8.11.08

Veckans fönster


Veckans fönster är från MAP, Museu de Arte, i Pampulha strax utanför Belo Horizonte. En hel radda med fönster. En vacker byggnad med böljande former från 1940-talet som jag skrivit om tidigare. Se här.
Byggnaden användes först som kasino men är numera ombyggd till konstmuseum. Vill du se flera fönster eller kanske själv delta så titta in hos Susanne.

9 kommentarer:

Susanne sa...

Jo, de fotona du visat tidigare minns jag. Det här fönstret är ett riktigt utsiktsfönster som inte alls känns som det är så pass gammalt som från 1940-talet. Fin bildvinkel du fått med linjerna som löper likadant både uppe och nere. Det blå på fönstret - är det tonat glas? Och varför så blått?

Ninni sa...

Susanne: Den turkosblå färgen på fönstren är bara en tillfällig dekoration upptäckte jag senaste gången jag var där, för ett par veckor sedan. Nu hade man tagit mönstret från det blå-vita kaklet som man kan se nere till vänster i bilden(ännu bättre i förra inlägget)och gjort ett siluettmönster och klistrat upp i fönstren. Det byts kanske beroende på utställningen som finns där just för tillfället. Annars tyckte jag att den turkosblå färgen var ganska fin mot naturfärgerna i inredningen.

Niklas sa...

Jag håller med Susanne, riktigt fina linjer du har fångat här! Ljuset är underbart och jag tycker att det blev så snyggt med den blå reflektionen på golvet.

Trevlig helg!

Della sa...

Vilken vacker form det är på linjen som fönsterraden bildar. Jag tycker att det är fint med det turkosa/blåa i fönstren. Det gör kanske att man ser mer på linjerna innanför fönstret.
Nu ska jag också leta upp en fönsterbild att visa.

Karin A sa...

Vilket fönsterparti! Mycket vacker bild och fint fångad. Hoppas du får en fin och trevlig helg. Klart du ska pröva att baka bullarna... :)

Kram Karin

annette sa...

Så snygg bild, verkligen skön form med den böjda formen som Du lyckats fånga!

Ha en skön lördag!

//annette

Eva sa...

Hej Ninni,

Läckert! Precis som jag sa till Susanne så behöver du inte heller ta fler fönsterbilder i år. Kvoten är fylld med alla dom rutorna. ;o)
Må så gott!
//Eva

Anonym sa...

Vilka sköna linjer!
Vem fastnar inte för detta vackra utsiktsfönster med massor av fönsterrutor i.

Lusthuset sa...

Vacker fönsterbild med så fin balans. Moderna, ja det verkar modern även om det är från 40-talet är inte helt fel det heller. Vi har ett konserthus här i staden (Helsingborg) som också är från den tiden och som verkar helt modernt. Ha en skön helg. Kramar!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...