26.10.08

Fototriss - sött




Sött är en smak som brasilianare uppskattar. Här sötas det mesta. Med socker eller sötningsmedel. Nästan all juice som man köper är sötad.
På den översta bilden är det torkad frukt , aprikoser och russin. Sött och gott och ganska nyttigt.
Bilden i mitten visar några av mina favoritgodisar här, den mjuka vita nougaten med olika typer av nötter, cashew är godast. Mörk choklad är ju alltid gott och just den här från Europa är ju inte såå söt...men väldigt god.
Frukt och bär kan ju vara väldigt söta i smaken. Här är det en Cacifrukt eller Sharon som vi kallar dem hemma i Sverige.
Flera bilder av smaken sött hitts på Fototriss.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder, gillar sista bilden.
Den ser läskande god ut!
=) ha en skön dag!!
Veronica-ifokus

Anonym sa...

Mmm.. vilka smarriga bilder det varit idag !
En söt frukt kan ju alltid slinka ner...
Ha en bra söndag !

Anonym sa...

Jättesnygga foton alla tre! Härliga!

Anonym sa...

Suck.. nu börjar det bli kris får gå o söka i mina gömmor.. bild två och tre ihop.. jisses vad gott det skulle vara. Mycket frestande bilder =).. ha en skön söndag..Monica

GANSKA LAGOM sa...

Vilka fina bilder. Gillar din sista bild. Väldgt fin och detaljrik.

annette sa...

Bilderna i sig är så underbara och tolkningen också jättefin, bild nr. två blev en favorit även om det var svårt att välja!

//annette

Anonym sa...

Nougaten på mittbilden liknar den sicilianska torroncino lite grann, även den fylld med nötter och hemskt god :o)

Anonym sa...

Jättefina bilder alla tre! Den första med aprikoser och (sultan?)russin blir min favorit här hos dig
Kramis

Anonym sa...

Supersnygg tolkning av veckans tema! Den sista bilden tilltalar mig mest, då den har fina färger och snygg komposition.
// Mia

Benita sa...

Jättesöta bilder alla tre.

Lusthuset sa...

Så härligt med så vackra bilder på sött (och gott). Torkad frukt, choklad och nötter är ju både vackert och nyttigt. Jättefin tolkning. Ha en bra vecka. Kram.

Monica sa...

Fantastiska bilder...snålvattnet rinner till. Det ser sååååå....gott ut!
Tjingeling
Monica

Lotta 8`) sa...

Goda sötsaker du visar - den där nougaten skulle jag gärna smakat på! och bilden blir även min favorit, fina färger. Ha en bra dag 8`)

Anonym sa...

Jättefin tolkning. Jag tycker den översta bilden ser såå smarrig ut med aprikoser o russin så den blir min favvo! Mittenbilden är inte dum den heller...jättegott!

Photos by Storm sa...

Åh, jag älskar fudge och den här ser verkligen god ut. Sharonfrukt är också en favorit men inte lika mycket som fudgen. Ha det så bra/Lis

Anonym sa...

Jag "älskar" nougat och nötter. Sharon använder jag ofta i sallader för att få med en söt smak, gillar den speciellt till kötträtter.

Torkad frukt är något jag aldrig använt mig av. Jag gilar dina foton och de två sista mest kanske med tanke på min egen smak...

Avsändare Margareta

Anonym sa...

Cara Ninni,

Jag tar sultanrussinen. Mums! Smakade en mjuk kaka gjord på Kakifrukt häromdagen. Inte dum! Kakifrukten på Din bild är vacker. Här i trädgårdarna hänger de som ruttenfrukt. Men god i kaka! Bacione, Ingrid

Pia sa...

Härliga och vackra foton som vanligt hos dig!! Favoriten blir Sharonfrukten!! Jag älskar dessa ljuvliga frukter!! Må härligt i veckan som kommer!!

Lilla huset på prärien sa...

Åh så vackra bilder!! Det är inte ens lönt att delta i fototriss - man ligger verkligen i lä när det gäller dig ;) Det ser himla smaskigt ut dessutom... alltihop!

Kram Jenny

Monkan sa...

Läckra bilder på läckerheter :-) Superfina bilder som vanligt. Nummer två är min favorit.

Anonym sa...

M mmm dina bilder är ju som socker för mig...sockerberonde är det risk för att jag får här...så vackert som bara du kan..åh...galet fiiiint. Vad jag är glad i din blogg..

Anonym sa...

