31.1.09

Veckans fönster


Veckans fönster kommer från en liten kyrka som ligger i en park i Belo Horizonte några kvarter från oss. Det är en liten fin byggnad av rött tegel och med blyinfattade fönster runt om. Jag trodde att det var ett litet lusthus innan jag kom närmare och såg in i byggnaden.
Jag har ännu inte vågat fotografera inne i kyrkan, det känns inte rätt. Är dörrarna öppna så finns det alltid bedjande människor där inne.
Flera fönster finns att se hos Susanne

18 kommentarer:

Anonym sa...

Ett pusselfönster ;-). Jätte fin bild.

Anonym sa...

oj, det var verkligen speciellt

Anonym sa...

jag tycker mycket om kyrkor...de är ofta vackra... den här kyrka var en sådan.. tycker att du skall foto inne från! vad skulle de göra? du vill ju bara visa det vackra...

Anonym sa...

Vilket underbart vackert hus. Jag kan förstå att du först trodde att det var ett lusthus.
Fönstret är helt fantastiskt vackert! Vilket hantverk!

Jag förstår din känsla för att fotografera inne i kyrkan. Men gå in och sitt där med kameran och besökarna kommer troligtvis att vänja sig vid att du befinner dig där. Sedan är det bara att knäppa lite bilder om det är ok med de som driver kyrkan förstås!

Ha det underbart där borta på andra sidan klotet! akson

Gunilla sa...

Vilket fint fönster och ovanligt för att vara på en kyrka.

Ha en bra dag

Gunilla

görel sa...

Vilken rolig arkitektur, så annorlunda vad vi kan se i Europa, eller åtminstone Skandinavien!

Ibland önskar man att man kunde vara en fluga på väggen med en ljudlös kamera, det finns så många tillfällen man skulle vilja ta en bild, men då man tycker att man tränger sig på. Förutom att man får tänka på var man visar bilden förstås också, men det går inte att komma ifrån att det är väldigt intressant att fotografera människor!

Anna tassar in.. sa...

Ja men va..himmel hur mycket vackert finns det i din stad..det är bara att gå en sväng så är minneskortet fullt eller..du så fint..lite fönstergalen är jag ju..du underhåller mig Ninni vet du det..du gör mig varm och glad..thank you.

Monica sa...

Vilket vackert och detaljerat fönster..kan inte vara roligt att tvätta :) Trevlig Helg
Tjingeling
Monica

Monkan sa...

Oj här kan man snacka fönster.
Monica

Susanne sa...

Ja, jag har nog skrivit det förut, men upprepar ändå: Dina vackra foton från Brasilien gör mig mycket sugen på att upptäcka landet, speciellt dess arkitektur. Och så skulle jag ta mängder av fönsterfoton. :)

Anonym sa...

Känner samma sak inne i kyrkor där bedjande människor finns, jag vill inte störa. Vilket ibland gör att insidan inte blir fotograferad. Så var fallet med domkyrkan i Terracina.
Lustigt och vackert fönster. Kul att själva fönstren inte är plana. Hmm, hönsnätsgaller framför fönstret för att det finns busiga stenkastande människor eller..?

Ulrica sa...

Vackert fönster men synd att det är galler för. Det är en knepig avvägning det där med hur mycket mans stör i en kyrka. Men om det inte pågår någon cermoni av något slag så brukar jag plåta på, så diskret och försiktigt jag bara kan.

Anonym sa...

häftigt fönster! förstår att du känner lite obehag inför att gå in och börja fota med en massa bedjande människor där, det skulle jag med göra.

anna of sweden sa...

Oj då, ja där kan man ju verkligen tala om fönster.

Karin sa...

Jag har också svårt att fotografera inne i kyrkor men kan tänka mig att det är helt fantastiskt när ljuset faller på de där blyinfattade rutorna. Ha en fortsatt skön helg! Kram Karin

Anonym sa...

Välkommen över till mig och hämta... Den är du värd. KRAMEN!

Pumita sa...

Rätt modernt för att vara katolskt, eller?

vivan sa...

Så underbart vackert , med "jesusgestalten" i bakgrunden!
Hoppas du kan fota inifrån och ut med!
Kramen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...