5.6.09

Veckans fönster - trippelt

Veckans fönster ska vara av modellen trippelt. Kanske är det lite ovanligt för bland mina fönsterbilder hittade jag ett ganska tråkigt här från Belo Horizonte och så det här från Ockelbo i Sverige.
Jag brukar ha som princip att, så gott det går, använda bilder från Brasilien när jag är här och svenska motiv när jag är i Sverige. Men idag blir det ett undantag.
Den här bilden med det tredubbla fönstret ovanför den stora porten finns på en byggnad alldeles i närheten av parkeringen vid Wij trädgårdar. Jag är osäker på om det är det gamla valsverket...
Har ni inte varit till Wij trädgårdar så kan jag verkligen rekommendera ett besök där i sommar. För mig är det numera en tradition att åtminstone åka dit en gång per sommar. Jag har varit med ändå från det första föredraget som Lars Krantz hade i Missionskyrkan i Ockelbo 2001.
Här kan du läsa mera på Wij trädgårdars egen sida.

Mina bilder från förra sommaren kan du se här

Det här blev ohejdad reklam för Wij trädgårdar men det är ett ställe som jag verkligen uppskattar och hoppas kommer att få fortsätta utvecklas.

11 kommentarer:

christina sa...

Hej! Vilket fint hus och vackra fönster med speglingar i. Jag blir så inspirerad av dina foton. Du är riktigt duktig!/Christina

Karin Wijk sa...

Har en kompis som bor (sommartid) med gångavstånd till Wij trädgårdar, så vi har varit där några gånger. Men vill gärna dit igen, de har väl byggt ut trädgården ännu mer sen sist.
Vackert hus och vilka vackra spegligngar i fönstren !! / Kram

Marie sa...

Speglingen med den vackra hängbjörken lufter verkligen . Ett vackert foto. Ja som alltid med dig bakom kameran. När är det hemresa?

Anonym sa...

Cara Ninni,

Forstar att Wijs tradg. tilltalar Dig. Hel i min smak ocksa. Har gjort flera besok. Alltid lika spannande. Nya "rum" varje gang och sa smedjorna/byggnaderna! Kommer sjalv fran ett bruk. Avskydde mitt "ode", nar jag vaxte upp. Hur kunde jag? Numera ar jag helt trollbunden. Mitt intresse for historia/kulturarv har tagit over. Man blir kanske visare med aren. Ge oss fler bilder fran Ockelbo, tack! Emottages med varm hand.
P.S. Om Du funderar pa Italien... visst kan jag vaska. Vore ett noje! Trevlig "hemresa"! Bacione, Ingrid

Camilla Alvén sa...

Vilka snygga speglingar i fönsterrutorna.
Ha en skön helg
Kram

annette sa...

Kanske vanligare här med trippelfönster, hade flera stycken, men alla från väldigt gamla hus så det kanske var vanligare förr?
Men Ditt fönster tycker jag väldigt mycket om, speglingar i fönstren, sedan är ju byggnaden i sig så underbar med gammalt tegel och murbruk, bra reklam tycker jag om, har hört och läst en del om Wij trädgårdar så nu väckte Du tanken till liv om att åka dot i sommar, är ju faktiskt inte så långt.

Ha en bra helg!

Kram //annette

Cecilia Artista sa...

Fint hus med vackra fönster! Och visst ska vi göra reklam för Vij trädgårdar!

Jag tittade just på dina fina bilder därifrån, såå kul att se. Jag besökte Vij förra sommaren och tog nog ett par hundra bilder där men hårddisken gick sen sönder på min nya laptop och naturligtvis hade jag inte någon backup på de här bilderna! Så det kanske blir en resa dit i år igen!

Det finns ju så mycket vackert att se, den underebara rosträdgården tex och Skogens Trädgård som Ulf Nordfjell skapat. Rummet med den vackra tjärnen är min favorit där.

Kersti sa...

Jag har aldrig varit där men kanske den här sommaren. Det vore såskoj att komma dit. Det och Läckö slott står på listan över platser att besöka. Kram

Susanne sa...

Vackert! Speciellt de fina speglingarna som ser ut som om de visar det som finns inuti huset.

Hedwig sa...

Vackra fönster och dörr - kan ju platsa i Veckans port.

Unknown sa...

Vacker dörr med detta trippelfönster, till råga spegelfönster : )

Trevlig vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...