Ibland längtar jag verkligen efter att baka. Oftast blir det matbröd men den här gången ville jag något gott till te och kaffe så då blev det biscotti. Receptet kommer från Anna Bergenströms bok "Annas mat" men finns också här.
Tur jag har hunnit äta innan jag hamnade här hos Dej;)
Biscotti är något jag verkligen är svag för, och när jag ser Dina bilder så känner verkligen hur sugen jag blir. Ser nästan godare ut här än i verkligheten. Har själv bakat just dom här med receptet ur Annas Mat, i den boken finns mycket bra att hämta! Kommer Du till Norrköping så är nästan ett besök i Knäppingborg nödvändigt, ligger i närheten av Inustrilandskapet, snett över gatan nästan, sett från Konserthuset. Fantastiskt område som finns i lokaler/hus, som renoverats under senare år. Små fina inredningsaffärer, manuell ost, fisk och köttaffär, finns oxå matställen med underbart god mat, bl.a en fiskrestaurang. Klart jag hälsar till Linköping, skall dit imorgon oxå!
I love the composition and the black and white processing in that first image...it makes me remember when I used to make kolaches w/ my grandma! That bread look mouth watering delicious - how I love bread...I can just about smell it! :)
Visst är det härligt att baka. Här hos mej går bakningen lite i perioder, mycket beroende på tid och ibland inspiration. Annas mat är favoritkokboken som används mest här hemma också, visst är den bra? Dina bilder platsar i vilket matreportage som hellst.
Oj, så gott! Italienska mandelskorpor... nu börjar det vattnas i munnen. Formligen älskar dem, kan äta dem som godis. ...får jag ta' en till...? Fina bilder.
Saknas bara Vin Santo att doppa skorporna i. Sol ute och, tack vare Ditt fina foto, sol inne. Men har ar ganska kallt igen. Tar en dagstur till Rom, innan turiststrommen. Trevlig arbetsvecka o bacione, Ingrid
Det är kul att baka biscotti. Jag har tänkt på det ett tag men inte kommit till skott. Som du vet är jag också förtjust i Annas recept - ska kanske ta mig en titt i boken. Fina lockande bilder....
24 kommentarer:
Tur jag har hunnit äta innan jag hamnade här hos Dej;)
Biscotti är något jag verkligen är svag för, och när jag ser Dina bilder så känner verkligen hur sugen jag blir. Ser nästan godare ut här än i verkligheten.
Har själv bakat just dom här med receptet ur Annas Mat, i den boken finns mycket bra att hämta!
Kommer Du till Norrköping så är nästan ett besök i Knäppingborg nödvändigt, ligger i närheten av Inustrilandskapet, snett över gatan nästan, sett från Konserthuset.
Fantastiskt område som finns i lokaler/hus, som renoverats under senare år. Små fina inredningsaffärer, manuell ost, fisk och köttaffär, finns oxå matställen med underbart god mat, bl.a en fiskrestaurang.
Klart jag hälsar till Linköping, skall dit imorgon oxå!
Ha en bra kväll!
Kram!
annette
Hej Ninni!
Du borde få en fast anställning i någon glassig matlagnings magasin! Så LÄCKERT! /Anja
Rena Allt om Mat och Elle Mat & Vin i ett liksom..himmel vilka goa bilder..jag blir helt betagen..så trevligt som det bara kan vara hos Ninni..
I love the composition and the black and white processing in that first image...it makes me remember when I used to make kolaches w/ my grandma! That bread look mouth watering delicious - how I love bread...I can just about smell it! :)
Beautiful shots!
Greetings.
Visst är det härligt att baka. Här hos mej går bakningen lite i perioder, mycket beroende på tid och ibland inspiration. Annas mat är favoritkokboken som används mest här hemma också, visst är den bra? Dina bilder platsar i vilket matreportage som hellst.
ljuvliga bilder. jag gjorde saffransbiscotti i julas och råkade äta upp allt på två dagar. mums!
Mums så gott det ser ut. Jag har bara bakat hennes saffransskorpor, tror jag måste pröva även detta recept.
Herregud vad gott det ser ut! Som jag ska baka biscotti när jag kommer hem. Vad är det där i glasburken bakom? Ser ut som oststänger!
Ser gott ut! Fina bilder!
Jag blir såååå hungrig!
Vilka fina bilder!
Mvh Halina
Mums!
Åh, ser riktigt smaskigt ut det där!!
Kanske jag ochså får lite inspiration att dra igång en dag...
Kram♥
Oj, så gott! Italienska mandelskorpor... nu börjar det vattnas i munnen. Formligen älskar dem, kan äta dem som godis. ...får jag ta' en till...? Fina bilder.
Ha en bra dag, duktiga bakerska!
Birgitta
Fantastic shots!! Salut!!
Francesc,Barcelona
http://balapertotarreu.blogspot.com
Cara Ninni,
Saknas bara Vin Santo att doppa skorporna i. Sol ute och, tack vare Ditt fina foto, sol inne. Men har ar ganska kallt igen. Tar en dagstur till Rom, innan turiststrommen. Trevlig arbetsvecka o bacione, Ingrid
Hej!
Även om det smakade säkert jättegott är också din bilder en njutning :)
Kram /Bea
Linköping hälsar tillbaks;)
annette
Mmmm! Så goda de ser ut! Jag bakade de där en gång, de blev goda men liet för hårda tror jag...Nu blir jag sugen på att baka dem igen!
sv: mm! det tycker jag att du gjorde helt rätt i! saffran är ju så gott, synd att det används mest till julen.
UNDERBART FOTOGRAFI!
Jag började nyss fota själv. Köpte min första DSLR för nån vecka sen. Jag skriver min blogg ifrån San Francisco!
Det är kul att baka biscotti. Jag har tänkt på det ett tag men inte kommit till skott. Som du vet är jag också förtjust i Annas recept - ska kanske ta mig en titt i boken. Fina lockande bilder....
Sådana här italienska cantuccini är jättegoda! Mummms ...
Blir nästan sugen på att baka själv när jag ser dina bilder.
Fantástica!!!
Skicka en kommentar