12.6.09

Sommar i min svenska trädgård


Flygresan hem gick bra även om jag och många med mig hade lite svårt att koppla av och sova. Till och med yngre män erkände att de blev oroliga när flygpersonalen varnade för turbulens och bad oss sitta ner och spänna fast oss i våra stolar. Vi var många som hade den tragiska flygolyckan förra veckan i tankarna. Även om man vet att det enligt statistiken är ganska säkert att flyga så har vi sett och läst om olyckan varje dag i Brasilien.
Men nu är vi hemma och det är så skönt, även om vädret kunde vara lite bättre. Termometern visade +11 imorse och det blåste isiga vindar så klädde jag på mig rejält och gick ut i trädgården för att röja upp lite. Trädgården ser mer djungelliknade ut nu än någonsin tidigare.
Gräsmattan har klippts men allt annat har fått växa fritt. En del av det torra från förra säsongen sticker fortfarande fram och måste klippas ner.
Glädjande nog så har inte pionerna slagit ut ännu. Det är bara den allra tidigaste cerisefärgade sorten som har en utslagen blomma. Så det kyliga vädret som ni haft här hemma har varit till glädje för mig åtminstone;)
Nu hann jag ju inte på långa vägar färdigt med allt som ska rensas så jag hoppas att regnet som kom på eftermiddagen upphör till imorgon så att jag kan fortsätta.
Tack snälla ni för alla era välkomsthälsningar! Jag tittar in hos er så fort jag hinner.
Hoppas ni alla får en skön helg!

28 kommentarer:

Chesney sa...

Your english garden definitely spells out summer. Stunning and vibrant! I am glad you made a safe return! :)

Lotta 8`) sa...

Välkommen hem, till kylan eller svensk sommar när den är som kallast :) Mina pioner har inte heller slagit ut ännu men den som väntar på något gott....
I går regnade det något alldeles förskräckligt! Idag är det uppehåll och jag hoppas det förblir så :) Ha en trevlig helg =)

Anette sa...

Vad härligt att allt gick bra! Förstår att det var lite pirrigt.
Så vackert det blommade och knoppades "hemma". Får väl hoppas du får njuta av lite svensk sommarvärme också.........men det verkar som det dröjer ett tag till! /Kram Anette

Livet på Citronodlingen sa...

Vilken tur att det tråkiga vädret som varit där hemma kan vara till glädje för någon också :o)

annette sa...

Ja, plus 11 grader och kall vind, vad skall vi säga om det!? Ja kanske att det blir inte så svettigt för Dej att röja i trädgården;)
Samtidigt kan jag ju tycka att det är så fint att allt inte slagit ut hos Dej utan att Du oxå får möjlighet att njuta av Dina vackra blommmor, så fina bilder och buketten är så vacker.
Och det kan ju knappst bli så mkt sämre vädermässigt så nu får det här lågtrycket dra över och sedan kommer det vackert väder säger jag som är född optimist.
Ha en skön lördag!
Kram //annette

Anna tassar in.. sa...

Men oj..så galet otäckt..förstår att det kändes mer än oroligt..skönt att du är hemma nu ..

Mmm kan tro att du har en djungel.jag tycker det räcker med två veckors semester för att det ska växa igen..men det är ju roligt arbete..ha det gott och njut nu av svenska sommaren..

Della sa...

Vad skönt att du har kommit fram och att allt gått enligt planerna. Inget välkomnande väder direkt. Skolavslutningarna i veckan blev inte direkt somriga, men det är nog rätt skönt med sommarlov ändå.
Ska själv börja se över packnignen till resan på tisdag.
Ha en bra helg!

Karin Wijk sa...

Förstår verkligen att det måste vara lite nervöst att flyga efter den otäcka händelsen. Även om sannolikheten inte är direkt stor att det skulle hända igen. Är alltid skönt att landa hemma! Tur att du hann hem och fota pionerna, underbart vackra! Får hoppas att vädret blir lite vackrare också. / Kram

Olga T sa...

Så vackra bilder du tagit i svenska "djungeln"! Härligt att du är hemma igen och jag kan gott förstå känslan på flygplanet. Har tänkt på dej! Vi hoppas att solen kommer åter så vi slipper frysa. Skön helg!

pudelflicka sa...

Ja det måste kännas skönt att landa i Sverige igen. Jag tycker heller inte om att flyga och så långa reser är inte roligt.
Kram Hedvig

Fundera grönt sa...

Aha så ni är hemma i Sverige nu! Välkomna hem! Hoppas vädret blir bättre snart. Här har det regnat och regnat ett bra tag nu...
Ha det gott!
Nanna

Maria Thorbjörnsson sa...

Vill bara säga Hej till dej--Ta nu allting med ro--trädgården springer inte ifrån dej ;0)
Kramen Maria

Camilla Alvén sa...

