8.7.09

Årets första besök på Wij


Regntungt, blåsigt och kallt var det i Ockelbo idag när vi besökte Wij trädgårdar. Inte något roligt fotoväder med en grå himmel och växter som vajar i vinden. Rosorna som är som finast nu i rosenträdgården nickade av tyngden alla regndroppar och gräsen låg i drivor.
Nu måste det bli ytterligare ett besök eftersom vi missade Ulla Viottis utställning i valsverket. De hade precis stängt när vi kom dit! Då hoppas vi på ett vänligare väder.
Bilder från mitt besök på Wij förra sommaren hittar du här.

37 kommentarer:

Kerstin sa...

Trots regnet så blev det ljuvliga bilder. Gillar framförallt den tredje bilden nerifrån. Så vackert med alla droppar som vilar sig på bladen. :)
Ha en fin torsdag.

Anna tassar in.. sa...

Ninni himmelska bilder..så fint så vackert som bara du kan..dropparna du..mmm ..kan tro att det är ett nöje att besöka det där stället..

Hur är det att vara hemma i Sverige?
Är det gott..är det härligt..eller längtar du tillbaka?

Chesney sa...

For a rainy day you sure captured some bright and cheery pictures!!

Della sa...

Kanske inget roligt fotoväder men väldigt fina bilder blev det.
Här spöregnar det, så det är nästan så det är trevligt att sitta inne på jobbet. Nästan.

Photos by Storm sa...

Jag tycker vädret gjorde dina bilder ännu vackrare. Svårt att välja några favoriter för alla bilder tillsammans bildar en helhet. Sista bilden samt näckrosbladet(älskar näckrosor) stannade jag dock lite extra vid. Ha det bra och hoppas ni får lite sol nu. Runt om oss ser vi mörka moln och hör muller men det kommer sällan hit/kram Lis

PhotosbyKarolina sa...

men det blir vackra bilder med regnet!

Olga T sa...

Vilka sköna bilder!! Synd att det regnade det vill man inte när man besöker en trädgård, men bilderna har verkligen blivit bra!

Ulla sa...

Bilderna blir verkligen vackra i det regntunga vädret. Inte så roligt att fota i kanske, men färgerna blir mer mättade och inga hårda kontraster.
Ljuvliga bilder!

Love Your Homes sa...

Jisses Ninni, vilka otroliga bilder.

Eu vou aproveitar,

bjs Ingela

Bibban sa...

men Ninni..så mycket fina bilder i ett enda inlägg. Det är ju inte klokt va mycke fint jag fick att titta på
Kram Bibban

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Gillar husväggen med säden, gillar regnfönstret, vattenkannan, bladet i pölen. Underbara - härigt att se.

Mia sa...

Vilka vackra foton du tagit, de är så mysigt på wij trädgådar. Vad har du för kamera? Jag tycker också om att fotografera, en utav mina största hobbys. Men är dock ganska ny i fotovärlden :) Köpte min systemkamera för drygt ett år sedan, en canon EOS 400D.

annette sa...

Ja,Du Ninni det skall vara Du som lyckas bjuda på så underbara bilder från den vackra trädgården och omgivningarna på Wij när det regnar, sitter och njuter med regnet vräkande ner utanför fönstret, helt suveräna bilder allihop, ingen favorit för alla visar sin del av en vacker helhet från Wij!
Ja, det regnade rejält den dagen Du var här i trakterna, funderar just nu på om det varit uppehåll sedan dess!? Men Du har bara 11 grader varmt, vi har faktiskt 12.4;)
Det var det här jag var lite rädd för när det var så fint i fjorton dagar, nämligen att sommaren skulle ta slut efter det!
Jag jobbar även nästa vecka, tungt just nu med massor av jobb och reducerad styrka, sedan blir det begravning nästa fredag, blir en svår dag men skönt att den blir avklarad då, så får man försöka smyga in lite semesterkänsla därefter.

Ha det så bra det går i regnvädret och kylan, Ni kanske drar tillbaks till värmen snart förresten?

Kramar!

annette

Livet på Citronodlingen sa...

Jag tycker att bilderna är jättefina ändå, och vattendroppar kan ju bli väldigt effektfullt!
Dropparna på de små gröna bladen ser ut som små glaspärlor!

Mia sa...

Ja de stämmer bra de att jag sökt in på sjuksköterske programmet :) Hoppas verkligen att jag kommer in! :)

Maria/mamma med kamera sa...

Tänk att regn kan vara så vackert. Gillar alla bilder, men kanwke mest fönstret med regn på.

Karin sa...

Så många härliga bilder från Wij (som jag fortfarande vill besöka!). Det har verkligen inte varit något bra fotoväder här heller de senaste dagarna och som du skriver kräver ju makro okej väder. Fast vatten och droppar på närbilder är ju underbart vackert och bilden på dörren här är verkligen annorlunda och fin!

