30.5.09

Veckans fönster i färg


Till Susanne som ville se mitt bidrag till "Veckans fönster" i färg. Jag hade själv svårt att bestämma mig för vilken variant jag skulle använda, den svartvita eller bilden i färg.
Jag är inne i en period när jag tycker mycket om svartvitt och dessutom tycker jag att just det här motivet gör sig ganska bra utan färger.
Vad tycker ni?

14 kommentarer:

Foto i Norr - Marie sa...

Hejsan! Ja visst vad man kan bli glad för sådana saker som man får från sina barn och man blir varm i sitt mamma hjärta verkligen. Hoppas du får en fin dag ute med kameran och även foto utställningen vad spännande. Ha en fin fortsatt dag! Jag gillar ju också vanliga fall svartvitt men denna bild var inte alls dum i färg. ;)

Della sa...

Jag tycker det är ett fint lugn över den svartvita bilden. Jag föredrar den.

Anja sa...

Den svartvita tycker jag blir mer platt. Den här med färg blir mera tredimensionell./Anja

karro sa...

Jag tyckte fönstret var fint i både färg och svartvitt, men den svartvita vann lite

Karolina sa...

Oj, jag skrev visst under med min andra blogg, nu ska det vara rätt!

annette sa...

Jag tycker om bilden in s/v, men kanske att man ser mer hur "risigt" det verkligen det är i färg.
Hoppas promenaden var skön, cykelturen var det!

Kram //annette

Ninnie sa...

Jag gillar bilden i färg mest. Det är sån vacker blå färg i fönstret, och det ser mer levande ut med färg.
Beundrade länge dina fantastiska bilder på pelargonfrö, har nog aldrig sett såna förr. Som små konstverk!
Hoppas det inte känns alltför jobbigt med hemlängtan, det är väl inte så långt kvar tills du komer hem?
Önskar dej en skön helg!
(Här har vi sommarvarmt med 25 grader och sol från en molnfri himmel. Underbart, jag njuter...vet ju aldrig hur länge det varar!)
Hälsn. Ninnie

Kersti sa...

Jag gillar den i färg bäst även om den andra också är fin. Den i färg är ju ganska återhållen färgmässig det gillar jag. Nu har vi sommar här. Allt slår ut samtidigt, det är så vackert och doftar så gott av syren och kaprifol. Kram

Kadermo sa...

Båda varianterna är fina, fast på olika sätt. Den i färg ger ett kallt och isigt intryck, medan den svartvita ger känslan av förfall mycket kraftigare.

OF SPRING AND SUMMER sa...

Båda är jättefina. Jag tycker den svart-vita är mer dramatisk och den visar mer på att glaset är sönder - bilden är hårdare. Men jag föredrar den i färg - därfär att jag gillar de underbara grå-blå färgerna i glaset - men även i färg är de söndriga bitarna dramatiska. Hoppas du har en trevlig helg. Kram Ingrid

arne sa...

Farger, helt klart!

Men så er jeg litt småallergisk mot svart/hvitt for tiden, for meg føles det litt maniert, foto for fotografiets skyld, jeg syns innholdet kommer best fram i farger. For her lurer jeg på: hadde dere innbrudd? ble noe stjålet, ødelagt osv?

Men kanskje det er en for mye journalistisk tilnærming, fotografier er jo så mye, mye mer enn det (som du har vist med dine flotte bilder av blader bl.a.)

gitsie sa...

Bilden var vacker både med och utan färg. Ger en härlig dramatisk effekt med den trasiga rutan. :)

Ulrica sa...

Den s/v bilden är grymt bra och jag tycker nog just s/v passar bättre till detta trasiga fönster än det i färg.

Susanne sa...

När jag ser den i färg, gillar jag den, men den är inte som jag hade föreställt mig från den svartvita. Gillar de blå skiftningarna i glaset och de kommer inte fram i den svartvita - förstås. Ändå föredrar jag den svartvita, just för att min blick fastnar mer på hålet. I färgbilden fastnar i stället min blick på den bruna fläcken till höger.

Tack för att du visade även denna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...