Vad skönt att hemresan gick bra, förstår att många var lite oroliga, det skulle jag också varit. Inget vidare väder att komma hem till men jag hoppas att det bättre snart för det börjar bli lite tråkigt nu.
Ha det bra
Kram

Cecilia sa...

Tänk vilken tur att pionerna kommer varje år. Hur man än sköter trädgården, eller låter bli, så står de där i sin fulla prakt.

Nu hoppas vi på lite värme så att det blir skönt att gå ut i trädgården igen.

Ulla sa...

Vad skönt att flygresan gick bra och Välkommen hem! Jag har också varit ute och flugit och visst tänker man på flygolyckan. Det sitter i bakhuvudet hela tiden.Vår flygtur gick också fint.
Kallt att komma hem från över 30 graders värme :)
Vi får hoppas vädret blir bättre framöver.
Ha det gott här hemma!

Ulla sa...

....jag glömde ju skriva att det var härliga bilder du visar från din trädgård....:)

Karin sa...

Kan tänka mig att många var oroliga efter det som har hänt. Skönt att allt gick bra i alla fall! Jag börjar så smått förbereda mig mentalt inför flygresan som jag ska göra om ett litet tag (till USA). :) Härliga bilder, svenska på något vis! Pionknoppen är ljuvlig. Här har pionerna precis börjat att blomma men en del är bara i knopp. Underbar tid som väntar!

Ha en det gott! Kram Karin

Ulrica sa...

Hej och välkommen hem. Dina bilder är ljuvliga och vet du - om du inget har att göra på ett tag så får du gärna hålla fotokurser... över ett veckoslut eller så:) Ditt sätt att fånga ljuset, skärpan och ett perfekt släpp mellan fokus och ofokus är något som jag tror fler än jag dreglar över. Bara ett litet tips:)

På min blogg hittar du nu mig i egen hög person.... tänk att jag vågade:)

Ha det gott! Kram

Monica sa...

Välkommen hem till regnet :) Kan förstå att det känns lite nervöst att flyga direkt efter att det hänt en olycka.....man får ju lite "skrämsel hicka" av sånt. Min tidigaste Bond Pion har slagit ut i dagarna trots regn och rusk. Det är ju bara synd att man inte kan njuta av blomfägringen på samma sätt som när solen skiner.....
Tjing
Monica

Cecilia Artista sa...

Välkommen hem säger även jag! Vad skönt att flygresan gick bra men lite oroligt var det förstås! Visst är det skönt att vara i Sverige under sommaren - hoppas bara den kommer tillbaka snart!

Jag instämmer med Ulrica - visst vore det kul om du kunde hålla en liten fotokurs, en helg eller så. Du presenterar alltid såå fina bilder och du har säkert massor att förmedla!

Gillasfoto sa...

mmm...så fint :)
superduper ljus :)
Hej förresten :) kikar in via Kerstins blogg :o)
Ha en fin kväll.
Gilla.

Rajson sa...

Välkommen hem!Tur att du släppte ner lite solstrålar till mig när du passera över västra delen av landet.men du tycks ha glömt ta med detta upp till dig!?
Förstår att du ville fota lite svensk sommarfägring!Piontiden är här, tyvärr ser det ut som några av mina lär blomma under min Italien vistelse.
Ska ut och ta hand om rabatterna nu när solen ÄNTLIGEN skiner från klarblå himmel!
Hoppas dina regntunga moln sveper bort snart och du får njuta av den bästa sommaren i världen, den svenska när solen skiner!
Ha det gott, jordgubbarna väntar!Kramar!

Foto i norr - Marie sa...

Välkommen hem till Sverige igen. Här i min lilla stad Kiruna så sommar värmen inte hittat alls till tyvärr. Kallt och regnigt och trist och grått så man läntar bort till ett varmare land faktiskt. Hoppas det blir bättre men sämre start har jag inte varit med om på många måmga år. Vackra bilder du bjuder på, ha det gott!

Veronica sa...

Välkommen hem =) Här är det mulet och regnar vart om. I natt stod det som spö i backen, kunde knappt sova. Hade mina kryddor ute men de klarade sig som tur var =)

Karins fotoblogg sa...

Välkommen hem Ninni! Det ska bli så kul att få se dina bilder härifrån . Jag älskar ditt bildspråk och dina "Ninnifärger", det ska bli roligt att få se hur det blir på svenska! :)

Kram

Oh ja.... underbara bilder du börjar med!

Anonym sa...

otroligt snygga bilder..
http://frumaddis.blogg.se

Annika Christensen sa...

Ser att du njuter av den svenska floran. Jag njuter också som vanligt av din bilder.
Ha en skön midsommar
Annika

Mia sa...

Mmmm, vilket ögongodis! ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...