Jag slog till på samma Tamron som du har. Hade ju tänkt köpa i USA men fick det faktiskt billigare hemma (min lokala affär hade kvar till kanonpris!). :) Tyvärr verkar det inte fungera på 2.8 med D50 men jag är mycket nöjd annars.


Ha en fin helg! Kram Karin

Erik sa...

Wow, imponerande hög kvalité på denna mångfald fina bilder med dina fotointryck från Wij trädgårdar. Verkar vara en plats du gillar :-) Vädret må ha varit lite tråkigt, men dina foton, uj uj. Underbara närbilder, som det med dropparna på bladen. Eller den överblommade rosen där blad lossnat. Kvar är något som liknar en prinsesskrona, sött. Brukar inte lockas av växtlighet så mycket, men dina foton skulle säkert kunna väcka intresse även hos en död, om liknelsen accepteras (och förstås, det är positivt). :-) Även om vädret ibland är så där trist (som svensk sommar brukar innehålla, för att ge variation) så hoppas jag din vistelse här i Sverige varar ett tag till, så jag kan få se mer vackra "hemlandsbilder". (Det är inget fel på Brasilien, men mitt hjärta finns här i Sverige och dina foton senaste tiden har gett mig många njutbara stunder!) Tack Ninni. :-)

NatureFootstep sa...

vilka ljuvliga bilder.
Fönstret, näckrosbladet och bilden nder den. Det ser ut som en sådan där vattentrappa.
Urläckert :)

Catherine sa...

Oh~Your photos are stunning!
Beautiful work, love your eye for color & detail!
Cat

Annika Christensen sa...

Ohh vad jag njuter av dina bilder.
Har aldrig varit där men så fint du visar.
Ha det gott
Kram
Annika

gitsie sa...

Vilken makalös fotograf du är, bilderna är fantastiska. Såg du vår prinsessa något då? ;) Kram

Camilla Alvén sa...

Hej!
Även om det inte var roligt fotoväder så tog du underbart vackra bilder.
Ha det bra
Kram

Della sa...

Det verkar som om dom skickar ut antagningsbeskeden till kursen lite successivt , inte alla på en gång, så jag håller tummarna för dig. Du kan ju gå in och titta på studera.nu om du har det aktiverat. Där står det.

Rajson sa...

Hoppas regnet har lugnat ner sig hos dig för det verkar ha förflyttat sig hit.Men det är nog bara bra så jag hinner få ordning här hemma innan det blir Frösakull i sol(?).
Dina foton från denna spännande trädgård(besök står på önskelistan)har inte blivit lidande av regnet. Ger bara lite krydda åt bilderna!
Du undrarde över om vi hade bokat boendet på "luffen".Både ock. Nackdelen att boka är att man har svårt att veta hur läget är och man vill stanna på orten en bestämd tid. Nu blev ju maken så förälskad i Cinque Terre att vi skippade extra nätterna i Florens och då var det en fördel att vi inte bokade fullt ut.Sen tillhör jag den lite negativa typen som oroar mig för att det ska var fullt osv.Men åker man när det inte är värsta högsäsongen är det inga större problem. Speciellt om man inte är helt beroende av prisläget.
Nu ska vi ha lite "fredagsmys" med döttrarna som förr i tiden.
Ha det gott!

YATZYSYSTRAR sa...

Härliga sommarbilder! Lust att anmäla dig till veckans blogg hos oss? :)
http://yatzysystrar.blogg.se/2009/july/anmal-dig-till-veckans-blogg.html

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Ojoj, vilken härlig bildsvit från Wij! Du tar bara bättre och bättre bilder och jag säger som några andra har sagt här, att jag tycker regnet genom dropparna bara har gett bilderna mer karaktär!

Hoppas du får en härlig helg!

Katarina sa...

Kanske inte så roligt väder för trädgårdsbesök, men definitivt perfekt fotoväder! ljuvliga bilder!!!
Katarina

Lusthuset sa...

Underbara bilder från Wij trädgårdar. Det har alltid stått högt på min önskelista att besöka detta ställe, men eftersom det är en bit upp i vårt avlånga land så har det inte blivit av ännu......men hoppas kan man ju alltid. Helt betagande vackert. Ha en skön söndag. Kram!!

Marianne sa...

Även om det inte var roligt fotoväder blev det väldigt vackra foton!

Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Så fantastiskt fina bilder!

Veronica sa...

Ett ord! Underbart!!!Gillar verkligen regndropparna i bladen, så vackert!!
=)

Brita sa...

Vilka härliga bilder! Helt fantastiskt underbara droppar.

Susanne sa...

Oj, ljuvliga bilder. Digitalis är en sådan fantastisk växt!!!

Cecilia sa...

Oj Oj Oj så fint.

Fundera grönt sa...

Åh vad fint! Har aldrig varit där...

Mia sa...

Bilder säger mer än ord, men jag måste ändå säga: Vilka underbara bilder! ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...