
Tänk vad bilder och ord kan göra!
/ Ha en härlig tisdag! / Kram

Annika Christensen sa...

Vad mycket det var och titta på hos dig idag. Som du ´märkt så har jag inte så mycket tid till bloggandet just nu.
Alltid kul att titta in till dig med dina underbara bilder.
Ha det gott
annika

Herta sa...

Jag hoppas verkligen att de ville göra sig av med bilden så de inte följde med själva också.

gert-åke sa...

Hej, Jag njuter var gång jag tittar in hos dig, sista bilden, kan det inte vara så att de har kört över kanten som jag såg i Spanien, men där var varningsskyllt. I skåne har vi oxå backar som folk vallfärdar till, Brösarpsbackar, Kivik.
Ha det bra. gert-åke, Viaköp Trädgård, Skåne

Della sa...

Ojdå, jag trodde först att det hade hänt förfärliga saker innan jag läste din text. Visserligen förfärligt det också -att göra sig av med bilar så där - men det är förfärligt på ett annat sätt. Annars verkar det vara ett fantastiskt fint ställe.

Anna sa...

Vi tog vägen mot Rio...himmel hur låter det då va..vi tog vägen..Ninni så sagolikt underbart det låter..gröna böljande kullar..mmmm så härligt..tänk vad du får se och uppleva..jag svimmar nästan varje gång du varit on the road..eller ja när du promenixar med jaaaa men här går jag och trampar på min lilla plätt på jorden..ha ha..nä.. jag är rätt nöjd. Du.. jag är verkligen så glad över att få ta del av dina äventyr det är berikande ..så pass berikande.Mmmm nu har jag jobbat färdigt för dagen och ska nu ta med mig en krämig Latte ut i växthuset..och lyssna vidare på Lotta Bromé...lyssnar du på det på webbradion? Kram på dig min goa härliga fantastiskt duktiga och så sköna vän...få se..glömde jag något...mmmm det gjorde jag säkert..you´re simply the best..:)//Anna..

Photos by Storm sa...

Fantastiskt vackra mjuka gröna kullar. Förstår att det kändes mäktigt att stå där och blicka ut. Skönt att du skrev att det var en plats att tippa bilar för jag trodde först att de hade störtat ner där/kram Lis

Gärdsmygen sa...

Vilka gröna kullar!! Jag blir mållös. Jag trodde bilarna kört av vägen jag...

Carolina sa...

Ohh så cool!:D
Snyggt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...