9.2.09
Några flera bilder från vår promenad igår.
Det regnar och åskar kraftigt varje eftermiddag och det hinner aldrig torka upp ordentligt. Mossan växer och frodas och stenbeläggningen på de branta vägarna blir halkig. Luften är fuktmättad och känns så nära ett regn det kan vara utan att regndroppar faller.

28 kommentarer:

pudelflicka sa...

Vilka vackra bilder du visar från promenaden.
Kram Hedvig

Anonym sa...

Vilket kärleksfullt träd/kärleksfulla träd! Och blommorna på bilden längst ner - hur läckra som helst. Vad är det?

Camillas Foto sa...

Härliga bilder, den på fjärilen igår var härligt fartfylld. Mossa är så vackert, gillar den fantastiskt fina gröna färgen.
Ha det bra
Camilla

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Du hittar alltid så fina detaljer och motiv att fotografera! Jag blev mest förtjust i den tredje bilder med mossan, så härlig färg. Det är inte särskilt mycket färg här i Stockholm nu, mestadels grått och trist. Fast just idag är det faktiskt strålande sol, så i alla fall himlen är blå och vacker =)

Nettan sa...

VÄLDIGT vackra bilder, och lite märkliga,
Den med dom vridna grenarna, och bilden under
var häftig.

Ja, här är nederbörden i form av massor av snö!
Ha det så bra// Nettan

Anna sa...

Mmmm Ninni jag är med dig..du vet jag går där tät bakom dig..vi ser skönheten på samma sätt du och jag..det är därför jag följer dig..och du..jag njuter av varje steg..

nettan sa...

Jo, det ska vara 3 dl filmjölk
// Nettan

annette sa...

Så underbara bilder, så tätt omslingrande grenar har jag aldrig sett, den gröna mossan underbar, fjäriljsjakten skulle jag velat vara med på;)
Söderköping är verklgen värt ett besök men helst sommartid då det är folk och rörelse vid Göta Kanal och den lilla staden bjuder då på vackra trädgårdar och mysiga cafeér och uterserveringar, även en berömd glasskiosk vid namn Smultronstället.
Ha en skön tisdag!
annette

Anja sa...

Så roliga bilder du ser på din promenadväg.
Varm och fuktigt i luften - inget för mig!
Vet du att jag har runt 10 grader i sovrummet så här års! Är. som sagt, ingen "fan" av varmt klimat.

mvh, Anja

Lusthuset sa...

Vilka bilder!!! Den första kan man ibland hitta något liknande i skogen om en kaprifol snott sig runt en trädstam och sedan bara stelnat till...alltid lika fantastiskt. Den sista lilla blomman var ju fin. Vad är det?? Ser nästan ut som en gräslilja eller något ditåt. En sådan skulle jag vilja ha i trädgården, men nu bor jag ju i ett kallt klimat så då är det väl kört. Ha det bra. Kramar!!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilka läckra foton! Är andra bilden något gräs eller vad kan det vara? Fotot på fjärilen blev väldigt snyggt, även om det inte var tänkt att bli just som det blev :-)
Ha det så gott.

Randi sa...

Helt underbara bilder!
Vilken spännande skog - älskar den första bilden - helt underbar!
Kram Randi

Della sa...

Du, dom bilderna! Jag hoppas att du vet att du är fantastiskt bra på det här. Inte bara bra utan BRA!
Hur är det med årstiderna? Regnar det så där bara för att det är sommar, eller är det liknande under andra delar av året?

HelenJ sa...

Åh vilka fina bilder! Särskilt mossan blev jag helt betagen i.
Jag vet hur det känns, med nästan 100%-ig luftfuktighet. Tvätten torkar inte, lakanen känns fuktiga att lägga sig i, det droppar nästan från träden... Föredrar (nästan) den torra kalla luften här hemma nu.
Ha det bra.
/Helen

Karin sa...

Vilka fina bilder! Helt otroliga blommor i den sista. Vad är det för något? / Karin

Veronica sa...

Vad härligt vackra bilder! Mossan är ju helt underbar och bilden med det tvinnade, är det grenar eller? Blommorna är ju hur vackra som helst!
=)

Ninni sa...