Uppskattar den genomgående färgskalan i din triss. Känns genomtänkt (vilket jag tyvärr inte lyckades med själv) och främst första och sista bilden är riktigt vackra. Den första bilden, ja så brukar faktiskt min egen kropp se ut, efter ett skönt, varmt bad ;-) Här är det riktigt busväder, burr! Det sista fotot faller mitt val på, lite ovanlig exotisk frukt. (Har faktiskt aldrig prövat Sharonfrukt...) Vackert fruktkött.

Della sa...

Som vanligt helt enorma bilder från dig! Jag undrar hur du gör egentligen. Du har en verklig fotografblick.
Den svartvita bilden för uppgift 3 har jag som plan att lägga ut i morgon på Utan ord. Jag fick den godkänd nu på eftermiddagen (jippiii!).Jag började kursen den här terminen och är på lektion 9 nu. Det är verkligen jätteroligt att lära sig.
Jag har fortfarande problem att få kontakt med din blogg lite då och då. Inte varje gång, men oftast. Mystiskt...

Anjas Hill sa...

Oj, oj, vad det vattnas i munnen! Vi "tjejer" gillar sött - den saken är klar!

mvh, Anja

Karin sa...

Den här gången sitter jag inte bara och gapar pga. av dina fina bilder (som vanligt jättefina!) utan också för att det ser så himla gott ut. Den där nougaten skulle jag vilja smaka. Mums! Och sharon - det är en av mina favoriter. Fast jag har "lärt mig" att Kakifrukt och Sharon är två olika men närbesläktade frukter. :) Ha en härlig kväll! Kram Karin

Anonym sa...

Oj, oj, oj så vackert du har arrangerat de söta "modellerna"! Gillar choklad och nougatbilden bäst. Av nån anledning så visste jag att du inte bodde i Sverige när jag såg det! Exakt det godiset ser jag mycket av här också i Kalifornien, nämligen... Ha en bra fortsatt helg!

Anonym sa...

Hmmm, sharonfrukter gillar jag :D

Jah Hollis sa...

Snygga stilstudier av sötsaker. Min favorit är bilden på den ituskurna frukten. Den har ett fint mönster inuti.

Mia sa...

Vilket ögongodis. Skulle kunna sitta och titta på dina bilder i timmar känns det som. :)

Favoriten för idag får bli den sista, på frukten. Mums!

Anonym sa...

Vilka otroligt fina bilder! Snyggt komponerade också! Jag kan verkligen inte välja ut en favorit. Mörk choklad är dock mitt bästa... Men alla var så fiiina!

Anonym sa...

Vilka snygga foton! :-)
Nummer 2 blir min favorit då jag är svag för choklad och nougat.

/Anna

Anonym sa...

Läcert och sött i nästan överkant!
Sharon är en av mina favoritfrukter.Är allergisk mot många men denna brukar gå bra-jättegott.
Trean blir min favvo idag inte bara för ovan utan att jag gillar oftast "rena" foton som denna.
Mölndals besöket blev lyckat!Som dom kämpade på plan och alla verkade ha så kul på kvällen.Värmde nu när vi ändå hade jobbat en hel del för att få ihop detta.
Nej nu väntar efterlängtad förmiddagsfika.Murrig måndag med blåst och en skätt då o då.Du behöver inte längta hem!
Kramar!

Klimakteriehäxan sa...

Ujujuj.Det där hade man inte velat se ... jag är nog sockerberoende, trots allt ... för mmmm så goda saker du plåtat den här gången! Sharonfrukt är ljuvlig, fast onödigt dyr här i Svedala. Och den där nougatvarianten ä väl att betrakta som direkt livsfarlig! Spanjorerna bl a gör snarlik.

Anonym sa...

Så fina bilder! Nougaten blir min favorit, ser ut som turrón som finns i Spanien. :)

Eva sa...

Hej Ninni,

Åter igen visar du upp så underbara bilder att man nästan får gåshud.
Du har ett fantastiskt öga för vad vi alla vill se. Min favorit blir första bilden, både frukterna och färgerna ser så härligt mjuka ut.
Kram Eva

Anonym sa...

Fantastiska bilder. Färgerna är helt underbara. Just frukterna är det mina barn pratar om fortfarande. Om hur goda dom var i Brasilien, om hur mycket dom smakade jämfört med här hemma. Under en rundvandring i en gammal dams trädgård fick vi äran att smaka en solmogen stjärnfrukt, direkt plockad från trädet. Det var nog bland det godaste vi alla ätit i fruktväg. Och här hemma som den inte smakar nåt utan är mer en dekoration...
Trevlig helg. MVH Susanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...