3.5.09

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag
I veckans Fototriss är det återigen dags att visa upp dagsfärska bilder från sin omgivning.
Mina är, trots en lättare stukning av fotleden igår eftermiddag, faktiskt tagna idag. Igår kväll hade jag ingen tanke på att det skulle vara möjligt att gå på foten men med foten lindad och i högläge hela natten så kändes den riktigt bra imorse.
Vi tog bilen till Botaniska trädgården som mera är som ett naturområde, med stigar genom skogen än en park. Där gick vi sakta och försiktigt och tittade noga efter var vi satte fötterna. För det var en av alla gropar som finns i trottoarerna som fick mig att falla så handlöst igår.
Vi har ju höst här i Brasilien och temperaturen ligger mellan +22-29 grader dagtid beroende på om solen är framme. Nattetid ungefär 17-18...men det känns kallt för oss nu. Man vänjer sig fort vid ett varmare klimat.
Flera Fototrissdeltagare hittar du här

24 kommentarer:

Rajson sa...

Det sista fotot med de maffiga pampuliknande växtligheten och solens strålar genom blir minfavorit!Mäktigt!
Tänk jag kom och tänka på dina foton från trädgårdar likt detta när jag gick i Norrvikens trädgård i förmiddags!Det fanns en hel del att se, men på något sett kändes hela anläggningen lite "down". Vet ju att de har haft bekymmer med ekonomin. Förhoppningsvis var det bara att de inte hade hunnit med att rensa undan ännu.
Vilken helg det har varit!Helt ljuvligt vackert överallt. det är tur att det lovas lite svalare väder så att det inte går för fort. Måste hinna njuta också!
Ha det gott!

Anna tassar in.. sa...

Men så mäktigt..så magnifikt liksom..himmel det måste väl vara underbart att gå omkring där kan jag tro.Aj aj aj Ninni foten där så..hoppas det går över snabbt...du det låter ju som rena sommaren hos dig fast det är vinter..ja .jag förstår att man vänjer sig och att det känns lite kyligt..men du vet ju hur det kan vara här..men den här helgen har det ju varit såååå underbart som det nästan bara kan vara i Sverige en försommardag.Kram från en solbränd Anna

HelenJ sa...

Helt underbara bilder alla tre! Särskilt den sista, den inger en sorts vördnad... Är stammarna verkligen jättehöga, eller är det bara en synvilla?
Ha det bra, och hoppas foten snart är läkt!
/Helen

Ninni sa...

Bambusnåret är verkligen så högt som man får intryck av. Bilden är beskuren i nedre kanten och tagen med fotografen (jag-177cm) stående och med kameran vänd uppåt;)
Uppskattad höjd ca 8-10 m. Stammarna är nog 15 -20 cm i diameter nedtill.

annalarssonphotography sa...

Ursch för att höra att du gjort dig illa! Hoppas att du kryar på dig snart :)

Mycket vackra bilder i din triss Ninni!
Min favorit måste bli den sista - verkligen en mäktig bild!!

Var rädd om dig nu!
Kram Anna

Artlover sa...

Kul att se bilder från ditt hörn av världen. Det var maffiga bilder och mycket fina var de också. Med vidvinkel kan man förvränga sådana motiv. Det är kul att se.
/Artlover

Valley Girl sa...

Jaså har ni också dom där jättestora fina vita klockorna som doftar så gott! Vad kallas dom egentligen? Ha det bra i värmen!

Chesney sa...

What a beautiful garden area! I especially love your last image - the perspective of the trees w/ that sun peeking through is incredible!!

annette sa...

Fy för stukad fot, inte kul men skönt att Du kunde ta Dej ut en sväng i alla fall.

Måste vara enormt mäktigt att gå i den botaniska trädgården där allt verkar så enormt stoooort, svårt välja favorit, men det får nog bli den sista bilden,vilken enorm känsla att få stå där och vara 177 cm över marken och troligen ändå få känna sig väldigt liten.
Var rädd om foten och ha en bra dag!

Kram //annette

gitsie sa...

Så vackert och de temperaturerna låter underbara i mina öron. :)

Hoppas att foten känns bättre idag. Kram

Bibban sa...

Där tror jag att jag skulle trivas...
Kramar

Lusthuset sa...

Oj...här var det riktig djungelkänsla. Så spännande. Bambustammarna är ju verkligen imponerande. Hoppas att din fot blir bättre. Ha en skön vecka. Kramis från ett regnigt (!!) Skåne.

lilalili sa...

Vilka underbara bilder där den sista blir min absoluta favorit!
Ha en riktigt skön vecka och hoppas din fot snabbt blir bra igen! Kramis

Susanne sa...

Wow! Mäktiga bilder. Enorma trädstammar och vacker blomma. Så härligt att du kunde ta dig ut trots "halta-Lotta"-elände. Krya på dig!

Ulrica sa...

Vilka schyssta bilder. Trumpetblomman(?) gillar jag... och bambuna. Riktigt häftigt.

Marie sa...

Varmt, soligt och vackert där du är. Gillar bambu "väggen".

Nettan sa...

OJ; OJ! VIlka härliga bilder .alla.
Den första får bli min favorit idag.

Tråkigt att du stukat foten!
Hoppas den snart blir bättre.

Ha det gott // Nettan

Erik "Semlan" sa...

Oj, verkar som rena djungeln. Men usch, gropar att kliva snett i... kanske tur i oturen att det inte blev värre än en stukning ;-) Gillar ditt tredje foto speciellt mycket, vilken mur av stammar. Är det bambu? Fint med solen som glimtar till genom stammarna.
Verkar som man enkelt skulle kunna leka Robinson där i skogen... Härlig grönska. :-)
Fin triss, där det tredje fotot blir min favorit.

Nilla sa...

Åh, vilka härliga bilder. Jag kan inte ens välja någon favorit, alla tre var ju helt underbara!

Ha dé så gott

Cecilia Artista sa...

Härlig triss! Den skulle kunna vara fotad i Málagas Botaniska Trädgård! Jag har tidigare lagt in en bild på Bambu Negro därifrån och jag tror att det kanske är samma som du har med här! Änglatrumpeten är också fin. Jag har sex st här hemma i Sverige som har övervintrat och ska försöka kånka ut dem i trädgården så snart som möjligt!

B i r g i t t a sa...

Oh så exotiskt och spännande! Är det änglatrumpet i mitten? Min favorit blir träden - så vackra - ljuset förhöjer dessutom. Störtskön bild :)

Cissi sa...

Vilka härliga bilder. Det är svårt att välja men favoriten blir nog den sista.

Veronica sa...

Aj då, har du gjort dig illa? Jag hoppas du kryar på dig snart!!!
Är det en ängla trumpet jag ser!!! De är ju så vackra!! Jag brukar ha dem till sommaren och man kan inte sluta titta på dem!!!!
Otroligt härliga bilder!!! Längtar till sommaren nu så man får börja fota lite blommor =)

Gunvor sa...

Helt otroligt vilka vackra bilder du bjuder på. En underbar triss!Är det en trumpetblomma den vita vackra månntro! Just nu är jag hos Helena i sthlm. och snusar på lilla söta Ellie. Tänk att jag äntligen kom iväg hit!Hon är underbar må du tro säger malliga mormor! Ha det skönt trots att vintern är på väg.Men sommaren ska du väl tillbringa i Sverige?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...