Tack snälla för alla kommentarer!
Några svar på era frågor:
Den sista bilden tror jag är något slags gräs. Resten av växten ser så ut. De vita "blommorna" eller vad man ska kalla dem är bara cirka 1-2 cm i diameter. Höjden på växten är ungefär 20 cm.
Här i Minas Gerais där vi bor är det sommar/regnperiod (dec-mars) just nu annars är det ovanligt torrt klimat här. M.a.o ganska behagligt för oss nordbor.
Men i år har det slagits regnrekord så det är därför som det är så oerhört fuktigt just nu. I mars avtar regnen och då blir det behagligare luft.
Vintern här(juni-aug) är jätteskön med svalare nätter och sol och drygt 20-25 på dagarna.

rajson sa...

Du får spara massor av Brasilienfoton så du kan fortsätta och visa oss dessa spännande bilder även när ni flyttar hem!
Första fotot är som från en trollskog, spännande.
Vintern har Sverige i sitt grepp.Tittade på bloggen från förra året och då blommade det redan i rabatterna!
Man får ta som det kommer.Blir desto mysigare när det äntligen blir varmare!
Ha det gott!

Nattsyrran sa...

Fantastiska bilder. Snacka om kontraster... Här hemma har vi snö i massor och -10. Brrr....
Kram

Ninnie sa...

Jag trodde vid första anblicken att det var bilder från en "vanlig" svensk skog! Men när jag ser de där blommorna längst ner känner jag inte alls igen mig...Vackra skogdoftande bilder!
Synd att du inte lyckades fånga fjärilarna på bild, de var säkert mycket vackra! Jag var på en flodtur i Grekland en gång, på fastlandet. ( ja, fast jag var ju I vattnet, i båten, på floden...blev lite konstig formulering här...!) Där flög-i mina ögon ialla fall-jättelika skimrande blå fjärilar Över vattnet. Jag fotograferade dem med min gamla vanliga kamera, hade ingen digital på den tiden. Bilderna som jag fick sen visade mest bara vatten o vass o annan växtlighet, de stora fjärilarna syntes knappt...

Marie Carpe Diem sa...

Hej N. Så underbara bilder du tar. En fröjd varje gång jag kikar in hos dig. Tack för att du tar dig tid och hälsar på hos mig. Ha en fortsatt bra vecka.

Karin A sa...

Vilka underbart vackra bilder Ninni! Snygga färger, skärpedjup och ljus. Just nu önskar jag att jag var i Brasilien eller någon annanstans där det är grönt. Börjar nästa tröttna på att fota det bruna, gråa och gröna...(fast mitt nästa inlägg blir nog grönt). Ha det gott! Kram Karin

Anonym sa...

Det var fyra underbara bilder. Dock fyra bilder med mycket olika karaktär.

Snyggt ljus men lite dova färger!

Tack för din kommentar igår!
Jag vill bara lyfta själva kommenterandet. Från "Fin bild" till varför man tycker det är en fin bild. Tar man sig tid att skriva att det är en fin bild tycker jag att man hinner skriva varför också. Men det är bara min åsikt!

I mitt fall behöver man inte vara rädd att såra mig. Jag har fått hård kritik på mina bilder mellan varven på andra forum. Men den kritik som är bör vara konstruktiv annars är det ingen mening!

Ha en underbar dag!
akson

Anonym sa...

Cara Ninni,

Tropiskt och alldeles underbara bilder. Mossrannan blir min favorit. Var ocksa ute i regnet for att leta bilder pa rotter m m. Fick lov att kassera samtliga. Passerade inte min mans nalsoga. Sa kan det ga.... Bacione, Ingrid

Annika Christensen sa...

Ohh vad grönt och skönt!
Det är det inte här precis. Inne på fönsterbrädan är det grön men ute är det skitig snö.
Alltid glad när du tittar in till mig och ger en kommentar det värmer så i hjärtat.
Ha det gott
Annika

micke bergling sa...

Skulle göra mycket för att just promenera där nu.. utanför mitt fönster så är detmycket mycket snöööö, vackra färger i dina bilder..tack för att jag får se det.

Love Your Homes sa...

Oi Ninni,
nu har jag haft problem med kommentarer ett bra tag, börjar känna mig lika ihopsnörd som stammen, men förhoppningsvis om jag lyckas idag blir jag lika utblommad o glad som sista bilden.
Grande abraco,
Ingela

Mors Deka sa...

Härliga bilder! Så grönt och skönt. Det dröjer nog att bra tag till innan vi kan njuta av sånt här. KRAMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...